Je kunt straks bedrijven volgen op Google Maps

Je kunt straks bedrijven volgen op Google Maps

Google Maps

Ooit begon Maps als een eenvoudige kaart waar je je route op kon uitstippelen. De laatste jaren is deze dienst zo veel meer geworden. Naast het navigeren is Google Maps ook een soort Foursquare geworden waar je opzoek kunt naar leuke, nuttige en coole locaties. Vandaag rolt Google een update uit voor Maps waarbij het mogelijk zal worden om bedrijven te volgen op Google Maps.

Google Maps bedrijven volgen

Op de locatiekaart staat nu onder de naam van de bar of winkel een volgknop. Wanneer je een locatie besluit te volgen wordt je op de hoogte gehouden. Dat kan nieuws zijn rondom het bedrijf, evenementen die er georganiseerd worden of aanbiedingen. Deze updates komen binnen in de 'For You'-tab die nog niet actief is in Nederland. Deze functie werd tijdens de Google I/O aangekondigd maar heeft nog niet iedereen bereikt.

Je kunt jezelf afvragen of dit niet weer een gelegenheid is voor Google en de bedrijven om meer advertenties op je af te schieten. Aangezien je zelf aangegeven hebt dat je de locatie wil volgen en ze ook weer kunt ontvolgen, neem ik aan dat daar wel een soort van zelfregulerend effect zal ontstaan.

Nog te openen locatie Google Maps

Een tweede update voor Google Maps heeft ook met bedrijven te maken. Het is (na de update) mogelijk om nieuwe winkel en andere soort gelegenheden die nog niet open zijn te zien. Wanneer je de app opent of via de mobiel browser zoekt, zie je locaties naar boven komen met daaronder in oranje de openingsdatum. Zo weet jij als eerste dat er een nieuwe Action, Decathlon, Starbucks, Kruidvat, Starbucks of welke andere winkel ook in de buurt open gaat. Op de redactie heeft nog niemand de mogelijkheid om bedrijven te volgen. Wellicht moeten we nog even wachten tot de 'For You'-tab ook actief is in ons land.

Bron: Google

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer