Beste Android-apps in de Google Play Store week 12

Beste Android-apps in de Google Play Store week 12

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In 'beste apps' bespreken we elke keer een selectie aan toffe apps die je kunnen inspireren. Dit keer brengen we onder meer een app waarmee je je eigen animaties maakt, een scan-app en een beveiligde mailbox.

SwiftScan: Scan PDF-documenten

Er zijn heel wat apps die je helpen om door middel van de camera van je telefoon documenten of foto's te scannen. SwiftScan is er één van en ze kan zowel documenten scannen als QR-codes herkennen. Je kan scans eerst bewerken zodat kleuren duidelijker zijn en je kan ze ook draaien of bijsnijden.

Vervolgens sla je ze op als een jpeg- of pdf-bestand en je kan dat makkelijk delen of uploaden naar de cloud. SwiftScan werkt met onder meer Google Drive, Dropbox, Box en Evernote. Ten slotte beloven de ontwikkelaars dat de privacy van gebruikers steeds blijft gewaarborgd en de app pakt ook uit met verschillende thema's.

SwiftScan: Scan PDF-documenten

SwiftScan: Scan PDF-documenten

Er zijn heel wat apps die je helpen om door middel van de camera van je telefoon documenten of foto's te scannen. SwiftScan is er één van en ze kan zowel documente ..
Beste Android-apps in de Google Play Store week 12

FlipaClip: Create 2D Animation

Had je altijd al willen weten hoe het was om filmpjes te animeren? Met FlipaClip kan je dat nu ontdekken. Je maakt je eigen tekeningen en zet ze met deze app in beweging. Je kan ook camerabeelden gebruiken als achtergrond van je tekeningen, zodat het lijkt alsof je figuurtjes rondlopen in de echte wereld.

Interessant is ook dat je muziek kan toevoegen en geluiden om alles meer tot leven te brengen. De app stimuleert je creativiteit verder nog meer aan de hand van allerlei uitdagingen. Je kan werken met drie lagen van animaties en met de betaalde versie kan je tot 10 lagen gebruiken. Deze app werkt ook met de S Pen van Samsung-telefoons en -tablets.

FlipaClip: Create 2D Animation

FlipaClip: Create 2D Animation

Had je altijd al willen weten hoe het was om filmpjes te animeren? Met FlipaClip kan je dat nu ontdekken. Je maakt je eigen tekeningen en zet ze met deze app in bewe ..

ProtonMail - Encrypted Email

ProtonMail is een e-mail-app uit Zwitserland die volledig op beveiliging en privacy focust. Met deze app maak je een ProtonMail-adres en vervolgens kan je e-mails turen naar andere gebruikers via end-to-end-encryptie. E-mails die onderschept zouden worden, zijn onleesbaar voor derden. Daarnaast is ook mogelijk om versleutelde e-mails te versturen naar andere e-mail-accounts.

De code van ProtonMail en cryptografie van de beveiliging kan je altijd inkijken, want de app is open-source. Doordat ProtonMail door een Zwitsers bedrijf is gemaakt, garandeert ze de volledige privacy van gebruikers. In Zwitserland gelden namelijk de strengste privacyregels ter wereld.

ProtonMail - Encrypted Email

ProtonMail - Encrypted Email

Je staat er misschien niet bij stil maar e-mails worden doorgaans onbeveiligd verzonden over het internet verstuurd. Omdat de mails onbeveiligd worden verzonden, is ..
Beste Android-apps in de Google Play Store week 12

KineMaster - Video Editor

KineMaster is een krachtige videobewerker voor telefoons met een aangepaste interface voor tablets en Chromebooks. De app heeft enerzijds uitgebreide functies, maar ze houdt de interface eenvoudig. In deze videobewerker kan je beelden knippen, splitsen en bijsnijden. Je plaatst videobestanden achter elkaar en je kan ook afbeeldingen, tekst, stickers en meer grafische elementen toevoegen.

Daarnaast kan je muziekbestanden toevoegen aan de montage of zelf een voice-over opnemen. Het is ook mogelijk om de kleuren van beelden te verbeteren, filters toe ta passen en het volume af te stellen. Raak je niet meteen klaar met het bewerken van een video, dan kan je het opslaan als project om er later mee verder te gaan.

KineMaster - Video Editor, Video Maker

KineMaster - Video Editor, Video Maker

Android heeft sterke apps om foto's te bewerken zoals SnapSeed, maar er zijn minder goede bewerkers voor video's. KineMaster is een van de betere, want je kan aan je ..

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk