Being is een app om je met je mentale gezondheid te helpen

Being is een app om je met je mentale gezondheid te helpen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is een prachtige app om te zien en het dient ook nog eens een goed doel: Being. De app wordt door de makers omschreven als een app die ze niet generiek konden maken, dus hebben ze hem maar persoonlijk gemaakt. Een leuke knipoog, juist omdat het hoofdonderwerp, wel, het hoofd is: je mentale gezondheid.

Being

De app probeert mensen die bijvoorbeeld met angststoornissen of andere geestelijke uitdagingen kampen te helpen. Je kiest aan het begin hoe je je voelt, bijvoorbeeld een simpele: ik voel me niet geweldig over mezelf vandaag. Of misschien ook wel iets fysieks, zoals: ik ben niet helemaal fit vandaag. Op de manier weet de app ongeveer waarmee hij te maken heeft en geeft hij je vervolgens een soort landkaart waarin je kunt kiezen waaraan je wil werken.

Die map wordt steeds groter, hoe meer je met de app doet, en hoe dieper je in het gevoel duikt. De app probeert je hierbij te helpen door linkjes te leggen en je steeds verder in je brein te laten ‘afdalen’. Hoe meer mensen hun problemen delen in de app, hoe groter de landkaart wordt en zo ontstaan er steeds meer dynamische linkjes. Je kunt op drie manieren aan jezelf werken met Being: een soort mini-therapiesessie die je helpt wat meer in het hier-en-nu te zijn, een soort dagboekmodus waarbij je door AI wordt geholpen met schrijven, omdat het je de juiste vragen stelt waar je weer op kunt voortborduren, en de derde, wat meer educatie over waarom je je op een bepaalde manier voelt.

Niet te ver, tenzij je dat wil

Het fijne aan de app is dat je niet in één keer het diepe in moet. Je kunt gewoon simpel beginnen en het steeds verder uitbouwen. Vind je het allemaal alsnog wat griezelig, dan kun je het ook iets meer op de oppervlakte houden als je dat wil. Er wordt gekeken waar je nu staat, en je kijkt zelf waar je dan heen wil. Dat maakt het ook wat meer afgestemd om jou als persoon, in plaats van dat je -wat nu eenmaal vaak zo is in de geestelijke gezondheidzorg- juist een enigszins ‘standaard’ traject ingaat. Nu is de app zeker geen alternatief voor therapie, maar het kan je wel helpen als je misschien geen therapie nodig hebt, of als je wat extra dagelijkse ondersteuning kunt gebruiken bij je therapie. Eigenlijk kan iedereen het dus wel gebruiken.

De app is erg mooi om te zien en hij doet het momenteel zowel op iOS als op Android erg goed, naast dat ook veel investeerders er brood in zien. Uiteindelijk gaat het er echter om wat jij ervan vindt, als je een beetje hulp kunt gebruiken, of misschien iemand kent die wel wat hulp kan gebruiken.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk