Beste Android-apps in de Google Play Store week 10

Beste Android-apps in de Google Play Store week 10

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 'beste apps' bespreken we elke keer een selectie van leuke apps die je inspireren. Dit keer bespreken we apps die te maken hebben met wandelen en fietsen.

Komoot

Komoot heeft als omschrijving 'Fiets & Wandelkaarten' maar het is zeker veel meer dan een app met fietsroutes en wandelkaarten. Komoot is namelijk een complete navigatie-app met routeplanner, Highlights en Collecties bestemd voor de outdoor-liefhebber en actieve sporter.

Komoot bevat niet alleen routes voor wandelaars en toerfietsers maar ook voor mountainbikers (Enduro), gravelbikers, wielrenners, bergwandelaars en hardlopers. Wil je alles weten over Komoot? Lees dan onze review van deze app.

Komoot — Fiets & Wandelkaarten

Komoot — Fiets & Wandelkaarten

Komoot heeft als omschrijving 'Fiets & Wandelkaarten' maar het is zeker veel meer dan een app met fietsroutes en wandelkaarten. Komoot is namelijk  ..

IVN Routes

IVN Routes is de app van de Nederlandse organisatie IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) die zich richt op natuureducatie en natuurbeleving. IVN wil natuur voor iedereen dichterbij brengen en deze app is daar onderdeel van. Met deze nieuwe app kan je wandelen en fietsen door de mooiste natuur in Nederland met je eigen (digitale) IVN natuurgids. De routes bieden volgens de organisatie meer dan alleen links, rechts of rechtdoor maar routes voor wandelaars en fietsers in de mooiste natuur van Nederland.

Alle routes zijn offline te gebruiken, alleen voor het downloaden ervan is een internetverbinding nodig. De app is sinds oktober 2018 beschikbaar en het aantal routes zal de komende tijd gestaag toenemen. Wil je alles weten over IVN Routes? Lees dan dit artikel.

IVN Routes

IVN Routes

IVN Routes is de app van de Nederlandse organisatie IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) die zich richt op natuureducatie en natuurbele ..

Fietsnetwerk - Fietsroute app

Fietsers uit binnen- en buitenland kunnen in Nederland dagelijks genieten van de mooiste fietsroutes langs fietsknooppunten. Met behulp van een fietsknooppunten-app zet je heel makkelijk een leuke route uit, en de Fietsnetwerk.nl-kan je daar erg goed bij helpen. De app bevat een ruime keuze uit duizenden mooie fietsroutes, zogenaamde afstapmomenten voor unieke bezienswaardigheden en horeca onderweg en onder andere spraakbegeleiding voor de premium-abonnees. Wil je meer weten over de Fietsnetwerk-app? Lees dan dit artikel.

Fietsnetwerk - Fietsroutes met knooppunten

Fietsnetwerk - Fietsroutes met knooppunten

Je kan de Fietsnetwerk-app gebruiken om over alle fietsroutes te beschikken en altijd actuele informatie bij de hand te hebben: info over de omgeving, meerdere bezie ..

Ommetje lopen

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje lopen-app helpt je daarbij en motiveert je om om dagelijks een Ommetje te maken. Je kan er zelfs een spelletje van maken.

Dat is mogelijk door het aangaan van wandelcompetities met vrienden, familie of collega’s, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Je kan in de app een wandeling starten en in een ranglijst zien hoe jij het doet in vergelijking tot andere app-gebruikers. Je kan voor de wandelingen medailles en XP verdienen.

Ommetje is ontwikkeld door de Hersenstichting, in samenwerking met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Deze hoogleraar geeft je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. Meer weten over Ommetje? Je leest het in deze ‘App van de week’.

Ommetje lopen

Ommetje lopen

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Ook helpt he ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk