5 beste apps om goede wijn en lekker bier te herkennen (2022)

5 beste apps om goede wijn en lekker bier te herkennen (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een lekker biertje of een goed glas wijn, kan een waar genot zijn. Alleen kan het aanbod soms nog al overweldigend zijn. Daardoor durf je misschien niet genoeg te variëren en blijf je bij het bekende. Beter is om een goede app te gebruiken die je adviseert. Dit zijn onze favorieten voor liefhebbers van bieren en wijn.

1. Vivino: Bestel de juiste wijn

Je kan gewoon niet om Vivino heen, want het is de allerbeste app die je adviseert. Loop je verward rond in de supermarkt op zoek naar de juiste wijn, dan kan Vivino jou helpen. Je kan makkelijk etiketten scannen om dan de score af te lezen die door gebruikers van de app is gegeven, allemaal mensen die de wijn hebben geprobeerd. Die scores werken bijzonder goed, omdat Vivino een community heeft van meer dan 10 miljoen wijnliefhebbers wereldwijd.

Verder lees je welke smaken je in de wijn zal herkennen als je hem proeft, maar ook bij welke gerechten hij past. Je kan via zoekfilters wijnen bekijken die passen bij het gerecht dat jij wil klaarmaken. Verder kan je in de app je favoriete wijnen bewaren en een overzicht maken van de wijnen die in je kelder liggen. In Vivino is het ook mogelijk om wijnen rechtstreeks te bestellen, en naarmate je de de app vaker gebruikt, krijg je ook steeds betere aanbevelingen. Je krijgt dan wijnen te zien die passen bij jouw smaak.

Vivino: Bestel de juiste wijn

Vivino: Bestel de juiste wijn

Misschien is je vader minder een bierliefhebber en drinkt hij liever een glaasje wijn. In dat geval kan je hem de Vivino-app aanraden, waarmee je wijnen identificeer ..

2. Beer Style Compendium

Wie zich in kwaliteitsbieren wil verdiepen, moet zeker eens kijken naar de Beer Style Compendium-app. Je leert met deze app over alle bekende soorten van bieren en ook wat hun kenmerken zijn. Je kan stijlen vergelijken en ook ontdekken welke het beste bij jou passen. Deze app heeft ook een handige zoekfunctie en ze is heel eenvoudig om te gebruiken.

Beer Style Compendium

Beer Style Compendium

Wie zich in kwaliteitsbieren wil verdiepen, moet zeker eens kijken naar de Beer Style Compendium. Je leert met deze app over alle bekende soorten van bieren en ook w ..

3. WineStein wijnadviseur

Terug naar de wijnen. De app WineStein is nog meer dan Vivino gespecialiseerd in het matchen van wijnen en gerechten. Zowel de gerechten als wijnen hebben een eigen smaakprofiel dat vervolgens door de app wordt gematcht. Niet alleen kan je een passende wijn zoeken voor bij het gerecht dat je wil bereiden, maar het kan dus ook in de omgekeerde richting.

WineStein wijnadviseur

WineStein wijnadviseur

De app WineStein is nog meer dan Vivino gespecialiseerd in het matchen van wijnen en gerechten. Zowel de gerechten als wijnen hebben een eigen smaakprofiel dat vervo ..

4. Untappd

Deze app is bijna onmisbaar voor bierliefhebbers. Untappd bevat een enorm grote catalogus van bieren, inclusief reviews en informatie over de smaak. In dat opzicht is ze eigenlijk het Vivino-equivalent, maar dan voor bieren. Verder legt de app sterk de nadruk op brouwerijen, en ze brengt gebruikers ook rechtstreeks met ze in contact. Je kan niet alleen hun locatie zien, maar het is ook mogelijk om rechtstreeks berichten te sturen of meldingen te ontvangen wanneer er een nieuw bier door de brouwer wordt toegevoegd.

Untappd heeft ook een sociaal aspect, want je kan ze samen met je vrienden gebruiken. Zo blijf je op de hoogte van wat je vrienden drinken en wat hun mening is over deze bieren. In Untappd is ten slotte een overzicht van biergerelateerde evenementen in de buurt.

Untappd - Discover Beer

Untappd - Discover Beer

Met Untappd kun je nieuwe kroegen, bieren en brouwerijen in jouw buurt ontdekken. Ook is het mogelijk om foto's en check-ins van je pintjes te delen en andere bierli ..

5. Biernet

Biernet is een Nederlandse app die liefhebbers op de hoogte brengt van interessante kortingen van bieren in de supermarkten. Je kan ook van verschillende merken het aanbod bekijken en de app bevat ook informatie over lokale brouwerijen. Daarnaast bevat Biernet ook nieuws over bieren en lokale evenementen. De Android-app heeft meer dan 100.000 installaties in de Play Store.

Biernet: Info over bier, brouwen, bieraanbiedingen

Biernet: Info over bier, brouwen, bieraanbiedingen

Biernet is een Nederlandse website waar alles draait rond het goudgele gersenat. Je vader leest niet alleen het laatste nieuws over bieren, maar hij&n ..

Welke apps raadpleeg jij voordat je naar de supermarkt of drankenhandel vertrekt? Laat het ons weten in de reacties.

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk