Beste Android-apps voor sneakerheads: dit zijn er 5

Beste Android-apps voor sneakerheads: dit zijn er 5

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Sneakers waren vroeger gewoon sportschoenen die vooral door jongeren werden gedragen, maar inmiddels is het een statussymbool geworden. Als jij Albert Heijn-Nikes aan je voeten hebt, dan krijg je gegarandeerd complimenten. Heb je N.E.R.D.-schoenen van Adidas weten te bemachtigen? Een post op Instagram geeft je honderden likes. Kortom, de wereld is in de ban van sneakers en als jij een sneakerfreak bent, dan zijn dit vijf apps om op je smartphone te installeren.

StockX: Buy & Sell Authentic

StockX is de ideale app om in de gaten te houden hoe een bepaalde sneaker het op de markt doet. Zeker als je nog geen doorgewinterde sneakerverzamelaar bent, dan is StockX je bijbel om meer feeling te krijgen met de waarde van een schoen. Je kunt in deze app onder andere zien voor hoeveel de schoenen doorgaans worden verkocht, waardoor je wat meer een neus ontwikkeld voor wat schoenen ongeveer kunnen opbrengen mocht je het aankunnen om ze in de doos te bewaren en jaren later te verkopen. Maar houd je echt van sneakers, dan wil je ze natuurlijk juist verzamelen. Dat doe je ook handig via StockX, want zo’n beetje elke schoen die ooit heeft bestaan is erop te vinden, inclusief informatie over de schade die de schoenen zullen aanrichten aan je bankrekening.

StockX: Buy & Sell Authentic

StockX: Buy & Sell Authentic

StockX is de ideale app om in de gaten te houden hoe een bepaalde sneaker het op de markt doet.  ..
Beste Android-apps voor sneakerheads: dit zijn er 5

Nike SNKRS

Grote sportmerken zoals Adidas en Nike maken zoveel heisa rondom de lancering van nieuwe schoenen, dat ze beide naast hun gewone shop-apps aparte apps in het leven hebben geroepen speciaal voor de sneakerheads.

Die van Nike kun je vinden onder de naam SNKRS en hierin kun je je onder andere aanmelden om op de hoogte te worden gehouden van de lancering van een schoen. Vaak komen er ‘s ochtends nieuwe schoenen online waarvoor dan een kwartier een ‘loterij’ is. Je doet dan mee om kans te maken op het mogen kopen van de schoen. Die van Nike werkt als een zonnetje: wel is het aan te raden om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen, zodat je altijd zo snel mogelijk actie kunt ondernemen op loterijen en andere lanceringen.

Nike SNKRS

Nike SNKRS

De sneaker-app van Nike kun je vinden onder de naam SNKRS. Hierin kun je je aanmelden om op de hoogte te worden gehouden van de lancering van een schoen.  ..

CONFIRMED

Wat Nike kan, dat kan Adidas natuurlijk ook. Het heeft een app genaamd CONFIRMED, waarin je er als de kippen bij kunt zijn als er weer een nieuwe schoen met drie strepen op de zijkant wordt aangekondigd. Ook CONFIRMED werkt met lotingen, waardoor je moet hopen dat je tot een van de gelukkigen behoort die de schoenen ook daadwerkelijk mag kopen. Ook hier geldt dat het handig is om alvast zo volledig mogelijk je profiel in te vullen, zodat je snel tot actie kunt overgaan als er weer een mooie schoen uit is.

CONFIRMED

CONFIRMED

Adidas heeft een app genaamd Confirmed, waarin je er als de kippen bij kunt zijn als er weer een nieuwe schoen met drie strepen op de zijkant verschijnt. ..

Sneakerjagers

Sneakerjagers is een Nederlandse app die je helpt het bos te zien door de bomen. Deze app houdt voor je bij wanneer bepaalde nieuwe schoenen verschijnen en waar. Zo komen sommige schoenen bijvoorbeeld op een ander moment uit bij een online schoenenwinkel dan bij Nike zelf, waardoor je meerdere kansen hebt om dat ene felbegeerde paartje te bemachtigen.

Pas wel op, want als je binnen Sneakerjagers eenmaal begint te scrollen door de beschikbare schoenen, kun je zomaar in een hele spiraal aan fantastische paren terechtkomen. Hand op de knip dus, als je eigenlijk naar één specifiek setje sneakers op zoek bent.

Sneakerjagers

Sneakerjagers

Sneakerjagers is een Nederlandse app die je helpt het bos te zien door de bomen. Deze app houdt voor je bij wanneer nieuwe schoenen verschijnen en waar. ..
Beste Android-apps voor sneakerheads: dit zijn er 5

Unboxed

Als je sneakers verzamelt, dan wil je ook bijhouden welke je al hebt. Unboxed is een beetje het Untappd van sneakers. Hierin kun je bijhouden welke schoenen je nog wil, welke je al hebt en is het mogelijk om je collectie met anderen te delen.

Je kunt bij elke schoen notities maken, maar ook is het mogelijk om het formulier in te vullen met daarin de staat van de schoen, of hij gedragen is en waar je hem vandaan hebt en voor welk bedrag. Erg handig, want elke keer al die schoenendozen doorneuzen is ook weer zoiets, hoewel: voor de echte liefhebbers is dat natuurlijk geen straf.

Unboxed: Sneaker Collector App

Unboxed: Sneaker Collector App

Als je sneakers verzamelt, dan wil je ook bijhouden welke je al hebt. Unboxed is een beetje het Untappd van sneakers. ..
Beste Android-apps voor sneakerheads: dit zijn er 5

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Ben jij ook een sneakerfan en gebruik je deze apps al? Laat je reactie achter onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk