Beste Android-apps in de Google Play Store week 28

Beste Android-apps in de Google Play Store week 28

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 'Beste Android-apps' bespreken we elke keer een selectie aan toffe apps die je kunnen inspireren. Dit keer de spiksplinternieuwe TracesOfWar-app en een privacyvriendelijke notitie-app.

Gerelateerde artikelen

TracesOfWar

Met ruim 130.000 locaties gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen, is TracesOfWar.nl een website die veel wordt geraadpleegd. Bezoekers plannen hun stedentrip of vakantie aan de hand van de op de website vermelde oorlogsmusea en bezienswaardigheden. Voortaan kan dat ook met de nieuwe app voor tablet of smartphone. In een handomdraai is hiermee te zien welke bezienswaardigheden zich bevinden op welke plek ter wereld dan ook.

Met de app kan op plaatsnaam worden gezocht naar bezienswaardigheden, maar ook kan op elke locatie ter wereld direct worden bekeken wat er in de buurt te zien of te bezoeken is. Bezienswaardigheden kunnen worden toegevoegd aan de favorieten, zodat de informatie snel toegankelijk is. Net als op de website zijn bezienswaardigheden ingedeeld per type, zoals musea en monumenten. Elk type heeft een eigen herkenbaar icoontje op de kaart. De vrijwilligers van TracesOfWar streven ernaar bij elke bezienswaardigheid relevante foto’s en informatie aan te bieden.

TracesOfWar

TracesOfWar

Met ruim 130.000 locaties gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen, is TracesOfWar.nl een website die veel wordt geraadpleegd. Bezoekers plannen hun ..

SilentNotes

SilentNotes is de notitie-app die beloofd om de privacy van haar gebruikers te respecteren en de app werkt met end-to-end-versleuteling van notities. Dat wil zeggen dat je teksten onleesbaar zijn voor anderen als ze worden onderschept. Verder is de app open-source, en dat wil zeggen dat iedereen de werking van de software kan controleren op het ontwikkelaarsplatform GitHub.

Interessant aan deze app is dat ze ook met een beperkte tekstverwerker komt, en je kan dus een leuke stijl en structuur aan teksten geven. Daarnaast kan je back-ups maken van je notities via een eigen NAS-server of een clouddienst naar keuze.

SilentNotes

SilentNotes

Google Keep is een handige notitie-app met veel functionaliteiten, maar als je van die app gebruik maakt dan weet je dat je ideeën, schetsen en boodschappenlijstjes ..

Eenheidsconvertor

Eenheidsconvertor is, zoals de naam al zegt, een converter die allerlei verschillende eenheden kan converteren. Voorbeelden zijn valuta, brandstof, geluiden, druk en temperatuur. De app bevat ook tools als een periodieke tabel, wetenschappelijke calculator, en vergelijkingsoplosser. Het voordeel van deze app is dat ze eenvoudig in het gebruik is, en maar 4 MB weegt.

Eenheidsconvertor

Eenheidsconvertor

Eenheidsconvertor is, zoals de naam al zegt, een converter die allerlei verschillende eenheden kan converteren. Voorbeelden zijn valuta, brandstof, geluiden, druk en ..

AllTrails

Met AllTrails ontdek je wandelpaden, fietstochten en hardlooproutes over de hele wereld. Het platform bevat namelijk meer dan 300.000 routes in meer dan 100 landen. Daarnaast is AllTrails een wereldwijde community van 25 miljoen natuurliefhebbers die gezamenlijk routekaarten maken, recensies geven en foto's toevoegen. Het gaat om wandelaars, mountainbikers en hardlopers.

In de AllTrails-app vind je onder andere hondvriendelijke of kindvriendelijke wandelingen, mooie mountainbiketrails of backpacktochten. Je vindt er ook nieuwe wandelpaden in je omgeving. AllTrails is gratis te gebruiken en het betaalde abonnement komt met meer mogelijkheden zoals off-routemeldingen en offline gebruik van de app.

AllTrails: Wandel, Fiets & Run

AllTrails: Wandel, Fiets & Run

Met AllTrails ontdek je wandelpaden, fietstochten en hardlooproutes over de hele wereld. Het platform bevat namelijk meer dan 300.000 routes in meer dan 100 landen. ..

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

Bedankt voor de tips, Ronald!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk