Tour de France 2022: 5 beste apps om dé Tour te volgen

Tour de France 2022: 5 beste apps om dé Tour te volgen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Allez, allez, allez! Vrijdag 1 juli begint de grootste wielerwedstrijd van het jaar, de Tour de France. Drie weken lang kunnen we genieten van de wielrenners die strijden om etappeoverwinningen, het bergklassement en natuurlijk dé gele trui. In dit artikel behandelen we vijf apps waarmee jij de Tour de France (nog) beter kunt volgen.

1. Tour de France 2022

Tour de France 2022 is de officiële app van de Tour de France. In deze app vind je onder andere uitgebreide informatie over elke etappe, een livetracker waarmee je de wielrenners via GPS kunt volgen, een tijdsschema, de resultaten en klassementen én je vindt er foto's en video's vanuit de Tour. Je moet hierbij denken aan on-board video's, samenvattingen en exclusieve interviews met de renners.

Ben je daarnaast, net als Herbert Dijkstra, altijd geïnteresseerd in de omgeving van een desbetreffende etappe? Ook dan kun je in deze app je geluk niet op, je vindt er namelijk meer informatie over onder andere vertreksteden en andere informatie over het land en de streek waarin op dat moment gekoerst wordt. De app is via onderstaande link te downloaden.

Tour de France 2022

Tour de France 2022

TOUR DE FRANCE 2022 is de officiële Tour-applicatie. Deze app is in samenwerking met Skoda door de ASO, de organisator van de Tour de France ontwikkeld&nb ..

2. Cyclingoo

In de app Cyclingoo vind je zeer overzichtelijk informatie over alle grote wielerwedstrijden, en zo ook over de Tour de France. Zo vind je er informatie over de ploegen, wielrenners (met bijbehorende rugnummers), de klassementen, de renners uit koers (abandon) én meer informatie over alle etappes. Je kunt bijvoorbeeld het profiel van een desbetreffende etappe zien, maar je vindt ook informatie over de te behalen sprint- en bergpunten. Na afloop van een etappe zie je vervolgens alle uitslagen verschijnen. De app kun je via onderstaande link downloaden.

Cyclingoo: Tour 2022

Cyclingoo: Tour 2022

Cyclingoo biedt nieuws over de Grote Rondes, de Tour, de Giro en de Vuelta. In de Engelstalige app wordt ook informatie gegeven over wedstrijden uit 2016, ..

3. Tour Tracker

Stiekem misschien wel de leukste app om de Tour de France te volgen is de app Tour Tracker. Naast functies die hierboven genoemde apps hebben, kun je in Tour Tracker namelijk ook je eigen 'Fantasy-team' samenstellen. In dit team kun je je zeven favorieten wielrenners plaatsen. Aan de hand van hun prestaties in een desbetreffende ronde kun je punten verdien. Daarbij kun je ervoor kiezen om jouw team te registreren en hiermee deel te nemen aan een officieel klassement. In de app zelf staat uitgebreid uitgelegd hoe dit werkt en hoe je punten kunt scoren.

Naast 'Fantasy-team' kun je in Tour Tracker ook de klassementen uit de Tour inzien, informatie over de renners en over de etappes vinden en het nieuws rondom de Tour volgen. De app beschikt daarnaast over een liveblog waarin je live verslaggeving kunt volgen. Tour Tracker is via onderstaande link te downloaden.

Tour Tracker

Tour Tracker

Tour Tracker is 's werelds best beoordeelde professionele wieler-app die bekroonde live verslaggeving combineert met tal van exclusieve content en functies. Het is d ..

Tour de France bekijken

De Tour de France begint op vrijdag 1 juli met een tijdrit door Kopenhagen. In Nederland heeft de NOS de rechten voor het live uitzenden van de etappes. We horen dan naar alle waarschijnlijkheid het wielercommentaar van shortrackkenner Joris van den Berg en oud ‘top’ wielrenner Stef Clement. Naast de live beelden op televisie en in de app, komt de NOS ook met een uitgebreid liveblog.

In België worden de beelden uitgezonden door RTBF en door VRT (Sporza). Ook zij komen met nieuws, live uitzendingen en een livestream. Jose de Cauwer en Renaat Schotte verzorgen bij Sporza het commentaar.

NOS

NOS

Met de NOS-applicatie voor Android is het mogelijk het laatste nieuws te lezen, maar ook voetbaluitslagen te bekijken en eventuele liveblogs te volgen. Een uitgebrei ..
Sporza

Sporza

Met de Sporza-app beleef je je favoriete sporten live, herbeleef je de beste fragmenten opnieuw en zie je wat je eerst niet zag dankzij de scherpste analyses. ..

Ga jij kijken?

We zijn natuurlijk benieuwd of jij de Tour de France gaat volgen? En zo ja, wie denk jij dat de Tour dit jaar gaat winnen? Wordt het topfavoriet Počagar, schaduwfavoriet Roglic of toch een verrassing als Vlasov, Yates of Thomas? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Mijn favoriet voor de Tourzege 

Mijn favoriet voor de Tourzege 

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk