Beste Android-apps speciaal voor je strandvakantie

Beste Android-apps speciaal voor je strandvakantie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In 'Beste Android-apps' bespreken we elke keer een selectie aan toffe apps die je kunnen inspireren. Met de vakantiethemaweek kijken we naar apps voor een vakantie aan het strand. We bespreken apps voor surfers, maar net goed apps die je eraan herinneren om zonnebrandcrème te smeren.

OCEARCH Shark Tracker

Een zee of oceaan is meer dan een mooi uitzicht, want het zit ook vol leven. Met de OCEARCH Shark Tracker kan je de zwemroutes verschillende haaiensoorten, maar ook onder andere orka's dolfijnen en walvissen volgen. Kijk welke dieren zich in de buurt bevinden en welke zeeroute ze hebben afgelegd. De zeedieren worden gevolgd via gps en je kan over elk dier ook een woordje uitleg lezen. OCEARCH Shark Tracker wordt ook door wetenschappers gebruikt om het gedrag en de gezondheid van haaien en andere onderwaterdieren te bestuderen.

OCEARCH Shark Tracker

OCEARCH Shark Tracker

Een zee of oceaan is meer dan een mooi uitzicht, want het zit ook vol leven. Met de OCEARCH Shark Tracker kan je de zwemroutes verschillende haaiensoorten, maar ook ..

UVLens - UV Index Forecasts

Een hele dag zonnebaden kan erg ontspannend zijn, maar het is noodzakelijk om je huid te beschermen. De UVLens-app stuurt meldingen waarin het gebruikers eraan herinnert om tijdig zonnecrème te smeren. Die meldingen met aanbevelingen zijn aangepast afhankelijk van de UV-index op jouw locatie en jouw huidtype die je vooraf in de app hebt ingesteld. Interessant is ook dat je altijd in de app ziet voor hoe lang je beschermd bent, maar ook als je nog niet hebt gesmeerd hoe lang het duurt alvorens je kan verbranden.

Met behulp van de app kan je ook vooraf momenten plannen waarop je even uit de zon gaat en voor wat schaduw kiest. Daarnaast is er ook een handige widget die je meteen inzicht geeft in de UV-index.

UVLens - UV Index Forecasts

UVLens - UV Index Forecasts

Een hele dag zonnebaden kan erg ontspannend zijn, maar het is noodzakelijk om je huid te beschermen. De UVLens-app stuurt meldingen waarin het gebruikers eraan herin ..

Surfline Cams, Surf Reports and Forecasts

Voor de ene is het strand in de eerste plaats bedoeld om op de zonnebaden, terwijl anderen net op zoek gaan naar wat meer spanning. Surfers kunnen in Surfline dagelijks informatie lezen over de weersomstandigheden in hun omgeving. Je vindt er de windkracht de hoogte van golven, de windtemperatuur en informatie over de getijden. Surfline heeft voorspellingen voor de komende 16 dagen zodat je al op voorhand surfuitjes kan plannen.

Daarnaast heeft deze app ook live 800 camera's over de hele wereld waarmee je de surfomstandigheden met je eigen ogen kan zien. De app bevat ook tips en training voor surfers en er is een nieuwsgedeelte en informatie over de nodige uitrusting.

Surfline Cams, Surf Reports and Forecasts

Surfline Cams, Surf Reports and Forecasts

Voor de ene is het strand in de eerste plaats bedoeld om op de zonnebaden, terwijl anderen net op zoek gaan naar wat meer spanning. Surfers kunnen in Surfline dageli ..

Getijden in de buurt - Gratis

Ben je niet echt een surfer, maar lijkt het je wel handig om de getijden te volgen, dan is er de Getijden in de buurt-app. Je kan op basis van je locatie de getijden volgen en ook de stromingsrichting van het water ontdekken. De app toont je het tijdstip van hoogwater en laagwater en daarnaast zie je ook gedetailleerd wanneer de zon en de maan opkomen en ondergaan. Je kan ten slotte de verschillende getijdenstations die het zeeniveau meten ook op een kaart bekijken en hun informatie aflezen.

Getijden in de buurt - Gratis

Getijden in de buurt - Gratis

Ben je niet echt een surfer, maar lijkt het je wel handig om de getijden te volgen, dan is er de Getijden in de buurt-app. Je kan op basis van je locatie de getijden ..

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

Heb je tips of ideeën voor de vakantiethemaweek?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk