AW App Battle: wat is de beste 'Weer'-app van 2019?

AW App Battle: wat is de beste 'Weer'-app van 2019?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

App-battle tussen Sebastien en Claudia

Redacteurs Sebastien en Claudia presenteren in de komende dagen hun favoriete vier apps in verschillende Play Store-categorieën. Vandaag is de Play Store-categorie 'Tools' aan de beurt en op maandag 31 januari is het woord aan jullie. Dan mogen jullie namelijk de beste apps in elke categorie kiezen zodat ze de trofee 'Beste app van het jaar 2019 in de categorie...' zullen mogen dragen.

Categorie Weer

Claudia: vier beste apps

1. KNMI

De officiële KNMI-app is lekker eenvoudig opgezet en bevat in een oogopslag de weerinfo die ik wil zien. De app beschikt over favoriete plaatsen en er kunnen meldingen voor de dagelijkse weersverwachting en/of waarschuwingen ingesteld worden. Deze meldingen kunnen verder ingesteld worden op locatie en tijdsvak. Dan kom je in het beginscherm met al het KNMI-weernieuws, met minimum en maximum temperaturen, verwachtingen en meer.

Vooral de meldingen voor de dagelijkse weersverwachting geven mij 's ochtends een indicatie wat voor een weer het wordt en welke kleding hierbij past. KNMI is simpel maar doeltreffend.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

KNMI

2. Weer & Widget - Weawow

Weer & Widget - Weawow is in tegenstelling tot de KNMI-app veel uitgebreider en visueel aantrekkelijker. Deze advertentieloze weer-app toont mooie weerfoto's met de huidige temperatuur, de locatie en een korte weersomschrijving. In de balk onder de foto worden de details getoond zoals de minimum en maximum temperatuur, de datum en tijd. Veel details in de app zijn overigens geanimeerd zoals de buienradar en beweging van de wolken. Dat is geen musthave, het ziet er wel gelikt uit.

Er zijn maar liefst 11 widgets om uit te kiezen en er is een mogelijkheid om je weerfoto's te verkopen die vervolgens in de app worden getoond. Zo zie je dus passende foto's bij de huidige weersomstandigheden. Weer & Widget - Weawow is een mooie app met interessante mogelijkheden.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Weer & Widget - Weawow

3. Appy Weather: the most personal weather app

Appy Weather is een weer-app gemaakt door de indie-ontwikkelaar Bardi Golriz. Dit is geen doorsnee weer-app en dat komt voornamelijk door het aparte design. Dit design is namelijk erg minimalistisch van opzet en bevat een soort van tijdlijn waarin het weer van vandaag en de komende dagen wordt getoond. Verder is er een weersverwachting per uur en per dag en wordt alle informatie is duidelijke termen weergegeven.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Appy Weather

4. Het Weer in Nederland

Het populaire Het Weer in Nederland is uitgebracht in juli 2011 en heeft sindsdien behoorlijk wat updates met verbeteringen en extra informatie gekregen. Het is een zeer complete app met veel gedetailleerde informatie over het weer. Daarbij kun je denken aan de UV-index op bepaalde plekken in Nederland, Bracknell-weerkaarten, de temperatuur van de afgelopen 24 uur of hoeveel regen er is gevallen of wat de gemiddelde windsnelheid was in die periode.

Het Weer in Nederland is gemaakt door een hele sympathieke Nederlandse ontwikkelaar die inmiddels al heel wat weer-apps in de Play Store heeft staan. De app is inmiddels meer dan 1 miljoen keer gedownload en wordt nog steeds regelmatig van updates voorzien.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Het Weer in Nederland - Gratis verwachting, radar

Sebastien: vier beste apps

1. Transparante klok en weer

Transparante klok en weer krijgt een vaste plaats op elke telefoon die ik test. Hoewel deze app werkt als een standaard weer-app, draait hier alles om de mooie, transparante widgets. Je kan de weervoorspelling per uur of per dag tonen in een widget met een formaat naar keuze. je kan kiezen welke mate van transparantie wordt toegepast en je kan ook de lay-out van de klok en aanpassen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de apps

2. AirVisual

Op sommige dagen kan de luchtkwaliteit plots drastisch afnemen wanneer een te hoge concentratie fijn stof zich verplaatst over ons land. Airvisual doet precies wat de naam doet vermoeden. De app geeft da dagelijkse luchtkwaliteit weer met een voorspelling erbij voor de komende dagen. De app geeft je ook aanbevelingen om ramen te sluiten op dagen wanneer de luchtkwaliteit het slechtst is. Ook wie op reis gaat naar gebieden waar de luchtkwaliteit een stuk minder gunstig is als in Nederland kan door deze app goed geadviseerd worden.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de apps

3. Windy.com

Overweeg je om binnenkort een dagje naar zee te gaan? Als je liever niet tot in het Verenigd Koninkrijk waait tijdens je uitstapje, kan het handig zijn om op voorhand even naar de Windy.com-app te kijken. Deze app geeft professionele informatie over de windkracht- en richting.

Je kan met deze app een overzicht van heel Nederland bekijken, maar je kan ook erg lokale informatie bekijken. De app komt met zowel radar- als satellietbeelden en je krijgt ook toegang tot de live beelden van webcams op tienduizenden plaatsen over de hele wereld. De app is in het bijzonder ook goud waard voor zeilers en surfers.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

AW App Battle: wat is de beste 'Weer'-app van 2019?

4. Buienradar

Hoe kunnen we over weer-apps praten zonder Buienradar erbij te halen? Check even Buienradar om precies te plannen wanneer je je hond wil uitlaten. Het weer in Nederland is soms zo onvoorspelbaar dat een app als deze een life-saver kan zijn voor wie liever niet nat wil worden. Buienradar laat op een handige en visuele manier zien wanneer je nattigheid voelt en je krijgt ook een goed beeld van wat je de volgende dagen mag verwachten.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de apps

Laat je stem achter

Welke app is volgens jou de beste van het afgelopen jaar in de categorie Weer en wie heeft deze App Battle gewonnen? Laat je stem achter in onze poll. Eind december vind je vervolgens een overzicht van de beste apps van 2019 hier op Androidworld. Motiveer jouw stem in de reacties onderaan dit artikel en vertel ons ook welke Weer-app jouw persoonlijke favoriet was het afgelopen jaar.

Air Quality | AirVisual

Air Quality | AirVisual

Op sommige dagen kan de luchtkwaliteit plots drastisch afnemen wanneer een te hoge concentratie fijn stof zich verplaatst over ons land. Airvisual doet precies wat d ..
Windy.com - wind, golven en orkaan voorspelling

Windy.com - wind, golven en orkaan voorspelling

Windy.com is een zeer uitgebreide weer-app die voornamelijk gebruikt wordt door professionals zoals overheden, defesnie maar ook surfers en schippers. Windy gee ..
Appy Weather: De meest persoonlijke weer app 👋

Appy Weather: De meest persoonlijke weer app 👋

Appy Weather is een weer-app gemaakt door de indie-ontwikkelaar Bardi Golriz. Dit is geen doorsnee weer-app en dat komt voornamelijk door het aparte design. Dit ..
Weer & Widget - Weawow

Weer & Widget - Weawow

Weer & Widget - Weawow is een weer-app met vele widgets en vele interessante functies. Als je Weawow installeert, kun je als eerste kiezen om de plaatsbepal ..
KNMI

KNMI

KNMI is de officiële app en bevat favoriete plaatsen en er kunnen meldingen voor de dagelijkse weersverwachting en/of waarschuwingen ingesteld worden. Deze ..
Transparante klok en weer (Ad-free)

Transparante klok en weer (Ad-free)

Transparante klok en weer Pro is een weer-app die allerlei uitgebreide weersinformatie toont, met daarbij uiteraard de tijd. Er is een weersverwachting per uur, ..
Het Weer in Nederland: Gratis

Het Weer in Nederland: Gratis

Met de Het Weer in Nederland-app kom je alles te weten over het weer in ons kleine kikkerlandje. De temperatuursverwachtingen, maar ook regen, buien, alarmen enzovoo ..
Buienradar - weer

Buienradar - weer

De Buienradar-app is in totaal meer dan 5,5 miljoen keer gedownload uit de Play Store en de App Store van Apple. De dienst geeft al jarenlang regenradarbeelden en we ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk