Beste Android-apps in de Google Play Store week 13

Beste Android-apps in de Google Play Store week 13

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 'beste apps' bespreken we elke keer een selectie aan toffe apps die je kunnen inspireren. Dit keer bespreken we onder meer een open-source chat-app , een opensource weer-app en een nieuwe app die jou en je vrienden wil helpen om geld te sparen voor een gezamenlijk doel.

Fabulous: Daily Routine Planner

Fabulous is een app die je helpt om concrete doelen te bereiken en je dagplanning daarvoor aan te passen. Je kan bijvoorbeeld werken aan een gezondere slaapcyclus, gewichtsverlies en sport, overmatig consumptiegedrag of beter en geconcentreerd presteren op je werk.

Voor al deze doelen helpt Fabulous om een tijdindeling te maken die je op het rechte band brengt. Alle aanbevelingen zijn steeds wetenschappelijk onderbouwd en je kan kennis maken met dingen die nieuw voor je zijn, zoals mindfulness of yoga. De app gaat nog een stap verder dan de meeste apps waarmee je gewoontes kan tracken, want Fabulous begeleidt je echt als een coach.

Fabulous - Motivate Me!

Fabulous - Motivate Me!

Motiveer jezelf met dit op wetenschappelijk gebaseerde coaching systeem. ..
Beste Android-apps in de Google Play Store week 13

Potje

Potje is een nieuwe app die jou en je vrienden wil helpen om samen geld te sparen voor een vakantie, festival, cadeau of iedere andere droom. Nooit meer voorschieten en wachten tot je je geld terugkrijgt, maar gestructureerd samen sparen om iedere droom te kunnen beleven.

Via Potje kan iedere gebruiker een digitale geldpot openen en vrienden uitnodigen om deel te nemen. Dit kan zowel voor een potje met een duidelijk doelbedrag zoals de kosten voor een vakantiehuisje, maar ook voor een potje met een schommelend saldo zoals een bierpot met je beste vrienden. Omdat Potje via iDEAL en Bankcontact werkt kun je via vrijwel elke bank geld overmaken. Wel zo handig, want je vrienden zitten natuurlijk niet allemaal bij dezelfde bank. De app geeft ook automatische reminders wanneer gebruikers een bedrag moeten overmaken en zorgt voor positieve groepsdruk door volledig transparant te zijn over wie al geld heeft overgemaakt en wie te laat is.

Potje

Potje

Potje is een app die vrienden helpt om samen geld te sparen voor een vakantie, festival, cadeau of iedere andere droom. Nooit meer voorschieten en wachten tot je je ..

Signal: privéberichtenapp

Signal is een open-source chat-app die grotendeels gelijk werkt aan WhatsApp. Er zijn zelfs blauwe vinkjes toegevoegd, net als de mogelijkheid om berichten te citeren. Ook kan je ermee bellen naar andere mensen, en natuurlijk berichtjes sturen. Signal werkt met de sterke end-to-end encryptie via Open Whisper Systems, de ontwikkelaar van Signal, heeft zelfs deze versleutelingstechniek gemaakt. Hiervan maken ook WhatsApp, Google en Facebook gebruik voor hun diensten. Deze code is al diverse keren aan de tand gevoeld en als veilig beoordeeld door instanties als de Electronic Fronteer Foundation en Bits of Freedom. De Nederlandse community '#Duidelijksignaal' schuift Signal naar voren als de app die we met zijn allen moeten gebruiken voor onze dagelijkse communicatie en ook beveiligingsexpert Donny Maasland ven ESET Nederland is voorstander hiervan.

In 2021 hielden we op Androidworld de Signal Themaweek en in die week kon je allerlei artikelen over deze chat-app lezen op je favoriete Androidwebsite. Hier vind je een overzicht van alle handige apps, tips en tricks, reviews en vergelijkingen.

Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..
Beste Android-apps in de Google Play Store week 13

Geometric Weather

Geometric Weather is een opensource weer-app met een eenvoudige maar mooi ontwerp waar alle gegevens in één scherm worden weergegeven. Er ia een weersvoorspelling per dag, per uur en informatie over de UV-index, luchtdruk en nog veel meer. De app heeft ook een dark mode en een widget voor op je beginscherm. De app kost niets en is in het Nederlands vertaald.

Geometric Weather

Geometric Weather

Geometric Weather is een opensource weer-app met een eenvoudige maar mooi ontwerp waar alle gegevens in één scherm worden weergegeven. Er ia een weersvoorspel ..
Beste Android-apps in de Google Play Store week 13

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk