4 beste Android-apps die met duurzaamheid te maken hebben

4 beste Android-apps die met duurzaamheid te maken hebben

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 'beste apps' bespreken we elke keer een selectie van leuke apps die je inspireren. Dit keer bespreken we vier apps die allemaal te maken hebben met de themaweek Telefoons en duurzaamheid.

Too Good To Go

Nog steeds wordt er in Nederland veel voedsel verspild. Voor Too Good To Go, van oorsprong een Deense startup, was dit reden te meer om ook op de Nederlandse markt de Too good To Go-app te lanceren. In de app kunnen consumenten tegen een lage prijs overtollig voedsel afnemen bij horeca én winkels. Zo wordt het eten aan het einde van de dag niet weggegooid, maar belandt het alsnog bij een betalende klant op het bord. Dankzij Too Good To Go zijn er sinds begin november in Nederland meer dan 10 miljoen maaltijden van de verspilling gered. Dat staat gelijk aan een CO2e-besparing van circa 25.000.000 kg.

Too Good To Go - stop voedselverspilling!

Too Good To Go - stop voedselverspilling!

Haal jij tegen het einde van de dag wel eens producten die zijn afgeprijsd omdat ze anders niet meer verkocht mogen worden? In principe is dat vergelijkbaar met het ..

Ecosia - Bomen & Privacy

Ecosia is precies als elke andere browser en zoekmachine, maar er is één groot verschil: Ze gebruiken hun winst om bomen te planten. Deze bomen komen mensen, het milieu en lokale economieën ten goede. Zo lopen Ecosia's servers op hernieuwbare energie en de bomen halen met elke zoekopdracht 1 kg CO2 uit de atmosfeer.

Daarnaast worden je gegevens in deze browser niet aan adverteerders verkocht, is er geen tracking door derden en worden alle zoekopdrachten binnen een week anoniem gemaakt. Ecosia is inmiddels ook een zoekmachine in Google Chrome.

Ecosia Ecologische Browser

Ecosia Ecologische Browser

Ecosia is precies als elke andere zoekmachine, maar er is één groot verschil: Ze gebruiken hun winst om bomen te planten. Deze bomen komen mensen, het milieu ..

EcoScan

De EcoScan-app maakt het mensen gemakkelijk om hun bijdrage aan een beter milieu te leveren. Even een foto met de app maken en de app vertelt in welke afvalbak of afvalcontainer het gegooid kan worden. Is het object eigenlijk te goed om weg te gooien, dan raadt de app de kringloopwinkel aan. De EcoScan-app kan ook onthouden welke producten jij scant en je vervolgens een seintje geven wanneer bekend wordt dat een product voortaan in een andere afvalbak verzameld wordt. De app is net ook beschikbaar als instant app. Hierdoor kun je functies van de app gebruiken, zonder de app te hoeven installeren. Volgens EcoScan is dit is vooral bedoeld voor producenten: "Zodat ze hun verantwoordelijkheid kunnen pakken omdat het advies gebaseerd is op de sorteerregels van het land. Dat is dus een goed alternatief voor de weggooiwijzer."

EcoScan

EcoScan

De EcoScan-app maakt het mensen gemakkelijk om hun bijdrage aan een beter milieu te leveren. Even een foto met de app maken en de app vertelt in welke afvalbak of af ..

HelloFresh 

Met HelloFresh kies je zelf hoeveel én hoe vaak je wilt koken en HelloFresh bezorgt de box met verse ingrediënten bij jou thuis. De boodschappen worden rechtstreeks en in precies de juiste hoeveelheden bij hun leveranciers besteld en in één keer bij jou thuisbezorgd. HelloFresh'ers verspi daardoor gemiddeld 21% minder voedsel dan wanneer ze naar de supermarkt gaan. De maaltijdboxleverancier wil 100% van hun directe CO₂-uitstoot compenseren, en zo een milieuvriendelijke maaltijdbox leveren aan klanten.

HelloFresh: Maaltijdbox

HelloFresh: Maaltijdbox

Je hoeft niet uren in de keuken te staan om een gezonde, lekkere maaltijd op tafel te zetten. HelloFresh biedt je een oneindige hoeveelheid recepten die gezond en ma ..

Heb je tips of ideeën voor de themaweek op Androidworld?

Deze week staat Androidworld in het teken van de themaweek Telefoons en duurzaamheid. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel (check ook onze Android-app). Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk