Beste Android-apps in de Google Play Store week 11

Beste Android-apps in de Google Play Store week 11

In deze wekelijkse rubriek willen we jou inspireren, en dat doen we door een reeks interessante apps onder de aandacht te brengen. Niet elke app zal uiteraard voor iedereen relevant zijn, maar de kans is ook groot dat je een aantal fantastische apps leert kennen die je niet meer wil missen. Hier vind je onze nieuwe selectie.

Ratio

Veel Android-gebruikers houden ervan om hun smartphone helemaal te personaliseren, en het belangrijkste aspect daarvan is zonder twijfel de launcher. De gratis app Ratio kiest voor een indeling in drie structuren di je op je telefoon terugvindt: de 'Tiles', de 'Root' en de 'Tree'.

De Tiles of 'tegels' geven een overzicht van alle apps die op je telefoon staan. Apps zijn ingedeeld in categorieën en Ratio markeert de apps die je op elk moment van de dag het meeste gebruikt. De Root of 'wortel' doet nog het meeste denken aan de Shelf van OnePlus. Je krijgt meteen toegang tot een aantal belangrijke tools die je vaak gebruikt. Schrijf in één keer een notitie en bekijk even het weerbericht of zet een timer. Als laatste is er nog de tree of 'boom' en die brengt alle inkomende meldingen van berichten-apps onder één dak. Er zijn ook nog meer functies in Ratio zoals encryptie en verschillende thema's.

Ratio
Ratio is een launcher die het heel anders aanpakt dan zijn concurrenten. Het is een minimalistische launcher, dat is niet nieuw, en wil je digitale leven optima ..

Meer info

Beste Android-apps in de Google Play Store week 11

Musicolet

Er zijn uiteraard tal van handige muziekspelers in de Play Store, maar Musicolet is een app die echt in het oog springt. Ze komt zonder advertenties of enige internettoegang en respecteert daarom je privacy. Daarnaast is de app rijk aan functies.

Als eerste helpt ze je om structuur te brengen in je muziekbiblioteek met tags die je toevoegt en handige bewerkopties voor albums waarbij je zelf albumhoezen kan toevoegen aan meerdere liedjes tegelijk. De app heeft ook een handige equalizerfunctie en nummers worden aaneensluitend afgespeeld. Verder is er ondersteuning voor songteksten die je kan toevoegen, er zijn mooie widgets, een slaaptimer en Musicolet werkt met Android Auto.

Musicolet Music Player [No ads]
Er zijn uiteraard tal van handige muziekspelers in de Play Store, maar Musicolet is een app die echt in het oog springt. Ze komt zonder advertenties of enige interne ..

Meer info

Canary Mail

Canary Mail is een mail-app die werkt met tal van e-maildiensten zoals Gmail, iCloud, Outlook en IMAP. Daarnaast bundelt de app al je contacten in uitgebreide profielen waar je ook mediabestanden vindt die jullie hebben uitgewisseld en de sociale media-accounts van die persoon. Verder werkt ze met end-to-end-encryptie zodat je e-mails versleuteld zijn. Canary Mail ondersteunt ook leesbevestigingen en je kan meldingsgeluiden kiezen afhankelijk van het e-mailaccount dat de mail ontvangt. Daarnaast kan je e-mail snoozen zodat je ze later beantwoordt, en Canary Mail geef je een handig overzicht van alle bijlagen in een conversatie.

Canary Mail: e-mailapp met PGP-codering
Canary Mail is een mail-app die werkt met tal van e-maildiensten zoals Gmail, iCloud, Outlook en IMAP. Daarnaast bundelt de app al je contacten in uitgebreide profie ..

Meer info

Beste Android-apps in de Google Play Store week 11

HabitHub

Mensen zijn gewoontedieren. Zodra we onszelf een goede gewoonte aanleren of een slechte gewoonte afleren blijven we ons in datzelfde patroon gedragen. HabitHub wil gebruikers een duwtje in de rug geven om zo een nieuwe gewoonte bij te brengen. Je kan dagelijks bijhouden of je een bepaalde gewoonte hebt uitgevoerd en zo krijg je in een mooie grafiek en een overzicht te zien hoe vaak je hem hebt uitgevoerd.

Stel, je gewoonte is om elke dag 5 kilometer te wandelen, dan kan je zien hoe vaak dat lukt, en je bekijkt ook door de maanden heen of het je steeds vaker lukt of juist minder vaak. HabitHub komt met verschillende thema's die de app aantrekkelijk maken en er is ook een handige widget waarmee je gewoontes meteen kan afvinken.

HabitHub - Habit tracker & Goal tracker motivation
Mensen zijn gewoontedieren. Zodra we onszelf een goede gewoonte aanleren of een slechte gewoonte afleren blijven we ons in datzelfde patroon gedragen. HabitHub wil g ..

Meer info

Beste Android-apps in de Google Play Store week 11

Bedankt voor de tip, Ronny!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties