Beste Android-apps in de Google Play Store week 51

Beste Android-apps in de Google Play Store week 51

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 'beste apps' bespreken we elke keer een selectie van leuke apps die je inspireren. Dit keer bespreken we onder meer een supersimpel digitaal notitieboekje, een app waarmee je je steentje kunt bijdragen aan medisch onderzoek en een niet-zo-doorsnee weer-app.

DreamLab

Wetenschappers van over de hele wereld zetten supercomputers in om onderzoek te voeren, alleen is de toegang tot zulke computers beperkt. Met de DreamLab-app van Vodafone Foundation kan iedereen gratis zijn steentje bijdragen door bij te dragen aan medisch onderzoek, waaronder onderzoek naar kanker en het coronavirus. Dat doe je terwijl je telefoon ‘s nachts aan de oplader ligt. De app maakt dus (bij voorkeur) ’s nachts gebruik van de rekenkracht als de telefoon niet gebruikt wordt. Hierbij kan de telefoon in zes uur ongeveer 1.800 kleine onderzoeksproblemen oplossen als hij volledig is opgeladen.

DreamLab

DreamLab

Het coronavirus raakt de hele wereld en hoewel we in Nederland steeds gunstigere cijfers zien, is het vooral belangrijk dat we zo snel mogelijk een vaccin hebben zod ..

DontKillMyApp: Maak apps werkend

De website 'DontKillMyApp' heeft een app, DontKillMyApp: Maak apps werkend, afkomstig van de maker van de bekende slaap-app Sleep as Android. Deze app brengt via een benchmark van jouw telefoon in kaart welke smartphonefabrikanten het agressiefst omgaan met achtergrondprocessen. De app geeft ook tips over hoe je bepaalde achtergrondprocesbeperkingen kunt omzeilen, zodat je weer de controle krijgt over de apps die je geïnstalleerd hebt.

DontKillMyApp: Maak apps werkend

DontKillMyApp: Maak apps werkend

De website 'DontKillMyApp' heeft een app, DontKillMyApp Make apps work, afkomstig van de maker van de bekende slaap-app Sleep as Android. De ..

Appy Weather: De meest persoonlijke weer app 👋

Wie op zoek is naar een wat vriendelijke weerapplicatie, moet zeker eens kijken naar Appy Weather. Deze app bevat een weerpraatje dat begint met 'Goedemorgen', en ze blinkt uit door haar handige interface met een overzichtelijke tijdlijn. Appy Weather komt met een duidelijke omschrijving van de weersverwachting, maar wie toch wat uitgebreidere informatie wil, kan die ook bekijken. Appy Weather is één van de favorieten van onze hoofdredacteur Claudia. De app is volledig gratis, maar ze bevat in-app aankopen.

Appy Weather: De meest persoonlijke weer app 👋

Appy Weather: De meest persoonlijke weer app 👋

Appy Weather is een weer-app gemaakt door de indie-ontwikkelaar Bardi Golriz. Dit is geen doorsnee weer-app en dat komt voornamelijk door het aparte design. Dit ..

ruff: ⚡ notities, lijsten & concepten schrijf-app

ruff: ⚡ notities, lijsten & concepten schrijf-app is afkomstig van dezelfde ontwikkelaar als Appy Weather en kun je zien als supersimpel digitaal notitieboekje. Ruff kun je op Android en Chrome OS gebruiken om je gedachten in neer te tikken of om notities tijdens een vergadering in bij te houden. Even naar rechts vegen zorgt ervoor dat de notitie wordt opgeslagen zodat je even wat anders kunt doen. De app heeft verder een donker en een licht thema en bevat wat mogelijkheden om het lettertype aan te passen. De app legt de focus op schrijven en maakt dat zo eenvoudig mogelijk.

ruff: ⚡ notities, lijsten & concepten schrijf-app

ruff: ⚡ notities, lijsten & concepten schrijf-app

ruff: ⚡ notities, lijsten & concepten schrijf-app kun je zien als supersimpel digitaal notitieboekje. Ruff kun je op Android en Chrome OS gebruiken om je ..
Beste Android-apps in de Google Play Store week 51

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk