Bellen in Gmail, het kan straks na deze nieuwe update

Bellen in Gmail, het kan straks na deze nieuwe update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Gmail laat je binnenkort spraak- en video-oproepen starten. Je kan dan je Google-contacten bellen in de app en deze functie is straks zowel voor consumenten als Workspace-abonnees beschikbaar. Verder is de omschakeling van Chatruimtes naar 'Spaces' nu klaar.

Bellen in Gmail

Google heeft heel wat populaire diensten onder zijn dak, maar wat ontbreekt is een populaire communicatie-app. Eentje die zich kan meten met Messenger, WhatsApp en Telegram. Google heeft daarom Google Chat geïntegreerd in zijn populaire Gmail-app, en met de Google Meet-integratie kan je ook een vergadering vergadering starten, Wat ontbrak nog? Juist ja, bellen.

Google laat gebruikers binnenkort naar hun contacten uit Gmail bellen, dat zegt het in een blogbericht. Je zal spraak- en video-oproepen kunnen beginnen vanuit je mailbox, en oproepen werken volledig via een VOIP-verbinding, met andere woorden via wifi of mobiel internet. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een functie in Google Meet, maar echt een nieuwigheid voor Gmail. Al zal de functie later ook voor de Meet-app beschikbaar worden volgens Google, dat weet The Verge.

Gerelateerde artikelen

Google wil van Gmail een echte alles-in-één-app maken. Het integreerde inmiddels een chatfunctie, een feature voor videovergaderingen, takenlijstjes, je agenda en contacten in Gmail. De nieuwe feature zal eerst voor zakelijke gebruikers beschikbaar zijn, en komt pas later naar de versie voor consumenten.

Spaces

In juni maakte Google nog bekend dat het zijn Chatruimten in Gmail gaat verbeteren. De nieuwe functie 'Spaces' moet het makkelijker maken om in groep te werken vanuit Gmail, en de verbeteringen doet sterk denken aan functies uit diensten zoals Slack.

Allereerst werkt het systeem met draadjes voor een duidelijkere structuur, maar je kan ook berichten vastpinnen, zelf een status schrijven, taken koppelen aan anderen en er is een moderatiesysteem. Google maakt het ook mogelijk om Spaces binnen je bedrijf te vinden (optioneel) en Spaces krijgt ook een efficiëntere zoekfunctie.

De interface van Spaces

De interface van Spaces

We kregen recent het Material You-uiterlijk van Gmail te zien in Android 12. Je kan het hier ontdekken. Wat denk jij van de mogelijkheid om te bellen in Gmail? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk