Beste Android-apps in de Google Play Store week 33

Beste Android-apps in de Google Play Store week 33

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 'beste apps' bespreken we elke keer een selectie van leuke apps die je inspireren. Dit keer bespreken we vier apps die allemaal te maken hebben met de themaweek Back to School.

Pocket

Pocket is een erg populaire app die goed is in het indelen van bronnen. De ideale applicatie voor wie geregeld taken krijgt die op lange termijn moeten worden gemaakt. Heb je een paper op het einde van het jaar over een bepaald onderwerp? Installeer in dat geval nu alvast Pocket. Als je doorheen het jaar op goede informatieve artikels of websites stuit die je voor je paper wel kan gebruiken, dan sla je ze op om ze later weer te bekijken. Je kan verschillende labels maken voor verschillende taken.

De grootste troef van de applicatie is dat ze erg goed geïntegreerd zit in Chrome. In een mum van tijd rangschik je een bron onder een bepaald label. In Android verschijnt Pocket in de zijbalk van Chrome en voor de desktopversie bestaat er een handige extensie in de Chrome Web Store.

Pocket

Pocket

Met deze applicatie kun je artikelen, blogs en video's opslaan om later terug te lezen in een rustige opmaak. ..
Beste Android-apps in de Google Play Store week 33

Headspace

Op school sla je de hele tijd nieuwe informatie op in je grijze hersenmassa, maar dat kost ook energie. Met Headspace kan je na een vermoeiende dag weer helemaal ontspannen. De app barst van de handige trainingen en meditatie-oefeningen. Verder helpt Headspace je ook om makkelijk in slaap te vallen door ontspannende achtergrondmuziek te spelen of zelf verhalen voor te lezen. De app biedt ook advies en steun omtrent moeilijke thema's zoals zwangerschap, gevallen van kanker bij je familie of vrienden en omgaan met angsten. Sommige functies van de app zijn zelfs in het bijzonder op studenten gericht. Kortom: het is een alles-in-één welzijns-app.

Headspace: Mindful Meditatie

Headspace: Mindful Meditatie

Headspace is een digitaal platform voor gezondheid en geluk dat meditatiesessies en mindfulnesstrainingen biedt. ..
Beste Android-apps in de Google Play Store week 33

Forest

Zoals communicatiewetenschapster Mariek Vanden Abeele in een interview met Androidworld duidelijk maakte, smartphones en sociale media zijn niet per se een verslaving, maar ze vormen wel een uitdaging. Vooral studenten hebben vaak moeite om tijdens het blokken hun aandacht te focussen op hun lessen in plaats van op hun telefoon.

Wie zichzelf daarin herkent, kan maar beter actie ondernemen en daarvoor is een app als Forest erg geschikt. De app helpt je om gefocust te blijven en doet dat aan de hand van beloningen. Eens je begint met studeren, zet je Forest aan en vervolgens plant je een zaadje. Naarmate de app actief blijft en jij verder werkt, groeit het zaadje uit tot een boom. Kan je het niet laten om telkens weer Instagram te openen, dan verdort je boom.

Forest-gebruikers die voor de app betaald hebben, kunnen zelfs munten verzamelen door de app te gebruiken, waarmee ze echt bomen kunnen laten planten. Forest is ook erg redelijk, want de app laat je bepaalde apps die je nodig hebt tijdens het blokken whitelisten, waardoor ze je mooie boom niet doen verdorren als je ze gebruikt.

Forest -Focus for Productivity

Forest -Focus for Productivity

Het concept van Forest is dat je verschillende bomen laat groeien in jouw bos van concentratie door van je van je telefoon af te blijven. Je kan steed ..
Beste Android-apps in de Google Play Store week 33

Microsoft To-Do

Microsoft Teams is natuurlijk dé app die studenten gebruiken voor groepswerken en vergaderen vanop afstand, maar Microsoft heeft ook een handige takenlijst-app. Microsoft To-Do laat je lijstjes maken die je op elk apparaat kan raadplegen en de app synchroniseert ook eenvoudig met Outlook. Verder kan je ook tussenstappen voor taken invoeren en aan de hand van kleurencodes breng je overzicht. Daarnaast kan je in de app ook bijlagen en notities koppelen aan een taak.

Microsoft To Do: Lists & Tasks

Microsoft To Do: Lists & Tasks

To-Do kan net als andere taken-apps gebruikt worden voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor werk of school. Je taken zijn overal bereikbaar, op het web, iOS, ..
Beste Android-apps in de Google Play Store week 33

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Heb je tips of ideeën voor de themaweek op Androidworld?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan dat ook!

Wil je op de hoogte blijven over onze themaweken? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk