Beste Back to School-apps in de Google Play Store week 33

Beste Back to School-apps in de Google Play Store week 33

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 'beste apps' bespreken we elke keer een selectie van leuke apps die je inspireren. Dit keer bespreken we vier apps die allemaal te maken hebben met de themaweek Back to School.

Schoolagenda

De Schoolagenda-app wil graag het alternatief zijn voor bekende agenda-apps als die van Google of Microsoft, en dat doen de ontwikkelaars door specifiek in te spelen op de noden van de student. De app doet namelijk nog meer dan de standaarddingen die je van een gewone agenda verwacht. Je weet wel: de taken verzamelen, gebeurtenissen plannen en herinneringen instellen.

In Schoolagenda kan je ook je lessenrooster invullen zodat je elke dag opnieuw in een oogopslag kan terugvinden wat er op het programma staat en in welk lokaal je wordt verwacht. Verder vul je de resultaten van je testen en taken in, en zo krijg je een beter zicht op de score die je op het einde van het jaar mag verwachten. De app berekent vanzelf de gemiddelden.

Schoolagenda

Schoolagenda

De Schoolagenda-app wil graag het alternatief zijn voor bekende agenda-apps als die van Google of Microsoft, en dat doen de ontwikkelaars door specifiek in te spelen ..

Voice Recorder – Sound Recorder PRO

Een geluidsrecorder kan voor een aantal zaken handig zijn. Er is een cruciaal stuk van de les dat je zeker niet wil missen, maar je docent praat sneller dan je kan typen of schrijven? Laat je telefoon dan even de informatie opnemen, zodat je achteraf je notities kan bijwerken.

De kans is ook erg groot dat je gedurende het schooljaar vroeg of laat iemand gaat interviewen, als bron voor je eindwerk bijvoorbeeld. Als je een app gebruikt om de informatie op te nemen, kan je je tijdens het gesprek met die persoon beter concentreren op het stellen van goede vragen. Voice Recorder – Sound Recorder Pro laat je audio opnemen in verschillende bestandtypes.

Voice Recorder - Sound Recorder PRO

Voice Recorder - Sound Recorder PRO

Als je een app gebruikt om de informatie op te nemen bij bijvoorbeeld een interwiew, kan je je tijdens het gesprek met die persoon  je beter concentreren op het ..

ColorNote notities notitieblok

ColorNote notities notitieblok is in tegenstelling tot Simplenote lekker kleurrijk en ietsjes uitgebreider. Notities kunnen alleen uit tekst bestaan maar ook een checklist bevatten waar je items kunt afvinken. Je kunt een herinnering per notitie instellen, een notitie archiveren of naar iemand versturen en een notitie in je statusbalk vastzetten.

Herinneringen instellen kan op drie manieren (op dag, binnen 15 of binnen 30 minuten). Er kan hier ook een terugkerende herinnering ingesteld worden. Verder is er per notitie een kleur in te stellen en is er een agendaweergave. Sorteren kan op kleur op zaken als tijd, alfabet en herinnering en daarnaast zijn er thema's, widgets, verschillende notitieweergaven, synchronisatiemogelijkheden en vergrendeling via een wachtwoord.

ColorNote notities notitieblok

ColorNote notities notitieblok

ColorNote notities notitieblok is een lekker kleurrijk en redelijk uitgebreide notitie-app. Notities kunnen alleen uit tekst bestaan maar ook een checklist ..

Wetenschappelijke rekenmachine

Wetenschappelijke rekenmachine is een rekenmachine-app voor studenten. Deze app biedt krachtige functies zoals je gewend bent van een echte rekenmachine.

Er is onder andere een Basiscalculator en die ondersteunt basiswiskunde tot geavanceerde wiskundige functies. Met Breukberekening kun je breuken omzetten in decimalen. Er is ook een Geavanceerde rekenmachine en een Wetenschappelijke rekenmachine in de app te vinden. Deze bevatten onder andere een slimme vergelijkingsoplosser, lineaire algebra, calculus, en complexe getallen.

Wetenschappelijke rekenmachine

Wetenschappelijke rekenmachine

Wetenschappelijke rekenmachine is een rekenmachine-app voor studenten. Deze app biedt krachtige functies zoals je gewend bent van een echte rekenmachine. Er is o ..

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

Heb je tips of ideeën voor de Back to School-themaweek?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk