Beste Android-apps in de Google Play Store week 41

Beste Android-apps in de Google Play Store week 41

In 'beste apps' bespreken we elke keer een selectie van leuke apps die je inspireren. Dit keer bespreken we vier wekker-apps die je helpen bij het (uitgerust) wakker worden en op tijd opstaan. Goedemorgen!

Alarmy - Ochtendwekker

Wekkers zijn irritant, maar wel broodnodig. Daarom zijn er ook talloze verschillende wekker-apps in de Play Store, elk met hun eigen voor- en nadelen. Een tijdje terug bespraken we Gentle Wakeup, een app die van je apparaat een heuse Wake-up light maakt. Hiermee word je rustig wakker van het steeds feller wordende licht. Werkt dit niet omdat je alsnog in bed blijft liggen, dan is Alarmy misschien een optie voor jou. Deze app dwingt je namelijk uit je bed te gaan door je een foto te laten maken van iets wat zich uit het zicht van je bed bevindt. Of wat dacht je van een ontzettend hard wekkergeluid voor de REM-slapers of het oplossen van een rekensom? Niks is deze wekker-app vreemd, en op tijd wakker worden gaat je sowieso lukken.

Alarmy - Ochtendwekker
Met Alarmy - Ochtendwekker word je gedwongen uit je bed te komen om je wekker uit te zetten. Door middel van het maken van een foto kan je namelijk pas je alarm uits ..

Meer info

Beste Android-apps in de Google Play Store week 41

Google Klok

De Klok-app in Android is voor velen de eerste app om de dag mee te starten. Deze app is natuurlijk een wekker maar kan nog veel meer. Zo kan je de app gebruiken om automatisch de Niet storen-modus in te schakelen, zodat je niet lastig gevallen wordt door notificaties – behalve je wekkers. Daarna gebruik je de 'bedtijd'-tabblad om makkelijker in slaap te vallen met behulp van kalmerende geluiden. Je kan ook handige Routines instellen in deze app. Je wordt dan bij het wakker worden op de hoogte gesteld van het weer, het verkeer en je krijgt tevens leuke muziek voorgeschoteld.

Klok
Dit is de officiële Klok-applicatie van Google, eerder alleen te gebruiken was op enkele Nexus-apparaten. De applicatie biedt enkele basisfuncties zoals het kunnen ..

Meer info

Beste Android-apps in de Google Play Store week 41

Sleep as Android

Als je de gewoonte hebt om telkens tot een laat tijdstip wakker te blijven, ook al moet je ‘s morgens vroeg opstaan, dan kan Sleep as Android je helpen om je wat bij te sturen. Je voert in hoe laat je de volgende dag moet opstaan en Sleep as Android gaat je dan aanbevelingen geven over het tijdstip waarop je het best naar bed kunt.

Soms gaan er natuurlijk situaties ontstaan waarbij er geen andere keuze is dan wakker blijven. Als je de volgende dag een examen hebt bijvoorbeeld, en je hebt nog niet alle leerstof tijdig verwerkt, ook dan schiet de app te hulp. Er bestaat namelijk zoiets als slaapcyclussen. Heb je al eens het gevoel gehad dat je wel lang genoeg geslapen hebt, maar je toch niet helemaal wakker voelt? In dat geval ben je waarschijnlijk gewekt op een verkeerde moment. Sleep as Android is ook een wekker-app die je kan wekken op de momenten die voor jou het beste zullen aanvoelen, zodat je je altijd uitgerust voelt.

Sleep as Android: Slaapcyclus analyse wekker
Sleep as Android kan onder meer je slaapdata verzamelen en je wakker laten maken op een moment dat je niet in diepe slaap bent, zodat je beter uitgerust wakker ..

Meer info

Medicijn wekker & pil herinnering & voorraadbeheer

Met de app Medicijnwekkers en herhaalrecepten kun je grip krijgen op je medicijnen. Welke pil moet ik innemen en wanneer? Waar is de bijsluiter gebleven en hoeveel medicijnen heb ik nu nog op voorraad? Deze app kan op al deze vragen antwoord geven aan de hand van medicijnwekkers, notificaties als je medicijnen opraken en een overzicht van bijsluiters in de app. Bij de laatste notificatie kun je vanuit de app nieuwe medicijnen bij je apotheek bestellen. Ook complexe medicatieschema’s kan deze app aan.

Daarnaast kun je de app als medicatiepaspoort gebruiken en medische gegevens erin opnemen en desgewenst delen met familie, mantelzorgers en zorgverleners. Je kan hen een rapportage sturen met bijvoorbeeld je medicatiepaspoort, je innamehistorie en je innameschema.

Medicijn wekker & pil herinnering & voorraadbeheer
Met de app Medicijnwekkers en herhaalrecepten met MedApp kun je grip krijgen op je medicijnen. Welke pil moet ik innemen en wanneer? Waar is de bijslu ..

Meer info

Beste Android-apps in de Google Play Store week 41

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer