Beste Android-apps in de Google Play Store week 7

Beste Android-apps in de Google Play Store week 7

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 'beste apps' bespreken we elke keer een selectie aan toffe apps die je kunnen inspireren. Dit keer brengen we onder meer een app die gericht is op herstel- en re-integratie-trajecten van werknemers en een Schoolagenda-app die graag het alternatief wil zijn voor bekende agenda-apps als die van Google of Microsoft.

drumbox

De bekende ontwikkelaar Hugo Visser heeft een nieuwe app aangekondigd en die heet drumbox. Deze app is, beschikbaar is nog niet beschikbaar in de Play Store maar je kan je hier wel alvast registreren zodat je een melding krijgt als de app er is. Drumbox combineert de liefde van Visser voor het maken van elektronische muziek, drummen en Android. Drumbox is dan ook een leuke maar krachtige drumsynthesizer-app geworden waarmee je met je vingers kunt drummen. Alle geluiden zijn volledig aanpasbaar en worden on-the-fly gegenereerd. Een sneak peak van de app kun je in de tweets hieronder en hier bekijken.

drumbox

drumbox

Drumbox combineert de liefde van Visser voor het maken van elektronische muziek, drummen en Android. Drumbox is dan ook een leuke maar krachtige drumsynthesizer ..

Biocheck

Geen nee kunnen zeggen, regelmatig overwerken, een druk sociaal leven en de constante prikkels van sociale media. Het zijn allemaal factoren die activiteit opleveren voor je lichaam en geest. Houdt dit langdurig aan, dan kun je op een gegeven moment steeds minder goed herstellen, zelfs niet in rust. Je energievoorraden raken uitgeput, met (chronische) vermoeidheids-en burn-out klachten als gevolg. Om deze redenen lanceert oud-Olympiër Patrick van Luijk, vandaag - op Valentijnsdag - een nieuwe app mét menselijke stem die jou begeleidt en aanspoort als je aan het trainen bent of tot rust probeert te komen. De app richt zich op fit-, herstel- en re-integratie-trajecten van werknemers.

Iedere ochtend meet je met de app en hartslagband je ademhaling en hartslag. Op basis van deze meting berekent de app daarna jouw herstelvermogen voor die dag. Dit herstelvermogen neemt de app vervolgens mee in de berekeningen om te zorgen dat jij die dag precies binnen de voor jou ideale waarden gaat sporten. Ga je die dag trainen, dan train je met behulp van de app precies op jouw eigen tempo en binnen jouw persoonlijke belastbaarheid van die dag. Zo bouw je je fitheid en energie weer stapje voor stapje op.

De nieuwe BioCheck-app heeft ook een ingebouwde ‘human companion’; een (menselijke) stem die je begeleidt tijdens je trainingen en tips en tricks geeft op het moment dat je je rustmetingen hebt gedaan. Verder zijn er nudges (kleine aansporingen) in de app ingebouwd om deelnemers te triggeren op vlakken als ademhaling, slaap, beweging maar ook voeding. Binnenkort komen ook trainingsschema’s (voor 10 km, de halve marathon en de hele marathon) beschikbaar. Wil je ook gebruik maken van BioCheck? Vraag dan bij je werkgever naar de mogelijkheden.

Biocheck

Biocheck

Geen nee kunnen zeggen, regelmatig overwerken, een druk sociaal leven en de constante prikkels van sociale media. Het zijn allemaal factoren die activiteit opleveren ..

Schoolagenda - Rooster & Huiswerk

De Schoolagenda-app wil graag het alternatief zijn voor bekende agenda-apps als die van Google of Microsoft, en dat doen de ontwikkelaars door specifiek in te spelen op de behoeften van de student. De app doet namelijk nog meer dan de standaarddingen die je van een gewone agenda verwacht. Je weet wel: de taken verzamelen, gebeurtenissen plannen en herinneringen instellen.

In Schoolagenda kan je ook je lessenrooster invullen zodat je elke dag opnieuw in een oogopslag kan terugvinden wat er op het programma staat en in welk lokaal je wordt verwacht. Verder vul je de resultaten van je testen en taken in, en zo krijg je een beter zicht op de score die je op het einde van het jaar mag verwachten. De app berekent vanzelf de gemiddelden.

Schoolagenda

Schoolagenda

De Schoolagenda-app wil graag het alternatief zijn voor bekende agenda-apps als die van Google of Microsoft, en dat doen de ontwikkelaars door specifiek in te spelen ..

Just Draw It! - Route planner & distance finder

Er zijn tal van apps waarmee je routes kan maken en opslaan, maar 'Just Draw It!' pakt uit met gebruiksvriendelijkheid als troef. Soms kan het nogal onhandig zijn om een route uit te tekenen, en zeker in een smartphone-app of in steden met tal van kronkelweggetjes. In Just Draw it! kan je de weg gewoon tekenen en dat werkt zowel voor wegen als paden. De kaarten in kwestie van deze app zijn geleverd door Google Maps en OpenStreetMap

Just Draw It! - Route planner & distance finder

Just Draw It! - Route planner & distance finder

Er zijn tal van apps waarmee je routes kan maken en opslaan, maar 'Just Draw It!' pakt uit met gebruiksvriendelijkheid als troef. Soms kan het nogal onhandig zijn om ..

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk