Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Huawei P30 Pro New Edition

 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Chillen met een boek

Ontdek de 7 beste e-book-apps op Android voor het meeste leesplezier

· 14 augustus 2019

Geen zin om zware boeken mee te zeulen op vakantie? Gelukkig heb je altijd je telefoon of tablet bij de hand om van e-book te genieten. In dit artikel geven we jou een overzicht van onze favoriete apps voor e-books, zodat jij alleen maar hoeft te downloaden, en het relaxen kan beginnen.

1. Kobo Books

Dit is zowat de meest complete app voor e-books die je kan vinden, en daarom pronkt ze bij ons op plaats één in onze lijst. Je vindt een groot aanbod aan Nederlandstalige en Engelstalige boeken via Kobo en de interface is zo gemaakt dat ze voor al het nodige comfort zorgt tijdens het lezen.

Je past je lettertype- en grootte aan en je kan een nachtmodus activeren via deze app. Handig zijn ook de persoonlijke aanbevelingen waarmee je steeds nieuwe boeken ontdekt die je interesseren. Kobo komt ook met abonnementen voor echte leesfanaten en heeft ook luisterboeken. Ontdek het hier.

> Alle nieuwe e-books op Kobo

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

2. Google Play Books

Op nummer twee van onze lijst met aanraders komt Google Play Books. De app heeft net als Kobo een mooie bibliotheek met zowel Nederlandstalige als Engelstalige titels en de app pakt eveneens uit met luisterboeken. Play Books komt met een handig systeem waarbij je eerst een aantal bladzijden kan lezen alvorens je beslist om te kopen.

De app is ook op zowat elk platform beschikbaar, dus ook via de webbrowser, maar een abonnementsformule is niet beschikbaar. Voor zakelijk gebruikers laat Play Books je notities maken die je via Drive kan synchroniseren met teamgenoten. Minder goed is de interface die net iets minder handig is en met minder goede aanbevelingen komt dan Kobo.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de beste apps

3. Tolino

Tolino is ook een app die zich in het bijzonder richt op Nederlandstalige content, want de app werkt samen met boekhandels waarvan je je bibliotheek aan e-books kan overdragen. Deze dienst slaat al je boeken op in de cloud, en een groot voordeel is dat de reader alle boeken kan lezen als ze maar de formaten 'ePub 2', 'txt' of 'pdf' ondersteunen. Tolino hanteert namelijk een open ecosysteem. Lezen kan ook bij deze dienst even goed via de webbrowser.

Een negatieve eigenschap van de Tolino-app is dat ze niet altijd even vlot draait. Je zal geregeld framedrops of minder vlotte animaties tegenkomen, maar als je daar tegen kan, heb je een aan Tolino een heel complete dienst voor e-books.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de beste apps

4. Amazon kindle

Amazon Kindle heeft in de eerste plaats een grote verzameling Engelstalige boeken die je vaak voor minder dan een euro koopt. Nederlandstalige boeken kosten wel iets meer. Een voordeel van de app is dat je ook magazines en andere nieuwspublicaties terugvindt.

Net als Kobo heeft ook deze app een geïntegreerd woordenboek waarmee je onmiddellijk naar een verklaring kan zoeken of meer duiding op Wikipedia. Je bibliotheek aan boeken wordt ook hier op alle mogelijke platformen gesynchroniseerd, en de app komt ook met instellingen die je leescomfort verhogen. Al zal je wel soms advertenties te zien krijgen. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de beste apps

5. Audible

Ben je niet zo'n leesfanaat, maar raak je wel gecharmeerd door luisterboeken? Probeer dan Audible eens uit, dat eveneens deel uitmaakt van Amazon. Niet alleen krijg je een collectie van enkel luisterboeken, maar je krijgt ook aanbevelingen en een interface die voor het afspelen van de boeken is geoptimaliseerd.

De app laat je ook offline boeken bewaren, zodat je je mobiele data kan sparen. Je kan sommige boeken ook in combinatie met een e-book aanschaffen. Audible komt optioneel met een abonnementsformule waarbij je al een gratis boek krijgt dat je zeker mag houden. Minder goed aan deze app is dat de meeste boeken in het Engels zijn.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

6. ReadEra

Download je je e-books graag elders, maar zoek je in de eerste plaats een degelijke apps om ze te lezen? In dat geval introduceren we graag ReadEra. De app laat je boeken gratis lezen in de formaten pdf, epub, doc, docx, rtf, mobi, fb2, djvu, txt en chm. Ze  kan je boeken offline tonen en het werkt zonder advertenties. Slim aan ReadEra is dat de app de voortgang van boeken die je leest automatisch bewaart, ook als bestanden zijn verplaatst, of verwijderd en vervolgens opnieuw gedownload.

De app komt ook met een ingebouwde split-screen modus waarmee je meerdere publicaties tegelijk kan openen, en er zijn tal van instellingen om het lezen naar jouw wens aan te passen. Minder goed aan deze app is dat er geen eigen winkel is, dus als je ze wil gebruiken moet je eerst een andere dienst gebruiken die je toelaat om je boeken op andere platformen over te dragen. De vormgeving van ReadEra is ook niet erg spannend.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de beste apps

7. Moon+ Reader Pro

Een alternatief voor ReadEra is de betalende app Moon+ Reader Pro die wel inzet op een mooi uiterlijk. De app bestaat negen jaar en geeft daarom de helft korting, waardoor ze nog 2,69 euro kost. Moon+ Reader heeft ook erg veel manieren waarmee je lezen comfortabeler maakt, onder andere voor je ogen, en je kan ook letterlijk een virtuele boekenkast bewaren.

De instellingen gaan zo ver dat je zelfs de scroll-snelheid kan aanpassen en je kan snelkoppelingen op je startscherm bewaren die je naar een boek leiden. Je heb ook een gratis versie van deze app, maar die bevat advertenties die je als storend zou kunnen ervaren. Je ontdekt de gratis versie hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de beste apps

Heb jij nog andere suggesties apps voor lezers van e-books of bepaalde winkels die je ons kan aanbevelen? Verkies jij een telefoon en tablet boven een e-reader, en heb je al eens een luisterboek geprobeerd? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (5)
Bezig met laden van reacties...