Beste Android-apps in de Google Play Store week 10

Beste Android-apps in de Google Play Store week 10

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Elke maandag bespreken we in de rubriek 'Beste Android-apps' een selectie aan toffe apps met een hoge score in de Google Play Store. Dit keer hebben het onder meer over een app die jongeren met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) helpt bij het zien of online informatie nep of echt is

Nep Echt!

Is iets online Nep of Echt? De gratis app Nep Echt! helpt jongeren met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) bij het zien of online informatie nep of echt is. De app gebruikt simpel taalgebruik en laat uitleg met voorbeelden zien. Er is ook een voorleesfunctie.

Bij elk platform krijg je uitleg en advies over veilig online gaan. Zoveel mogelijk passend bij jouw situatie. Al je antwoorden op checkvragen kun je rustig terugkijken.

Nep Echt!

Nep Echt!

Is iets online Nep of Echt? De gratis app Nep Echt! helpt jongeren met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) bij het zien of online informatie nep ..

Dynamic Island - dynamicSpot

Het ziet er wel heel gelikt uit hè, dat Dynamic Island op iPhone 14. Het is een soort notch om de selfiecamera heen waarin je vervolgens meldingen kunt zien. Veel Android-gebruikers hebben er ook oren naar. Xiaomi en Realme hebben er ook al toezeggingen over gedaan, maar voor wie daar niet op kan wachten is er DynamicSpot.

DynamicSpot is een app waarin je drie dingen moet instellen: welke apps er meldingen mogen sturen binnen dat eiland om je selfiecamera, maar ook hoe dat eiland ongeveer moet liggen. Immers zit de selfiecamera niet op elke Android-telefoon op dezelfde plek. De app is gratis te downloaden uit de Play Store en alleen voor bepaalde mogelijkheden moet je een paar euro betalen. Het hoeft echter zeker niet. Je kunt hem ook prima gebruiken zonder een cent uit te geven.

Dynamic Island - dynamicSpot

Dynamic Island - dynamicSpot

Dynamic Spot is een app waarin je drie dingen moet instellen: welke apps er meldingen mogen sturen binnen dat eiland om je selfiecamera, maar ook hoe dat eiland onge ..

Sky Tonight: Sterren Herkennen

Sky Tonight klinkt als een avondshow van een televisiezender, maar dat is deze app zeker niet. Je kunt in deze app namelijk alles te weten komen over de sterren, wat ze moeten voorstellen, hoe de maanstand is en of je nog een meteorietenregen kunt spotten.

Zo kun je niet alleen zien naar welke sterrenbeelden je kijkt, maar krijg je er ook heel veel informatie over. Er is precies te lezen wat er die avond allemaal in de lucht gebeurt en zelfs welke planeten er zoal zichtbaar zijn. Dat kan allemaal enorm specifiek, op het gebied van sterren en planeten: met het blote oog, met een telescoop: er zijn enorm veel mogelijkheden. Sterker nog: je kunt dat ook voor over drie dagen of over een week bekijken.

Sky Tonight: Sterren Herkennen

Sky Tonight: Sterren Herkennen

Schrik niet als je Sky Tonight downloadt, want het is wel nogal een intense belevenis als je nieuw bent in de wereld van astronomie. Zo kun je niet alleen zien naar ..

Wave Live Wallpapers Maker 3D

Live Wallpapers 4k & HD Backgrounds by WAVE is een wallpaper-app met een groot aanbod hoge-kwaliteit achtergronden die je kunt aanpassen. De achtergronden zijn ingedeeld in categorieën, je kan filteren op kleur en er is een zoekfunctie. Zodra je een wallpaper hebt uitgezocht, kun je deze downloaden door op Unlock te tikken. Daarna tik je op Apply en kun je verschillende effecten toepassen, zowel als Overlay en als Touch Effects. De eerste laat effecten kiezen die op de wallpaper te zien en de tweede optie laat je effecten selecteren die te zien zijn als je de wallpaper aanraakt.

Sommige effecten zijn gratis en sommigen kosten Gems. Deze Gems kun je kopen in een bundel in de app, maar ook krijgen als je bijvoorbeeld een draai aan het rad geeft of een Mystery Box opent.

De app bevat ook een onderdeel waar je je eigen wallpapers kunt maken en uploaden. Deze kun je dan desgewenst met de community delen. Inloggen in de app hier wel een vereiste en dat kan via je Google- of Facebook-account.

Wave Live Wallpapers Maker 3D

Wave Live Wallpapers Maker 3D

Er zijn zoveel uitstekende achtergrondenapps in de Play Store en daarom is het voor een nieuwe app belangrijk om zich echt te onderscheiden. Dat is wat de makers van ..

Meer apps

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk