AW Poll: lezers gebruiken vooral Nederlandse weer-apps

AW Poll: lezers gebruiken vooral Nederlandse weer-apps

Buienradar, Weer & Radar en Buienalarm zijn de meest populaire apps onder Androidworld-lezers. 11 procent gebruikt Buienalarm, 14 procent gaat voor Weer & Radar en maar liefst 17 procent kiest voor Buienradar. Daarna volgt Google Weer met 8 procent van de respondenten.

Weer-apps

Zo graag als wij Nederlanders praten over het weer, zien we helemaal terug wanneer het gaat om weer-apps. Veel reacties op de poll deze week! En we gebruiken dus veel Nederlandse of Nederlandstalige weerapps. Foreca Weather, Geometric Weather, Klara Weather, Overdrop, Weer Nu, Weer, Windy.com, Weerradar & Widget, 1Weather, Weather Live worden allemaal door slechts 1 procent van de gebruikers (of zelfs minder dan dat) gebruikt.

Verder zien we dat een wereldwijd grote app als AccuWeather weinig populair blijkt: slechts 6 procent van de lezers kiest hiervoor. Toch is dat meer dan de app van de officiële weersvoorspeller van Nederland, het KNMI, waar maar 4 procent voor kiest. Dan zijn er ook nog Today Weather (3 procent), Weerplaza (5 procent), Weer & Widget (4 procent) en Het Weer in Nederland (3 procent).

AW Poll: lezers gebruiken vooral Nederlandse weer-apps
AW Poll: lezers gebruiken vooral Nederlandse weer-apps
AW Poll: lezers gebruiken vooral Nederlandse weer-apps

AW Poll

De standaard weer-app van de telefoon is met 7 procent ook vertegenwoordigd onder de lezers, maar wat vooral opvalt is dat 12 procent een heel andere weer-app gebruikt. Nathalia is dol op WeaWow en Morecast. “Bij Weawow kan je kiezen uit o.a. de volgende weerproviders: MET Norway (YR.no), Dark Sky, Foreca. Hierbij heeft MET Norway mijn voorkeur.”

m.b. hoort bij de meerderheid, namelijk de mensen met Buienalarm en Buienradar. Die wil duidelijk geen nat pak: “Buienalarm en buienradar heb ik op mijn telefoon staan. Ik zit veel op de fiets , ik kan niet zonder.” papegaai01 daarentegen miste een optie in de poll, want die heeft er geeneen. “Er klopt toch nooit wat van.” Er kan ook een heel andere reden zijn om voor een weerapp te kiezen, zo blijkt. marnixkappeyne: “Buienradar voor specifieke voorspellingen van regen, maar Google Weer voor de rest. (Grote fan van de kikker :) )”

Ja, tot er één begint te kwaken en ze allemaal gaan als je probeert te slapen op een warme lenteavond. Tot volgende week!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties