Beste Android-apps in de Google Play Store week 7

Beste Android-apps in de Google Play Store week 7

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 'beste apps' bespreken we elke keer een selectie van leuke apps die je inspireren. Dit keer bespreken we apps die te maken hebben met privacy, het onderwerp van de themaweek op Androidworld.

Exodus Privacy: ontdek in een oogwenk welke apps jou volgen

Exodus Privacy is een non-profit organisatie die de werking van populaire Android-apps analyseert en vervolgens meedeelt hoeveel en welke trackers worden ingezet. Met deze app kom je dus te weten welke toestemmingen en trackers alle apps op je telefoon gebruiken om meer informatie over jou te verkrijgen. Je ontdekt daarnaast ook meer over de toestemmingen die al je apps hebben want Exodus heeft ook een grondige analyse gemaakt die aangeeft van welke apps de trackers gebruikmaken.

Exodus Privacy

Exodus Privacy

Aan de hand van speciale toestemmingen en trackers die je gegevens verzamelen, kunnen apps meer over je te weten komen. Die informatie kunnen ze dan inzett ..
Beste Android-apps in de Google Play Store week 7

Bouncer - Temporary App Permissions

App-machtigingen zijn in Android 11 al in grote mate aan te passen. De Android-app Bouncer doet dit ook maar geeft daarbij een mooi overzicht van alle apps en hun machtigingen in een overzicht. Daarna kan je tijdelijk machtigingen voor toepassingen verlenen. Zodra een toestemming is verleend, verwijdert Bouncer automatisch die toestemming wanneer je de betreffende app afsluit of, nadat een bepaalde hoeveelheid tijd is verstreken. Bouncer is perfect voor Android-gebruikers die zich zorgen maken om hun privacy of voor mensen die ziek zijn van energie-hongerige apps die op de achtergrond taken uitvoeren.

Bouncer - Temporary App Permissions

Bouncer - Temporary App Permissions

Met de Android-app Bouncer kan je tijdelijk machtigingen voor toepassingen verlenen. Zodra een toestemming is verleend, verwijdert Bouncer automatisch die ..
Beste Android-apps in de Google Play Store week 7

Haven: keep watch

Er bestaan al diverse apps die een telefoon tot een beveiligingscamera omtoveren. Haven: Keep Watch doet precies hetzelfde, maar heeft een iets andere insteek. Haven zet namelijk veiligheid en privacy voorop. Haven maakt gebruik van diverse sensoren om de omgeving in de gaten te houden en je zo nodig een signaal te geven als er iets verdachts wordt bemerkt. Normaal gesproken zou een beveiligings-app alleen gebruik maken van een camera en microfoon. Haven gebruikt deze ook, maar werkt ook met bewegingssensoren, licht en zelfs trillingen. Je kan zelf instellen bij welke waarden er alarm moet worden geslagen. Dit wordt gedaan als je de app voor het eerst in gebruik neemt, maar kan je ook later aanpassen in instellingen.

Haven is opensource, dus de code is openbaar. Zo kan iedereen checken of er echt geen achterdeurtjes in de app zijn, want voor mensen die privacy uitermate belangrijk vinden kan er nooit genoeg zekerheid zijn.

Haven: Keep Watch (BETA)

Haven: Keep Watch (BETA)

Haven: Keep Watch is een privacyvriendelijke app die je ongebruikte smartphone kan omtoveren tot een beveiligingscamera. De app is mede ontwikkeld onder toeziend oog ..
Beste Android-apps in de Google Play Store week 7

ProtonMail - Encrypted Email

Je staat er misschien niet bij stil maar e-mails worden doorgaans onbeveiligd verzonden over het internet verstuurd. Omdat de mails onbeveiligd worden verzonden, is het mogelijk de e-mail te onderscheppen. Vandaar dat er vraag is naar een e-mailapplicatie die deze beveiliging wel weet te bieden en ProtonMail is een voorbeeld daarvan, Deze app kan beveiligde berichten versturen. ProtonMail biedt onder andere een e-mailapplicatie voor Android, iOS en Windows – maar ProtonMail is ook als webapplicatie beschikbaar.

ProtonMail is ook opensource, en je kan de code inzien op GitHub. De ap is gratis te gebruiken, maar er is ook een betaalde variant. Hiermee bied je ondersteuning aan de ontwikkelaars. Proton ontvangt overigens geen financiering van particuliere bedrijven. Wel ontvangt het investeringen vanuit stichtingen en is het aangesloten bij het ‘Horizon 2020 Framework Programme’ van de Europese Unie.

ProtonMail - Encrypted Email

ProtonMail - Encrypted Email

Je staat er misschien niet bij stil maar e-mails worden doorgaans onbeveiligd verzonden over het internet verstuurd. Omdat de mails onbeveiligd worden verzonden, is ..
Beste Android-apps in de Google Play Store week 7

Themaweek privacy op Androidworld

Deze week staat de rubriek 'Beste Android-apps van de week' in het teken van de themaweek over privacy op Androidworld. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel (check ook onze Android-app). Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk