Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OnePlus Nord N10 5G

 • POCO X3

 • Google Pixel 5

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Laat je stem achter!

AW App Battle: wat is de beste 'Productiviteit'-app van 2019?

· 23 december 2019

Het einde van 2019 nadert en in de tussentijd worden er via allerlei toplijstjes de favoriete keuzes van Nederlanders bekend gemaakt. In deze Androidworld app-battle selecteren twee redacteurs hun favoriete apps in een Play Store-categorie. Vervolgens is het woord aan jullie en maken we aan het eind van dit jaar per categorie de uiteindelijke winnaar bekend.

App-battle tussen Sebastien en Claudia

Redacteurs Sebastien en Claudia presenteren in de komende dagen hun favoriete vier apps in verschillende Play Store-categorieën. Vandaag is de Play Store-categorie 'Productiviteit' aan de beurt en eind dit jaar onthullen we welke apps de trofee 'Beste app van het jaar 2019 in de categorie...' krijgen. Laat je stem achter in de poll onderaan dit artikel.

Categorie Productiviteit

Claudia: vier beste apps

1. Bitwarden - Wachtwoordbeheer

Bitwarden is sinds geruime tijd de wachtwoordbeheerder die mijn inloggegevens voor mij onthoudt. De app heeft LastPass van de troon gestoten omdat het een ingebouwde authenticator heeft en zodoende Authy 2-Factor Authentication maar ook LastPass Authenticator overbodig maakt. Bitwarden vervangt dus in totaal 3 apps en is daarnaast ook nog eens stukken goedkoper dan LastPass.

De software is open-source en de gegevens worden beveiligd met AES-256 bit-encryptie, salted hashing en PBKDF2 SHA-256. Overstappen vanuit LastPass is trouwens heel eenvoudig met de ingebouwde import-functie en verder is er een handige Chrome-extensie en een Windows, macOS en Linux-applicatie.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Bitwarden - Gratis wachtwoordbeheerder

2. Join

Join is een app die mijn leven een stuk eenvoudiger maakt. Deze app gebruik ik elke werkdag meerdere keren. Onder andere om notificaties, links, screenshots, foto's naar mijn laptop te versturen, maar ook om gekopieerde tekst op de laptop in een tekstveld op de smartphone te plakken of andersom. Dit kan overigens sinds kort ook in Chrome zelf.

Verder is er Tasker- en Google Drive-integratie De mogelijkheden van Join zijn te uitgebreid om op te noemen. Join komt in een app, een Chrome-extensie, een Windows 10-app en een Join webversie.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

3. IFTTT

IFTTT staat voor If This Then That en stelt je in staat om apparaten, diensten en apps met elkaar te koppelen om ze zo te automatiseren. Hiervoor zijn er zogenaamde applets die bestaan uit triggers en actions. Applets kun je zelf maken of je kan er eentje kiezen die al beschikbaar is in IFTTT. Als je een applet zelf maakt dan bouw je deze met een trigger en een action. Een trigger is een moment dat iets gebeurt, bijvoorbeeld wanneer je op een knop drukt, of als het maandag is. Een action is een actie die wordt uitgevoerd, zoals het sturen van een notificatie of het aanzetten van je verlichting. 

Ik gebruik IFTTT zowel privé als voor Androidworld en heb er veel gemak van. De app zelf open ik niet veel, alle applets doen hun werk naar behoren!

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

4. Trello

Je kan met Trello taken verdelen over virtuele prikborden die je voor verschillende projecten kunt aanmaken. Op dat bord kun je verschillende lijsten plaatsen die een verzameling van taken vormen. Wanneer je samenwerkt met meerdere mensen, is het mogelijk om mensen toe te voegen aan specifieke taken. Ook is het mogelijk om reacties te geven op taken, kaarten te labelen, afbeeldingen, links en bestanden toe te voegen en nog veel meer. Daarnaast zijn er nog handige power-ups met onder andere integratie met andere tools zoals Google Drive en Butler.

Trello is een tool die het online werken eenvoudiger maakt en op de Androidworld-redactie maken we er met veel plezier gebruik van: zonder Trello, geen Androidworld! (Stiekeme toevoeging van Seb: "Maar echt, dat is niet eens overdreven!") Je kan deze tool zakelijk gebruiken maar ook voor je studie, een vereniging of voor het bijhouden van eigen privétaken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Sebastien: vier beste apps

1. Firefox Preview

De Firefox-browser voor Android is er binnenkort niet meer, want ontwikkelaar Mozilla gaat de ontwikkeling afbouwen. Het bedrijf werkte namelijk het afgelopen jaar aan een nieuwe, meer ambitieuze browser die Chrome en andere concurrenten het vuur aan de schenen moet leggen. Mozilla zocht bètatesters voor zijn experimentele Firefox Preview-browser die binnenkort wordt omgedoopt tot 'Fenix-browser'

Net als de mythische vogel waar hij naar genoemd wordt, zal de nieuwe browser van Fenix uit as herrijzen met een nieuwe focus op privacy, meer snelheid en productiviteit. Toch is het nu al zeker de moeite om Firefox Preview te testen, want de browser bevat nu alvast functies, zoals het groeperen van tabbladen, waar Google nu nog volop aan werkt voor Chrome. De browser is nu ook al voldoende stabiel voor dagelijks gebruik, maar we kijken er ook naar uit om hem in zijn finale vorm te mogen zien. Je leest hier alles over Firefox Preview.


Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de app

2. Send Anywhere (File Transfer)

Wat is de beste manier om bestanden te delen met je vrienden of collega's? Het antwoord op die vraag is van een heleboel zaken afhankelijk, en juist daarom is het handig om te kiezen voor een veelzijdige en efficiënte app: Send Anywhere. Je kan delen aan de hand van een link, Wifi Direct, of door eenvoudigweg een zescijferige code te delen met je contact.

De app werkt via je telefoon of eenvoudig vanuit de browser en is geen limiet voor het aantal bestanden dat je deelt en de grootte, in tegenstelling tot de meeste andere deel-apps. Send Anywhere blinkt uit in veelzijdigheid, snelheid en simpliciteit en de app lijkt daarom een beter alternatief vergeleken met de nieuwe WeTransfer Collect-app die minder vlot en gebruiksvriendelijk werkt.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

3. Begeleidende app voor Jouw telefoon

Microsoft wil concurreren met Apples Mac-computers door betere verbindingen te maken tussen Windows 10 en je telefoon. De Jouw telefoon-app laat je telefoonmeldingen ontvangen op je pc. Je krijgt ook in een keer je berichten te zien en Jouw telefoon laat je ook je smartphone-foto's openen op je pc. 

Jouw telefoon groeit steeds meer uit tot een handige productiviteitstool. Als je werkt op je pc hoef je niet langer telkens naar je telefoon te grijpen bij elke melding, want je leest nu telkens op voorhand of een melding al dan niet belangrijk is. Het sterke aan deze app is da ze steeds beter wordt, want regelmatig komt Microsoft met nieuwe functies. Je kan bijvoorbeeld sinds kort bellen met behulp van je Windows 10-pc.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

4. SwiftKey Keyboard

De meeste Android-telefoons krijgen Googles Gboard-toetsenbord voorgeïnstalleerd, maar welke telefoon ik ook gebruik, ik schakel na een tijdjes altijd over op SwiftKey. Deze toetsenbord-app heeft in mijn ogen de betere thema's en ook de woordvoorspellingen werken beter. SwiftKey laat je sinds dit jaar het formaat van je toetsenbord in detail bepalen, en nu deze functie beschikbaar is, is er voor mij al helemaal geen weg meer terug naar Gboard. Wil je trouwens de laatste nieuwe functies, dan kies je best voor SwiftKey Beta.

Lezers die me kennen, weten dat ik een sucker  ben voor personalisatie en keuzemogelijkheden en daar blinkt SwiftKey echt in uit.  Al ben ik ervan overtuigd dat de app ook uitstekend werkt voor gebruikers die helemaal niets willen aanpassen.  Kortom, ik laat SwiftKey niet meer los, en jij?

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Laat je stem achter

Welke app is volgens jou de beste van het afgelopen jaar in de categorie Productiviteit en wie heeft deze App Battle gewonnen? Laat je stem achter in onze poll. Eind december vind je vervolgens een overzicht van de beste apps van 2019 hier op Androidworld. Motiveer jouw stem in de reacties onderaan dit artikel en vertel ons ook welke Productiviteit-app jouw persoonlijke favoriet was het afgelopen jaar.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (4)
Bezig met laden van reacties...