5 beste apps om voor je kamerplanten te zorgen (2023)

5 beste apps om voor je kamerplanten te zorgen (2023)

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Heb je niet echt groene vingers, maar wil je toch graag een mooie 'urban jungle' hebben in huis? Je kunt genoeg apps vinden die je helpen herinneren om je groene vrienden van wat water te voorzien. Zelfs per planttype. Deze vijf apps helpen jou zorgen voor je kamerplanten.

1. Plantsome

Deze app heeft niet alleen een leuke naam die doet denken aan het woord ‘awesome’, hij ziet er ook nog eens heel aantrekkelijk uit. De app laat je je huisplanten aanmaken alsof het je vrienden zijn. Je geeft ze een naam, je selecteert welk type plant het is en de app zal je vervolgens eens in de zoveel tijd een seintje geven dat ze wel een slokje water lusten. Het mooie aan deze app is dat hij rekening houdt met hoe de plant erbij staat: krijgt hij veel zonlicht? Dan moet hij waarschijnlijk wat vaker een scheutje water krijgen. Het enige nadeel aan Plantsome is dat je geen hulp krijgt om te herkennen wat voor plant je voor je hebt, maar daar zijn gelukkig genoeg andere apps voor.

Plantsome

Plantsome

Plantsome is een  app om makkelijker je kamerplanten te verzorgen. De app is geschikt voor zowel beginners als plantengoeroes. Je kunt op een gebruiksvriendelij ..

2. Planta

Wat dat betreft is Planta een betere optie: die kan je wel helpen om planten te herkennen. Je hoeft dan alleen je camera op de plant in kwestie te richten en Planta gaat in zijn database speuren welk type groene vriend je voor je hebt. Planta heeft ook nog een ander voordeel, want net als Plantsome kun je je planten aanmaken en geeft hij aan hoe je voor je planten moet zorgen, maar dan met nog een schepje erbovenop. Je moet namelijk aangeven hoe slecht je bent met planten. Planta zal het advies daarop aanpassen, dus als je echt dramatisch bent, dan krijg je wat meer basic tips dan als je een ware orchideeëndokter bent. Deze app houdt zelfs rekening met je tijd. Je kunt aangeven hoeveel tijd je wil spenderen aan het verzorgen van je planten en de app zorgt dat alles zo slim mogelijk gepland wordt. En geplant, blijkbaar!

Planta - zorg voor je planten

Planta - zorg voor je planten

Planten verzorgen is een hele verantwoordelijkheid die op je schouders rust. Doe je het niet goed, dan staan er al gauw levens op het spel. Vaak sterven je planten a ..

3. Pl@ntnet

Pl@ntnet is misschien wel een nog betere app om planten te herkennen, omdat er een heel grote database achter hangt. De app is heerlijk groen en staat vol met planten van allerlei soorten en maten. Wat we erg waarderen aan deze app is dat het een community-gedreven app is. Je kunt dus zelf ook aan de slag om de database nog beter te maken. Dat doe je door je eigen foto’s van je planten in te sturen en hun ontwikkeling bij te houden. Dat Pl@ntnet heel community-gedreven is, blijkt ook wel uit het feit dat het Wikipedia gebruikt om je meer te leren over bepaalde planten. Heel slim: waarom daar het wiel opnieuw uitvinden?

Pl@ntNet plantenidentificatie

Pl@ntNet plantenidentificatie

Pl@ntNet komt altijd van pas, of je nu juist wel of geen groene vingers hebt, speelt geen rol. Op basis van een foto kan je de naam en alle relevante informatie over ..

4. Plantigo

Plantigo helpt jou niet zozeer zorgen voor je planten, het helpt je vooral om een beter huis voor je planten te vinden als je zelfs met het gebruik van de bovenstaande apps een drama blijkt te zijn met je flora. De app Plantigo is een soort Marktplaats voor planten: je kunt stekjes uitwisselen (voor de mensen die wél goed zijn met planten), maar ook een nieuw onderkomen vinden voor je plant. Andersom werkt het natuurlijk ook: je kunt ook op een duurzame manier aan nieuwe planten komen voor in je huis. Er zijn zelfs plantenasiels waar je een plant kunt doneren of adopteren, zodat je zelf niet actief op zoek hoeft naar die nieuwe eigenaar, terwijl je je plant steeds verder ziet verloederen.

Plantigo

Plantigo

Plantigo is een app voor mensen met groene vingers, maar ook met mensen die gewoon houden van leuke planten. Je kunt er namelijk zowel tips op vinden van hoe je plan ..

5. Plant Nanny

Ben je écht een drama met je planten, dan kun je nog overwegen om een virtuele plant in leven proberen te houden. Plant Nanny is een heel grappige app, omdat je de plant in leven moet zien te houden door zelf voldoende water te drinken. Een heel goede stimulans om te zorgen dat je dat flesje water vaak genoeg aan je lippen zet: er is immers een virtuele plant die je nodig heeft. En ja, als je misschien jezelf af en toe een scheutje water geeft, zou je dat op den duur misschien langzaam ook weer kunnen oppakken met échte planten.

Plant Nanny² - Drink Water Reminder and Tracker

Plant Nanny² - Drink Water Reminder and Tracker

De eerste week van mei zit erop en we mogen ons stilaan beginnen verwachten aan warm weer. Plant Nanny² is de app die je eraan helpt te herinneren om voldoende wate ..

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

Welke app gebruik jij om je planten in leven te houden? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk