Belastingaangifte doen: Aangifte 2020-app nu beschikbaar

Belastingaangifte doen: Aangifte 2020-app nu beschikbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Grote kans dat de gevreesde blauwe envelop al bij je in de brievenbus of het bericht in je Berichtenbox-app is geslopen: vanaf 1 maart kun je je aangifte inkomstenbelasting 2020 doen. De makkelijkste manier om dit te doen is via de bijbehorende Aangifte 2020-app van de Belastingdienst en deze kun je nu downloaden in de Google Play Store.

Aangifte IB 2020 Belastingdienst-app

Zoals gebruikelijk kun je ook dit jaar weer op twee manieren aangifte doen, via de website Mijn Belastingdienst of via de app Aangifte 2020. Deze app werd jaarlijks op 1 maart geüpdatet maar er staat nu al een nieuwe versie in de Play Store.

Om de belastingaangifte eenvoudiger te maken, zijn er gelukkig al veel gegevens voor particulieren vooraf ingevuld en dat geldt ook voor de nieuwe Aangifte 2020-app. Zo gaat de aangifte niet alleen sneller, het vermindert ook de kans op onbedoelde fouten.

Belastingaangifte doen: Aangifte 2020-app nu beschikbaar

Moet ik aangifte doen?

Heb je van de Belastingdienst een aangiftebrief gekregen waarin staat dat je aangifte inkomstenbelasting 2019 moet doen? Dan moet je aangifte doen. Heb je geen brief gekregen? Dan moet je misschien toch aangifte doen.

Kan ik de app Aangifte 2020 gebruiken?

Volgens de Belastingdienst is er een grote kans dat je de app Aangifte 2020 kunt gebruiken. In een aantal gevallen is dit niet mogelijk. Heb je in 2019 bijvoorbeeld niet het hele jaar dezelfde fiscale partner gehad, een huis gekocht of verkocht, een restschuld voor een vroegere eigen woning gehad of een lening voor je eigen woning afgesloten bij familie of bij een buitenlandse bank? Dan kun je de app niet gebruiken.

In de Play Store-omschrijving kun je zien in welke situaties je de app níet kunt gebruiken. Het alternatief is de aangifte via Mijn Belastingdienst doen. Je kan de app niet gebruiken als je:

- niet het hele jaar dezelfde fiscale partner had
- uw woning hebt gekocht of verkocht en daardoor aftrekbare kosten had
- een restschuld voor een vroegere eigen woning had
- uw woning tijdelijk verhuurde, bijvoorbeeld via Airbnb
- een onderneming had
- aandeel in een onverdeelde erfenis had
- inkomsten uit overig werk had
- in het buitenland woonde
- inkomsten uit het buitenland had
- bezittingen in het buitenland had
- co-ouder was, en je minderjarige kind niet op uw adres ingeschreven stond
- aftrekposten had, zoals giften, zorgkosten of studiekosten

Belastingaangifte doen: Aangifte 2020-app nu beschikbaar

Hoe werkt de app Aangifte 2020?

Het inloggen in de app vind plaats via DigiD. Nadat je bent ingelogd, toont de app de bij de Belastingdienst bekende gegevens. Deze gegevens moet je goed controleren. Als ze vervolgens kloppen, dan kun je de aangifte met de app doen. Kloppen de gegevens niet of ontbreekt er iets? Dan kun je je aangifte via de website Mijn Belastingdienst indienen. Via de website kun je namelijk gegevens wijzigen, in de app is dit niet mogelijk. Klopt de gegevens wel? Dan kun je je aangifte meteen ondertekenen en verzenden.

Aangifte 2020 downloaden

De app om aangifte inkomstenbelasting 2020 te doen is nu gratis te downloaden in de Play Store en kan vanaf 1 maart ingevuld worden. Ga jij dit jaar aangifte doen via de app?

Aangifte Inkomstenbelasting

Aangifte Inkomstenbelasting

Grote kans dat de gevreesde blauwe envelop al bij je in de brievenbus of het bericht in je Berichtenbox-app is geslopen: vanaf 1 maart kun je je aangifte inkoms ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk