Avatars op WhatsApp nu bij de eerste testers beschikbaar

Avatars op WhatsApp nu bij de eerste testers beschikbaar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp rolt nu zijn avatars uit naar de eerste bètagebruikers. Je kan in WhatsApp een 3D-figuurtje van jezelf maken en die verschijnt dan in een gepersonaliseerd stickerpack. Je kan hem ook gebruiken voor je profielfoto op WhatsApp.

WhatsApp-avatars

WhatsApp test nu zijn avatars bij een deel van de gebruikers die deelnemen aan het bètaprogramma, dat weet WABetaInfo. Zo'n avatar kan je op twee manieren gebruiken: als een profielfoto voor WhatsApp of aan de hand van het stickerpack dat erbij komt.

Die stickers komen ons bekend voor, want ze doen denken aan de Bitmoji-stickers. Met Bitmoji kan je ook tal van stickers genereren die op jou lijken. Je kan je eigen avatar maken via het menu 'Avatar' in de instellingen van de berichtenapp. Op termijn zal WhatsApp de stickers daarnaast inschakelen als jouw vertegenwoordiger voor bij het videobellen, in het geval je de camera niet gebruikt.

Daarnaast maakte Meta (het moederbedrijf van WhatsApp, Red.) ook bekend dat de avatars een onderdeel zijn van zijn bredere strategie voor de metaverse. De avatars moeten op Facebook en Instagram een rol gaan spelen en ook op de virtual reality (VR)-apps van Meta. Op dit moment lijkt de functie nog in een vroege fase te zijn.

Verdienmodel?

We zien voor Meta ook een potentieel verdienmodel met de avatars, want het zou ook microtransacties kunnen aanbieden. In dat geval kan je bijvoorbeeld kleding voor je avatar kopen om hem te personaliseren, maar Meta heeft daar nog niets over bekend gemaakt. Het is nog niet geweten wanneer de avatars voor een grotere groep gebruikers beschikbaar zijn en op de redactie kunnen we ze nog niet gebruiken.

WhatsApp werkt daarnaast aan een bewerkfunctie voor appjes en recent werd het mogelijk om een groter aantal deelnemers aan groepen toe te voegen. Als je vaak videobelt, dan kan je nu anderen uitnodigen door een link te delen. 'Call Links', zo heet de functie. Zie jij de avatars al in WhatsApp? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk