Beste Android-apps in de Google Play Store week 9

Beste Android-apps in de Google Play Store week 9

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Elke maandag bespreken we in de rubriek 'Beste Android-apps' een selectie aan toffe apps met een hoge score in de Google Play Store. Dit keer hebben het onder meer over een privacyvriendelijke navigatie-app.

Magic Earth Navigatie & kaarten

Magic Earth profileert zichzelf als een privacyvriendelijke navigatie-app die zijn gebruikers niet volgt en geen profielen aanmaakt. Alle kaartgegevens zijn afkomstig van OpenStreetmaps, en de app werkt zowel voor wie met de auto of te voet gaat, fietst, of wie het openbaar vervoer neemt.

Interessant is dat deze app je laat kiezen tussen een weergave in 2D, 3D of satellietkaarten. De 3D-weergave kan je helpen om makkelijker te navigeren. Daarnaast biedt de app ondersteuning voor offline kaarten en een slimme dashcamfunctie, die je ook waarschuwt bij gevaren. Magic Earth brengt je op de hoogte over flitsers op je route, zodat je prijzige boetes kan vermijden. Als je dan tot slot op je bestemming arriveert, dan kan je parkeerplaatsen in de buurt ontdekken. De app heeft ook een integratie met Wikipedia, zodat je meer over je bestemming kan te weten komen.

  • Sterren in de Play Store: 4,5
Magic Earth Navigatie & kaarten

Magic Earth Navigatie & kaarten

Vind de beste route naar uw bestemming zelfs zonder internet. Magic Earth gebruikt OpenStreetMap gegevens en een krachtige zoekmachine om u optimale routes voor de a ..

Voice recorder

Een geluidsrecorder kan voor een aantal zaken handig zijn. Er is een cruciaal stuk van de les dat je zeker niet wil missen, maar je docent praat sneller dan je kan typen of schrijven? Laat je telefoon dan even de informatie opnemen, zodat je achteraf je notities kan bijwerken.

De kans is ook erg groot dat je gedurende het schooljaar vroeg of laat iemand gaat interviewen, als bron voor je eindwerk bijvoorbeeld. Als je een app gebruikt om de informatie op te nemen, kan je je tijdens het gesprek met die persoon beter concentreren op het stellen van goede vragen. Voice Recorder laat je audio opnemen in verschillende bestandtypes, je kan makkelijk pauzeren in een opname en je opnames delen. Deze app geeft je meer opties dan de Recorder-app van Google

  • Sterren in de Play Store: 4,7
Voice Recorder

Voice Recorder

Voice Recorder is een handig app met een eenvoudige gebruikersinterface waarmee je audio kunt opnemen zoals persoonlijke notities of tijdens lezingen of vergaderinge ..

Recover Athletics

De wetenschap is het er nog niet over eens: is een warming-up of cooling-down na het sporten goed voor je lijf of niet? Daarover oordelen we niet, maar als je bijvoorbeeld een blessure hebt of kans hebt op een blessure, dan is het wel goed om wat extra aandacht te geven aan dit gebied. Daarvoor heeft Strava de Recover Athletics-app ontwikkeld.

Prehab: het is niet een woord dat je vaak tegenkomt, maar het betekent prehabiliteren. Kortom: zorgen dat je je lichaam klaarmaakt voor de sportieve activiteit om zo blessures te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Je kunt zeker bij hardlopen snel blessures oplopen, omdat je bij elke stap veel druk zet op je gewrichten en je spieren. Maar ook voor andere sporten is Recover Athletics heel geschikt.

  • Sterren in de Play Store: 4,5
Recover Athletics

Recover Athletics

De wetenschap is het er nog niet over eens: is een warming up of cooling down na het sporten goed voor je lijf of niet? Daarover oordelen we niet, maar als je bijvoo ..

Tumblr—Fandom, kunst, chaos

Tumblr heeft jarenlang gevochten om nog relevant te blijven, maar die volharding heeft het sociale netwerk ook wat opgeleverd. Financial Times stelde vast dat Tumblr weer overeind krabbelt en in het bijzonder populair is bij gebruikers onder de 25 jaar.

Tumblr is in tegenstelling tot Twitter een persoonlijk blog dat je helemaal zelf kan beheren en personaliseren. Het is natuurlijk ook mogelijk om de content van andere te volgen, maar je kan je ook enkel met je eigen blog vermaken. Daarnaast heb je controle over de manier waarop andere kunnen reageren op jouw content. Er wel regels over de soorten van content en reacties die zijn toegelaten, maar je hoeft je geen zorgen te maken over de lengte van berichten zoals op Twitter. Net zoals de meeste andere sociale media-apps verdient Tumblr geld met doelgerichte reclame.

  • Sterren in de Play Store: 4,3
Tumblr—Fandom, kunst, chaos

Tumblr—Fandom, kunst, chaos

Tumblr heeft jarenlang gevochten om nog relevant te blijven, maar die volharding heeft het sociale netwerk ook wat opgeleverd. Financial Times stelde dit j ..

Meer apps

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk