Zo ziet augmented reality-navigatie in Google Maps eruit

Zo ziet augmented reality-navigatie in Google Maps eruit

Augmented reality-navigatie in Google Maps

Google heeft tijdens Google I/O 2018 een nieuwe versie van Maps aangekondigd. Centraal in deze versie stonden de persoonlijke aanbevelingen in de vorm van een nieuw onderdeel in de app 'Voor jou' en het gebruik van 'augmented reality' tijdens de wandelnavigatie.

De techniek augmented reality legt een laag met objecten over de werkelijkheid heen. Een mooi voorbeeld hiervan is Pokémon GO. Google Maps zal gebruik maken van pijlen en Maps-markeringen. Hiervoor gebruik je de camera van je telefoon in Maps en de pijlen geven aan waar je precies naartoe moet navigeren. Naast de kaart worden ook beelden uit Google Street View getoond met daarbij een digitale gids in de vorm van een vosje.

In de video hieronder zie je de aankondiging van deze functie tijdens Google I/O 2018.

De Wall Street Journal heeft al eventjes mogen spelen met deze vorm van navigatie in Maps. Bedrijven krijgen volgens het dagblad een extra knop op de plaatsvermelding in Maps waarmee gebruikers augmented reality-navigatie kunnen starten. Het scherm wordt daarna bijna geheel gevuld door het beeld van de smartphonecamera. Het bewegen van de smartphone zal het beeld vervolgens resulteren in een Google Lens-achtige ervaring waarin Google Maps allerlei objecten herkent.

Augmented reality-navigatie in Google Maps

Tik op de afbeelding of hier om het gif'je af te spelen

Volgens WSJ worden bezienswaardigheden met opmerkelijke precisie in Maps herkent. Google gebruikt Visual Positioning System (vps) iervoor. Deze techniek uit Google Street View kan de exacte positie zeer nauwkeurig bepalen. Daarnaast lijkt de navigatie goed om te gaan met de smartphone-accu en dataverbruik. Wanneer men de telefoon liet zakken, werd de 'normale' navigatie gestart en verloop van tijd wordt het scherm gedimd.

Augmented reality-navigatie in Google Maps

Tik op de afbeelding of hier om het gif'je af te spelen

Augmented reality-wandelnavigatie binnen Maps is specifiek bedoeld voor wandelaars. Vanuit veiligheidsoogpunt zal het niet in de auto gebruikt kunnen worden. Daarnaast toont Maps tijdens het wandelen met augmented reality-navigatie waarschuwingen om je telefoon weg te doen en op te letten op het verkeer.

Beschikbaarheid

Google Local Guides zullen als eerste gebruik mogen maken van deze nieuwe wandelnavigatie. Local Guides zijn Maps-gebruikers die veel van de informatie in deze app up-to-date houden. Ze voegen foto's en video's toe bij musea en restaurants en passen incorrecte openingstijden bij café's aan. In ruil hiervoor krijgen ze wel eens 'perks' in de vorm van een herkenbare Local Guide-badge in Google Maps, toegang tot een speciale Google Maps-app, een gratis Google Home Mini en toegang tot de bètatest van de Nederlandse versie van Google Assistant.

Het is niet bekend wanneer augmented reality-wandelnavigatie binnen Maps voor iedereen beschikbaar komt.

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties