AW Poll: gebruik jij TikTok al? Waarom wel of niet?

AW Poll: gebruik jij TikTok al? Waarom wel of niet?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

TikTok is een van de apps die het snelst aan nieuwe gebruikers wint, en TikTok gaat de concurrentie aan met andere sociale media-apps. Toch kan je de deze dienst, bekend om de korte filmpjes, zeker niet onomstreden noemen. Heb jij TikTok? Laat je stem achter in de poll.

De groei van TikTok

TikTok is een app van het Chinese bedrijf ByteDance, en ze werd al in 2016 gelanceerd met de naam Douyin. In een jaar tijd had de app 100 miljoen gebruikers en een jaar later kwam er een internationale variant, genaamd TikTok.

Inmiddels kent bijna iedereen deze video-app, en recent slaagde ze erin om als eerste niet-Facebook-app de kaap van 3 miljard gebruikers wereldwijd te bereiken. regelmatig staat TikTok dan ook bovenaan te pronken in lijstjes met de meest gedownloade apps van het moment.

Gerelateerde artikelen

Toch heeft TikTok een duister kantje, want al van het begin zijn er zorgen met het privacybeleid van het Chinese ByteDance. De Consumentenbond maakte daarom dinsdag bekend dat het TikTok voor de rechter daagt wegens de schending van kinderrechten. De VS heeft een tijdlang geprobeerd om de app in Amerikaanse handen te brengen, maar dat is niet gelukt. Heel wat concurrenten willen maar al te graag de strijd aangaan met TikTok, maar dat lijkt de groei van het platform voorlopig niet te belemmeren.

AW Poll

3 miljard gebruikers wereldwijd, dat zijn er heel wat. Daarom willen we graag vragen of hij een TikTok-gebruiker bent, de app in verleden hebt gebruikt of helemaal nog nooit. Laat je stem achter in de poll en vertel ons ook in de reacties waarom je de filmpjes-app net wel of niet gebruikt.

AW Poll: gebruik jij TikTok al?

TikTok

TikTok

TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk