Beste Android-apps in de Google Play Store week 45

Beste Android-apps in de Google Play Store week 45

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In 'Beste Android-apps' bespreken we elke keer een selectie aan toffe apps die je kunnen inspireren. Dit keer bespreken we onder andere een gezinsagenda-app, een app voor achtergronden en kunst dat door AI is gegenereerd.

starryai - Create Art with AI

Starryai is een app waarmee je zelf tekenwerken kan genereren met behulp van kunstmatige intelligentie. Je vult een zoekterm in en een bekende kunststijl en vervolgens krijg je meerdere unieke werken te zien die voor jou zijn gemaakt.

Of kunstmatige intelligentie ook echt kunst kan maken is een heel andere discussie, maar volgens de makers althans wel. In werkelijkheid zal je soms verstelt staan door de creaties van de algoritmes. Soms in positieve zin, maar vaal zal je ook naar werkelijke gedrochten kijken. Al heeft ook de knapste kunstenaar soms niet zijn dag.

starryai - Create Art with AI

starryai - Create Art with AI

Starryai is een app waarmee je zelf tekenwerken kan genereren met behulp van kunstmatige intelligentie. Je vult een zoekterm in en een bekende kunststijl en vervolge ..

Doodle: Live Wallpapers

En als de AI niets moois heeft kunnen maken, kijk dan eens naar de Doodle: Live Wallpapers-app. De app bevat kleurrijke achtergronden met animaties die zuinig omgaan met de accu van je apparaat. De app weerspiegelt de achtergronden op Pixel-telefoons en je kan zelf de kleuren, animaties en zoomeffecten tot in de puntjes instellen. De app is ook helemaal open-source en ze komt zonder advertenties of trackers. Gebruikers kunnen wel geld doneren aan de maker.

Doodle: Live Wallpapers

Doodle: Live Wallpapers

En als de AI niets moois heeft kunnen maken, kijk dan eens naar de Doodle: Live Wallpapers-app. De app bevat kleurrijke achtergronden met animaties die zuinig omgaan ..

Lambus | Travel Planner

Als je een reis plant, kan dat best veel tijd kosten aan de voorbereiding. En al helemaal als je een roadtrip plant in een niet-Westers land. In de Lambus-app kan je alle benodigdheden voor je reis bewaren: van reisdocumenten, tot een kostenberekening, plaatsen om te bezoeken en foto's. Je kan per bestemming een omschrijving typen en de plaats van de nodige foto's en video's voorzien.

Lambus helpt je verder om interessante plaatsen te ontdekken in de buurt van je vakantiebestemmingen. De app heeft verder ook een pro-modus die als een routeplanner dient. Lambus is dus een prima alternatief voor Google Foto's en het heeft nog meer tools om leuke reisverslagen te maken.

Lambus | Travel Planner

Lambus | Travel Planner

Als je een reis plant, kan dat best veel tijd kosten aan de voorbereiding. En al helemaal als je een roadtrip plant in een niet-Westers land. In de Lambus-app kan je ..

Klender, gedeelde gezinsagenda

Klender is een Nederlandse app die werkt als een agenda voor het hele gezin. Iedereen kan zien wat er die dag op de planning staat. Je ziet voor elk lid van het gezin wie wat te doen heeft en je kan ook de weergave van je agenda naar wens aanpassen.

Verder heeft Klender ook een lijstjesfunctie geïntegreerd zodat je gezamenlijk boodschappen kan noteren of taken kan opsommen. Je kan bovendien meldingen krijgen voor herinneringen zodat je niet meer kan vergeten om het vuilnis buiten te zetten. Klender is ook beschikbaar op iOS en via een webversie. De Android-app is op zijn beurt geoptimaliseerd voor grotere schermen.

Klender, gedeelde gezinsagenda

Klender, gedeelde gezinsagenda

Klender is een Nederlandse app die werkt als een agenda voor het hele gezin. Iedereen kan zien wat er die dag op de planning staat. Je ziet voor elk lid van het gezi ..

Meer apps

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

Bedankt voor de tip, Ronald

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk