Beste apps om je telefoon met een Windows-pc te koppelen (2023)

Beste apps om je telefoon met een Windows-pc te koppelen (2023)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Als je je pc of laptop gebruikt, kan je op het grote scherm meldingen van je telefoon lezen, berichten beantwoorden, bestanden uitwisselen en je foto's synchroniseren. Tenminste als je gebruikt maakt van een handige app die Android koppelt met je Windows-computer. Dit zijn volgens ons de beste apps die dat doen.

Microsoft Telefoonkoppeling

Nadat Microsoft de stekker heeft getrokken uit Windows Phone, is het bedrijf van strategie veranderd. Het heeft Android nu omarmt en een goed voorbeeld daarvan is de 'Telefoonkoppeling'-app (voorheen 'Jouw Telefoon'). Dankzij die app verschijnen de meldingen en berichten van je telefoon op je pc en je kan ze meteen beantwoorden.

Verder is het mogelijk om telefoontjes te accepteren met een simpele muisklik. Als je de gewoonte hebt om je foto's te bewaren op de harde schijf van je pc, dan kan je ook makkelijk al je foto's van je telefoon synchroniseren via Telefoonkoppeling.

Sms-berichten in Telefoonkoppeling

Sms-berichten in Telefoonkoppeling

Telefoonkoppeling is gratis voor elke Android-gebruiker, maar ze is niet de app die de meeste functies heeft. Dat verandert voor gebruikers die een Samsung Galaxy S-, Galaxy Z- of Galaxy Note-telefoon hebben. Microsoft maakt in samenwerking met Samsung exclusieve functies mogelijk in Telefoonkoppeling, zoals het uitwisselen van bestanden of het streamen van Android-apps op je pc.

Om met Telefoonkoppeling aan de slag te gaan moet je de app installeren op je pc via de Microsoft Store. Je vindt de bijbehorende app 'Koppelen met Windows' in de Play Store.

Voorbeeld van de Instagram-app die gestreamd wordt met een Galaxy Note 20

Voorbeeld van de Instagram-app die gestreamd wordt met een Galaxy Note 20

Koppelen met Windows

Koppelen met Windows

Microsoft heeft sinds 2018 zijn 'Jouw telefoon'-app voor Windows waarmee je een verbinding maakt tussen je telefoon en pc. Je kan onder andere alle no ..

AirDroid: File & Remote Access

AirDroid gaat al mee sinds de beginjaren van Android en de app maakt het sindsdien mogelijk om heel wat werk met je telefoon te verrichten vanaf het grotere scherm van je pc. De app gaat verder dan Telefoonkoppeling, want naast de functies die Microsoft biedt, kan met AirDroid ook: bestanden uitwisselen, je telefoonscherm spiegelen, de instellingen van je smartphone aanpassen van op afstand of je telefoon als een toetsenbord gebruiken. Deze functies zijn gratis beschikbaar en je kan zo twee apparaten koppelen.

Daarnaast heeft AirDroid ook een premium abonnement dat nog een aantal extra's ontgrendelt vanaf 2,49 euro per maand. Je maakt dan bijvoorbeeld ook geluidsopnames en foto's met je telefoon op afstand, je kan hele mappen met bastanden overzetten en je verloren telefoon helpen terugvinden. AirDroid Premium werkt op drie apparaten tegelijk en het abonnement neemt ook de advertenties weg in de app.

AirDroid: Toegang op Afstand

AirDroid: Toegang op Afstand

Met AirDroid kun je via de browser van een computer je Androidapparaten beheren, waarbij je tientallen functies kunt gebruiken. Files overzetten, muziek afspelen of ..

Join by joaoapps

Join by joaoapps is een goed alternatief voor AirDroid, maar eentje waarbij je alle functies ontgrendelt met één enkele betaling van 5,49 euro. Naast de functies die mogelijk zijn met Telefoonkoppeling kan je dankzij Join ook op je pc: acties automatiseren met Tasker of de Google Assistent, documenten bewerken die op je telefoon worden opgeslagen, het Android-klembord bekijken, webpagina's van je telefoon openen, screenshots maken op je telefoon, bestanden uitwisselen, je telefoon terugvinden en je telefoonachtergrond wijzigen.

De bestandsbeheerder van Join werkt ook met de cloudopslag van Google Drive en je kan het verkeer tussen je telefoon en je pc versleutelen via end-to-end-encryptie. Het is daarnaast handig dat je alle functies van Join eerst 30 dagen kan testen voordat je de app moet aanschaffen.

Join by joaoapps

Join by joaoapps

Join is een handige app die het mogelijk maakt berichten van een PC naar smartphone te sturen of andersom. Dit kan een link zijn, maar ook een screenshot of bestand. ..

Intel Unison

Dit is een app om in de gaten te houden voor de toekomst. Niet omdat ze veel extra functies biedt ten opzichte van de bovenstaande apps. Unison is in de eerste plaats interessant voor wie naast een Android-telefoon ook een iPhone of iPad gebruikt, want de app biedt alle functies van Telefoonkoppeling aan voor zowel Android als iOS. Er zijn weinig andere apps die een brug maken tussen Windows-pc's en iOS.

Toch zijn er momenteel nog veel beperkingen met Unison, zoals we al in dit artikel hebben onderstreept. De app werkt slechts op een beperkte groep van Windows 11-apparaten en ze kan op dit moment maar met één telefoon of tablet tegelijk verbinden. Toch moet de app in 2023 op meer verschillende apparaten gaan werken doordat chipmaker Intel dit jaar gaat samenwerken met fabrikanten als Acer, Lenovo en HP.

Intel® Unison™

Intel® Unison™

Heel wat mensen gebruiken een iPhone, een Android-telefoon en een Windows-pc door elkaar. Het is daarom ook handig wanneer deze platformen vlot met elkaar samenwerke ..

Er zijn uiteraard nog veel meer handige apps die je telefoon en pc laten samenwerken. We zijn daarom benieuwd welke app jij gebruikt? heb je misschien al ervaring met één van de bovenstaande apps? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over apps

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk