10 beste apps voor je Wear OS-horloge (2022)

10 beste apps voor je Wear OS-horloge (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Wear OS, Googles besturingssysteem voor smartwatches, is aan een heropleving bezig. En dat dankzij regelmatige updates, een vernieuwde interface en meer Google-functies en -diensten. Dit zijn de beste apps die je op je horloge kan downloaden.

Wear OS

Met de komst van de Pixel Watch brengt Google nieuwe apps zoals Foto's en Home uit op Wear OS-horloges. Ook belooft het jaarlijkse updates met grote verbeteringen voor het besturingssysteem en kleinere updates per kwartaal. Wear OS lijkt daarmee helemaal op koers.

Samsung bracht recent zijn nieuwe Galaxy Watch 5 horloge uit en we waren enthousiast over dat horloge in onze review. De Pixel Watch daarentegen heeft wel een aantal problemen. Verder werken ook meer fabrikanten hun horloges bij naar het nieuwe Wear OS 3, zoals bijvoorbeeld Fossil dat doet met zijn Gen 6-horloge. We bespreken in dit artikel de beste apps om op je Wear OS 3-horloge te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

1. Google Maps

Wanneer je op een stedentrip bent loop je vaak de hele dag rond met Google Maps op je telefoon. Het is daarom handig dat Maps ook vanaf je pols kan werken. De Wear OS-versie heeft een erg prettige interface en we kunnen ze daardoor echt aanbevelen. Je krijgt met deze app stapsgewijze navigatie, inclusief instructies met tekst.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

2. Lifesum

Lifesum is een bekende gezondheidsapp voor smartphones, maar ook de Wear OS-versie is een aanrader. In Lifesum voer je in wat je eet zodat je makkelijk calorieën kan tellen. Het kan soms al een hele klus aanvoelen om telkens je telefoon erbij te nemen als je wat eet, maar de Wear OS-app laat je een maaltijd toevoegen vanaf je pols. Met deze app zie je daarnaast in een oogopslag hoeveel calorieën je nog mag eten voor die dag.

Lifesum: Dieetplanner, Calorieteller & Eetplanner

Lifesum: Dieetplanner, Calorieteller & Eetplanner

Met Lifesum kun je eenvoudig bijhouden hoeveel calorieën je inneemt en verbrandt. De app helpt je af te vallen of juist aan te komen en houdt ook bij of je geno ..

3. Buienradar

Er zijn een veel weerapps voor Wear OS, maar de kwaliteit kan erg verschillen. Google Weer is een handige algemene app, maar Buienradar focust op neerslag, en dat maakt de app een goede aanvulling. Helaas ziet de interface er wat verouderd uit, maar het blijft handig dat je met Buienradar snel toegang krijgt tot neerslagvoorspellingen.

Buienradar - weer

Buienradar - weer

De Buienradar-app is in totaal meer dan 5,5 miljoen keer gedownload uit de Play Store en de App Store van Apple. De dienst geeft al jarenlang regenradarbeelden en we ..

4. Strava

Je horloge komt vast al met een sportapp, maar het heeft voordelen om daarnaast ook Strava te gebruiken. In Strava kan je je sportactiviteiten op kaart brengen en je kan ook de activiteiten van vrienden bekijken. Verder zijn er ook groepen waarbij je kan aansluiten (waaronder die van Androidworld). Het zijn die community-functies die je motiveren en daarmee kan Strava zich onderscheiden van andere apps.

Strava: hardlopen en fietsen

Strava: hardlopen en fietsen

Strava is een van de meest gebruikte apps onder hardlopers en fietsers. Deze app richt zich dan ook op  hardlopers en fietsers en biedt ook ondersteuning v ..

5. Google Keep-notities

Keep brengt alle notities van je telefoon naar je horloge, of het nu gaat om tekstnotities, opsommingen met selectievakjes of een reeks afbeeldingen. Alles wordt prima weergegeven in Keep, en die interface ziet er erg leuk uit. Het is daarnaast handig dat je ook notities kan vastmaken met de Wear OS-app en je kan zelfs herinneringen instellen.

Google Keep

Google Keep

Google Keep is de plek waar je je al gedachtenspinsels in op kunt slaan. Dat kan in de vorm van een handgeschreven notitie, een getypte notitie, een spraak ..

6. Microsoft Outlook

Google heeft een aantal handige apps voor Wear OS, maar de beste mailbox-app voor je horloge is wel Outlook. Er is namelijk nog geen Gmail-app en ook andere e-mail apps weten de mailbox van Microsoft niet te overtreffen. Je kan niet alleen je e-mails lezen, maar de Outlook-app bevat ook de agenda van Microsoft. Verder komt met deze app ook een wijzerplaats die gebruikers op de hoogte brengt van agenda-afspraken.

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook voor Android is een email-app voor Android met ondersteuninig voor Gmail, Hotmail, Outlook.com, Microsoft Exchange en meer. Ook is het mogelijk bes ..

7. Calm

Calm is een app die - zoals de naam doet vermoeden - je helpt om tot rust te komen. De Wear OS-versie is verrassend uitgebreid en ze bevat tal van functies. Je vindt er ademhalingsoefeningen en mindfulness, maar je kan ook een status van je huidige gemoedstoestand invullen. Er is maar één nadeel en dat is dat de volledige interface in het Engels is.

Calm - Meditate, Sleep, Relax

Calm - Meditate, Sleep, Relax

De Calm-app zorg voor rust, kalmte en biedt mogelijkheden om te mediteren of mindfulness te doen.  ..

8. Google Wallet

Dankzij de Wallet kan je met je horloge contactloos betalen. Het toevoegen van een betaalkaart verloopt erg vlot, maar dat werkt wel via de app op Android. Zodra alles is ingesteld, selecteer je op het schermpje van je smartwatch de juiste pinpas en je houdt je horloge tegen de terminal.

Google Wallet

Google Wallet

Wat is Google Wallet? Google Wallet, Android Pay, Google Pay. Het zijn allemaal diensten van Google maar uiteindelijk is er eentje overgebleven, Google Wallet. A ..

9. Spotify

Spotify heeft een prima Wear OS-app waarmee je je muziek kan bedienen. Als je horloge een draaikroon heeft, kan je die vlot gebruiken om het volume aan te passen. Verder kan je door nummers en afspeellijsten bladeren. Het is ook mogelijk om alle liedjes van een lijst te downloaden op je horloge zodat je ze offline tijdens het hardlopen kan afspelen met je oortjes.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

10. Facer-wijzerplaten

De meeste horlogemerken komen met een mooie reeks van wijzerplaten en heel vaak kan je die ook personaliseren. Wie toch nog meer personalisatie wil, of uitgekeken raakt op het standaardaanbod, kan eens naar Facer kijken. Met deze app kies je enorm aanbod van wijzerplaten, die vaak ook in thema zijn. Een groot deel ervan is gratis. Je kan sommige designs tot in de puntjes aanpassen met kleuren die leuk vindt en snelkoppelingen naar functies op je horloge.

Facer: Free Watch Faces & more

Facer: Free Watch Faces & more

Facer is de ultieme app om watchfaces van smartwatches aan te passen die draaien op Android Wear. Er zitten een aantal voorbeelden in de app, maar er zijn grote data ..

Welk van deze apps gebruik je al en zijn er misschien andere horloge-apps die jij kan aanraden? Misschien heb je momenteel een horloge of fitnesstracker die zonder een grote applicatiewinkel komt, en overweeg je om een Wear OS-smartwatch te nemen? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Wear OS? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen

Google Pixel Watch kopen

De Pixel Watch is de eerste smartwatch van Google-makelij. De smartwatch heeft een rond en minimalistisch ontwerp met gebogen glas en één draaiknop aan de zijkant. Het horloge gaat tot 24 uur mee met zijn accu en heeft Fitbit-integratie.

Vanaf 379 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk