Beste Android-apps in de Google Play Store week 13

Beste Android-apps in de Google Play Store week 13

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Elke maandag bespreken we in de rubriek 'Beste Android-apps' een selectie aan toffe apps met een hoge score in de Google Play Store. Dit keer: een app om meer wiskundig inzicht te krijgen, te klappen om spullen te vinden en moslimtradities in bij te houden.

ClapFind

Het spreekt altijd zeer tot de verbeelding: in je handen klappen en er gebeurt iets. De lichten gaan aan, bijvoorbeeld. Met ClipFind applaudisseer je voor iets heel anders, namelijk om je smartphone te vinden. Het idee is dat je klapt en je telefoon je hoort klappen, waarna de app zorgt dat je telefoon geluid maakt. Het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld jezelf bellen is dat hij het ook doet als hij op stil staat.

Op dit moment is de app nog in vroege toegang, maar je kunt hem wel al downloaden en gebruiken. Let wel: het is dus nog in de testfase, waardoor er hier en daar wat foutjes in de app kunnen voorkomen. Het lijkt een handige optie: even klappen om je telefoon wakker te maken, maar het hangt er natuurlijk wel vanaf waar je hem kwijtraakte. Op Lowlands lukt dat waarschijnlijk toch wat minder goed, al zijn er natuurlijk heel veel andere manieren om hem dan alsnog te lokaliseren.

ClapFind

ClapFind

Het is moeilijk om deze appnaam te lezen zonder aan dat ene liedje van Busta Rhymes te denken, maar eigenlijk zegt hij precies wat je ook moet doen in deze app. Tenm ..

WeMuslim

Sinds afgelopen donderdag zijn veel moslims bezig met de ramadan en apps zoals WeMuslim helpt je om op de juiste tijden te bidden. We hebben er al aandacht aan besteed in een apart artikel, maar het is natuurlijk geen wonder dat op dit moment diverse moslim-apps veelvuldig worden gedownload.

Het maakt de tijd van ramadan toch even iets aangenamer, omdat je er onder andere de kibla snel door kunt vinden, er allerlei verzen in staan en je uiteraard kunt zien hoe laat op jouw locatie de zonsondergang die dag start. Zo weet je wanneer je weer wat kunt eten, nadat je je de hele dag hebt onthouden van eten en drinken. Maar vooral helpt deze app je bij het praktiseren van de islam en dat is eigenlijk altijd waardevol.

WeMuslim:Prayers,Quran & Qibla

WeMuslim:Prayers,Quran & Qibla

Tijdens de ramadan gaan veel moslims iets meer bidden dan normaal, naast dat ze overdag helemaal niets eten of drinken. Het is een moment van zelfreflectie, van nade ..

Oei, ik groei!

Waar WeMuslim een app is die je altijd kunt gebruiken, is dat voor Oei, ik groei! toch aanzienlijk minder het geval. Oei, ik groei is in tegenstelling tot wat je zou denken geen zwangerschaps-app, maar echt een baby-app. Dat betekent dat je hem wel wat langer nodig hebt, maar op een gegeven moment ontgroeid je baby deze app. Zit het echter nog middenin die babyfase, dan is deze app heel erg handig. Het helpt je op een coach-achtige manier begrijpen wat er in je baby omgaat.

Je baby heeft natuurlijk maar een paar verschillende manieren om je iets duidelijk te maken en Oei, ik groei! laat je wat beter zien wat dat zoal kan zijn. Er zit een sprongenschema in waarmee je leert welke 10 mentale sprongen je kind allemaal ondergaat. Daarnaast kun je er verhaaltjes en natuurlijk foto’s in kwijt, zodat deze app misschien toch wel de moeite waard is om ook als je kind al bijna 6 is gewoon op je telefoon te laten staan: even die herinneringen ophalen.

Oei, ik Groei!

Oei, ik Groei!

Ben je zwanger, dan zijn er talloze apps om uit te kiezen. Je kunt te weten komen hoe groot je kind is afhankelijk van welke week je zit in je zwangerschap, en er wo ..

Brilliant

Wil je meer leren over technologie, wiskunde en wetenschap, dan is Brilliant een geweldige, speelse app om dat te doen. Brilliant bevat een interactieve leeromgeving waarin je -hoe oud je ook bent- vanalles te weten komt over verschillende concepten uit de wereld van wiskunde en wetenschap.

Je krijgt er inzicht door in onder andere geometrie, maar ook leer je allerlei problemen op te lossen, want deze app leert je door je allerlei puzzels voor te schotelen. Ook komt bijvoorbeeld een introductie in het onderwerp neurale netwerken voorbij en is de app sowieso voorzien van heel veel zaken die vandaag de dag in de wereld spelen. Erg interessant.

Brilliant

Brilliant

Zijn het puzzels, is het een game? Het maakt niet uit, in Brilliant worden je allerlei hersenuitdagingen voorgeschoteld om je meer te leren over onderwerpen zoals wi ..

Meer apps

Zijn er toffe, nieuwe apps die jij bent tegengekomen? Deel ze in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk