Beste e-reader apps voor het meeste leesplezier (2022)

Beste e-reader apps voor het meeste leesplezier (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Smartphones en tablets zijn ontzettend veelzijdig. Ze kunnen bijvoorbeeld als een e-reader worden gebruikt mits je de juiste app inschakelt. Met zo'n app blader je in een enorme boekenwinkel en de beste e-reader-apps hebben een goede leesmodus die je naar wens kan personaliseren. Dit zijn volgens ons de beste apps van het moment.

1. Kobo Books

Kobo Books is zowat de meest complete app voor e-books die je kan vinden, en daarom pronkt ze bij ons op plaats één in onze lijst. Je vindt een groot aanbod aan Nederlandstalige en Engelstalige boeken via Kobo en de interface is zo gemaakt dat ze voor al het nodige comfort zorgt tijdens het lezen.

Je past je lettertype- en grootte aan en je kan een nachtmodus activeren via deze app. Handig zijn ook de persoonlijke aanbevelingen waarmee je steeds nieuwe boeken ontdekt die je interesseren. Kobo komt ook met abonnementen voor echte leesfanaten en heeft ook luisterboeken.

Kobo Books - eBooks en luisterboeken

Kobo Books - eBooks en luisterboeken

Sluit je aan bij miljoenen boekenliefhebbers van overal ter wereld en krijg toegang tot jouw eigen, draagbare leeswereld. Ga voor lezen zonder boekenplanken en neem ..

2. Google Play Boeken

Google Play Boeken heeft net als Kobo een mooie bibliotheek met zowel Nederlandstalige als Engelstalige titels en de app pakt eveneens uit met luisterboeken. Play Boeken komt met een handig systeem waarbij je eerst een aantal bladzijden kan lezen alvorens je beslist om te kopen.

De app is ook op zowat elk platform beschikbaar, dus ook via de webbrowser. Er is geen abonnementsformule. Voor zakelijk gebruikers is het interessant dat je in Play Boeken notities kan maken, die je via Drive kan synchroniseren met teamgenoten. Minder goed is de interface die net iets minder handig is en met minder goede aanbevelingen komt dan Kobo.

Google Play Boeken

Google Play Boeken

Google Play Boeken heeft net als Kobo een mooie bibliotheek met zowel Nederlandstalige als Engelstalige titels en de app pakt eveneens uit met luisterboeken. Pl ..

3. eReader Prestigio

eReader ¨Prestigio is een veelzijdige app voor e-books. Ze ondersteunt heel veel verschillende formaten, en ze heeft een leuke interface. Je kan al je boeken bijvoorbeeld in een virtuele kast plaatsen. De leesfunctie is erg uitgebreid, want je kan de tekstgrootte, de achtergrond en het lettertype naar wens instellen.

In eReader Prestigio kan je zelf boeken kopen en je vindt er ook gratis boeken, maar de app is ook erg geschikt om je bestaande boekencollectie te laden. Wie al een grote collectie heeft, kan gebruik maken van de handige filters om precies te vinden wat hij zoekt.

eReader Prestigio: Lezer

eReader Prestigio: Lezer

eReader Prestigio is al enkele keren van naam veranderd, maar dat zegt niets over de kwaliteit van de app. Zowat alles is aanpasbaar: de kleur van het scherm, de let ..

4. Amazon kindle

Amazon Kindle is de voorbije jaren sterk verbeterd als het om Nederlandstalige content haat. Eerder zag je nog wel eens dat Nederlandstalige content soms minder vaak voorkwam of een hogere prijs had vergeleken met het Engelse boek, maar dat is verleden tijd.

Net als Kobo heeft ook deze app een geïntegreerd woordenboek waarmee je onmiddellijk naar een verklaring kan zoeken of meer duiding op Wikipedia. Daarnaast krijg je tijdens het lezen genoeg opties om de het lezen comfortabel te maken. Interessant is dat Kindle ook een zogenaamd Print Replica toont van je digitale boeken, dat is een weergave van de oorspronkelijke gedrukte versie in een hoge resolutie.

Je bibliotheek aan boeken wordt bij Kindle op alle mogelijke platformen gesynchroniseerd en het is een voordeel bij Kindle dat je ook magazines en andere nieuwspublicaties terugvindt. Al zal je wel soms advertenties te zien krijgen.

Kindle

Kindle

Amazon Kindle is de voorbije jaren sterk verbeterd als het om Nederlandstalige content haat. Eerder zag je nog wel eens dat Nederlandstalige content soms minder ..

5. Scribd: Audiobooks & Ebooks

Scribd behoort tot de populairste e-reader-apps, want ze heeft alleen in de Play Store al 10 miljoen downloads wereldwijd. Geen enkele andere app komt zo dicht bij een soort Netflix-model voor e-books, en dat terwijl je bij de meeste andere diensten betaalt per boek die je koopt. Bij Scribd is er daarentegen een maandabonnement van 10,99 euro en daarmee krijg je toegang tot een enorme bibliotheek die bestaat uit miljoenen e-books, luisterboeken, podcasts, magazines en andere documenten.

Scribd laat je wel eerst goed kennis maken met de fomule, want je kan de app 30 dagen gratis gebruiken. Een ander voordeel is dat heel vaak nieuwe functies en verbeteringen worden uitgerold voor Scribd en er is zelfs een bètaprogramma in de Play Store waar je aan kan deelnemen.

Scribd: Audiobooks & Ebooks

Scribd: Audiobooks & Ebooks

Scribd behoort tot de populairste e-reader-apps, want ze heeft alleen in de Play Store al 10 miljoen downloads wereldwijd. Geen enkele andere app komt zo dicht bij e ..

6. ReadEra

Heb je al een grote collectie e-books, maar zoek je in de eerste plaats een degelijke apps om ze te lezen? In dat geval introduceren we graag ReadEra. De app laat je boeken gratis lezen in de formaten pdf, epub, doc, docx, rtf, mobi, fb2, djvu, txt en chm. Ze kan je boeken offline tonen en het werkt zonder advertenties. Slim aan ReadEra is dat de app de voortgang van boeken die je leest automatisch bewaart, ook als bestanden zijn verplaatst, of verwijderd en vervolgens opnieuw gedownload.

De app komt ook met een ingebouwde split-screen modus waarmee je meerdere publicaties tegelijk kan openen, en er zijn tal van instellingen om het lezen naar jouw wens aan te passen. Minder goed aan deze app is dat er geen eigen winkel is, dus als je ze wil gebruiken moet je eerst een andere dienst gebruiken die je toelaat om je boeken op andere platformen over te dragen. De vormgeving van ReadEra is ook niet erg spannend.

Wie ReadEra een fijne app vindt, moet ook eens kijken daar ReadEra Premium. Dat is een app die je eenmalig koopt voor 10,99 euro. Je kan daarmee e-books synchroniseren op je apparaten. Verder kan je onder meer ook lettertypes toevoegen, de weergave van je bibliotheek aanpassen en kleuren wijzigen in citaten.

ReadEra - ebook reader pdf, epub, word

ReadEra - ebook reader pdf, epub, word

Heb je al een grote collectie e-books, maar zoek je in de eerste plaats een degelijke apps om ze te lezen? In dat geval introduceren we graag ReadEra. De app laat je ..

Gerelateerde artikelen

7. Moon+ Reader Pro

Een alternatief voor ReadEra is de betalende app Moon+ Reader Pro. Deze app ziet er allereerst mooier uit. Moon+ Reader heeft erg veel manieren waarmee je lezen comfortabeler maakt voor je ogen en je kan ook letterlijk een virtuele boekenkast bewaren.

De instellingen gaan zo ver dat je zelfs de scroll-snelheid kan aanpassen en je kan snelkoppelingen op je startscherm bewaren die je naar specifieke boeken leiden. Er is ook een gratis versie van deze app, maar die bevat advertenties die vrij storend kunnen werken. Je ontdekt de gratis versie hier.

Moon+ Reader Pro

Moon+ Reader Pro

Een alternatief voor ReadEra is de betalende app Moon+ Reader Pro. Deze app ziet er allereerst mooier uit.  Moon+ Reader heeft erg veel manieren waarmee je leze ..

8. Storytel

Storytel is de beste app voor wie in de eerste plaats in geïnteresseerd in luisterboeken. Je kan onbeperkt boeken beluisteren voor 12,99 euro per maand en er is ook een proefperiode van twee weken.

Je kan in Storytel luisterboeken offline bewaren, het is mogelijk om de afspeelsnelheid aan te passen en er is ook een slaaptimer, voor wie met een verhaal in slaap wil vallen. Storytel pakt verder uit met een speciale modus die gericht is op kinderen en het is interessant om in de app je uitgebreide luisterstatistieken te bekijken. De app helpt je zelfs om meer te lezen, want je kan een doel instellen voor het aantal verhalen die je voltooit.

Storytel

Storytel

Storytel is een abonnementsdienst voor luisterboeken. De Storytel-app voor smartphone en tablet geeft onbeperkt toegang tot het luisteren van duizenden (lu ..

Heb jij nog andere suggesties apps voor lezers van e-books of bepaalde winkels die je ons kan aanbevelen? Verkies jij een telefoon en tablet boven een e-reader, en heb je al eens een luisterboek geprobeerd? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk