Aangifte inkomstenbelasting 2017 doe je met deze Belastingdienst-app

Aangifte inkomstenbelasting 2017 doe je met deze Belastingdienst-app

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Aangifte IB 2017 Belastingdienst-app

Ook dit jaar kun je op twee manieren aangifte doen, via Mijn Belastingdienst of via de app Aangifte 2017. De app wordt elk jaar op 1 maart geüpdatet zo ook dit jaar. De Aangifte 2017-app is nu in de Play Store beschikbaar.

Om het makkelijk te maken, heeft de Belastingdienst weer veel gegevens vooraf ingevuld. Zo gaat de aangifte niet alleen sneller, het vermindert ook de kans op onbewuste fouten. Uiteraard blijft iedereen zelf verantwoordelijk voor de aangifte die ze indienen. Het inloggen in de app vind plaats via DigID.

Volgens de Belastingdienst zijn er 3,5 miljoen mensen die de app Aangifte 2017 kunnen gebruiken. Heb je in 2017 bijvoorbeeld een huis gekocht of verkocht, niet het hele jaar één fiscale partner gehad of een lening voor je woning afgesloten? Dan kun je de app niet gebruiken. Op deze site en in de Play Store-omschrijving kun je zien in welke situaties je de app níet kunt gebruiken. Het alternatief is de aangifte via Mijn Belastingdienst.

De Belastingdienst heeft dit jaar naar 7,9 miljoen mensen een uitnodiging verstuurd om aangifte te doen: 6,7 miljoen particulieren en 1,2 miljoen ondernemers. Aangifte doen kan ook dit jaar weer tot 1 mei. Mensen die voor 1 april aangifte doen, horen vóór 1 juli of zij geld terugkrijgen of moeten betalen. Heb je geen brief gekregen? Dan moet je misschien toch aangifte doen.

Aangifte 2017

De app om aangifte inkomstenbelasting 2017 te doen is nu gratis te downloaden in de Play Store. Ga jij dit jaar aangifte doen via de app?

Aangifte 2017

Aangifte 2017

Aangifte inkomstenbelasting doen over het jaar 2017 is mogelijk vanaf 1 maart 2018. Aangifte doen kan ook dit jaar weer tot 1 mei. ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk