Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • ASUS ZenFone 6

 • OPPO Reno 10x Zoom

 • OnePlus 7 Pro

 • Xiaomi Mi 9

 • Samsung Galaxy S10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Podcasts en de Amsterdamse Wallen

Beste Android-apps in de Google Play Store: week 26 - 2018

· 25 juni 2018

In deze wekelijkse rubriek verzamelen we een aantal nieuwe en noemenswaardige apps die de afgelopen week de revue zijn gepasseerd. Daarnaast vind je hier alle updates van bekende en mindere bekende apps terug. Kortom, lezen maar!

Google Podcasts

Google heeft afgelopen week de Google Podcasts in de Play Store beschikbaar gemaakt. Met deze app kun je podcasts van over de hele wereld kunnen ontdekken en beluisteren. Je kunt je in de app gratis abonneren op elke gewenste show en afleveringen downloaden om ze offline te beluisteren. Daarnaast wordt al je luisteractiviteit automatisch gesynchroniseerd op je apparaten. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Google Podcasts

Google Lens in de camera-app op de OnePlus 6

OnePlus heeft in versie 2.7.19 van de OnePlus camera-app Google Lens geïntegreerd.  Met Google Lens kun via machine learning en kunstmatige intelligentie objecten kan herkennen. Denk aan het automatisch vertalen van verkeersborden, herkennen van gebouwen of snel kunnen opzoeken van recensies van een restaurant. 

Google Lens in de camera-app op de OnePlus 6

IGTV

Instagram heeft een nieuw videoplatform gelanceerd genaamd IGTV. Op Instagram zelf kunnen gebruikers video's posten met een maximale lengte van één minuut. Op IGTV is deze maximale duur verlengt tot een uur. Hiermee gaat IGTV de concurrentie aan met YouTube. IGTV is bedoeld voor amateur-videomakers waarbij ze dus tot één uur verticaal kunnen filmen en delen op het platform. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van IGTV

Measure - quick, everyday measurements

Measure is voorzien van versie 2.0 en is daarmee beschikbaar geworden voor een groot aantal vlaggenschepen. Om de app te installeren is het wel van belang dat je eerst ARCore op je toestel installeert. Vervolgens installeer je Measure. Door middel van deze app kun je de hoogte en breedte meten van vlakke oppervlakten. Het is wel van belang dat je over voldoende licht beschikt en het oppervlak moet echt vlak zijn om een goede meting te kunnen doen. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Measure AR

Updates voor Google-apps

> Google heeft 5 nieuwe mogelijkheden aan Android Berichten toegevoegd

> Google Assistant kan je vertellen wanneer het gaat regenen en helpt je straks bij het koken

> Gespreksmodus voor Google Assistant rolt uit

> At A Glance widget van Google toont nu ook OV-informatie

Updates voor overige apps

> Action Launcher breidt de 'P'-beleving verder uit 

> Yahoo heeft zijn Yahoo Mail-app van een Go-versie voorzien

> MSN Nieuws heet voortaan Microsoft Nieuws

Updates voor Nederlandse apps

> NU.nl heeft een vernieuwd Mijn NU in de NU.nl-app aangekondigd. Met deze functionaliteit kunnen gebruikers hun nieuwsapp verder personaliseren. 

> VakantiePiraten heeft al een tijdje een app in de Play Store staan maar heeft nu een compleet nieuwe versie gelanceerd

> Supermarktketen Dirk lanceert komt met een eigen app met onder andere zelfscanner

Meer nieuwe apps!

Trend Micro QR-scanner is afkomstig van anti-virusbedrijf Trend Micro. Deze nieuwe Android-app kan qr-codes scannen maar waarschuwt als een qr-code naar bekende kwaadaardige apps of websites verwijst.

Deze app kan gratis via de knop onderaan het artikel gedownload worden.

Trend Micro QR-scanner

Amsterdam Audio Tours

Met Amsterdam Audio Tours kan men zelfstandig, voordelig en op elk gewenst moment van de dag een rondleiding kan krijgen over de Wallen. Het betreft een unieke audiotour, waarbij de luisteraar wordt begeleid door een lokale gids die hem of haar introduceert met 22 experts

De is voorzien van GPS, waarmee de gebruiker gemakkelijk en kosteloos (zonder dataverbruik) de buurt kan verkennen. De audiotour begint bij de Schreierstoren, vervolgt zich over de oudste straten van Amsterdam en na 31 stops eindigt het op de Zeedijk. Met deze app hoort de luisteraar de interessante verhalen van de mensen die daar veel verstand van hebben. Het gaat over alle onderwerpen die direct of indirect verbonden zijn metde Wallen, de Nederlandse cultuur en Amsterdamse geschiedenis. 

Deze app biedt een innovatieve oplossing voor de vermindering van het aantal groepen en verbetert de doorstroom van mensen op de Wallen. Verder wordt het geluid afgespeeld via een headset, dus geen geluidsoverlast. De audiotour kan op elk moment gepauzeerd en herstart worden.

Deze app kan voor €4,99 via de knop onderaan het artikel gedownload worden.

Amsterdam Audio Tours

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (5)
Bezig met laden van reacties...