Googles At A Glance-widget bevat nu herinneringen en intelligente tips

Googles At A Glance-widget bevat nu herinneringen en intelligente tips

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

At A Glance-widget

At A Glance is een widget die oorspronkelijk verscheen samen met de Pixel 2 en het hele idee is dat je de juiste informatie te zien krijgt in de widget wanneer je het nodig hebt. Veel gebruikers gebruiken aparte widgets voor agenda-afspraken, weersinformatie, een klok enzovoort. Google combineert die widgets in één en valt je slechts lastig met informatie wanneer die ertoe doet.

At A Glance kon eerder al je agenda-afspraken tonen op het moment wanneer een afspraak dichterbij komt en dus relevant wordt voor de gebruiker. De widget doet nu hetzelfde, maar dan voor herinneringen. Je kan herinneringen maken via de Google-app of via Keep-notities en vervolgens kan je ze ook aan een tijd koppelen. Als de deadline voor een herinnering nadert, kan At A Glance je nu ook op de hoogte brengen.

Intelligente tips

Een andere nieuwigheid voor de widget zijn de zogenaamde 'Intelligente tips'. Je Assistent kan je daarbij informatie geven over functies van je Android-telefoon. Voorlopig is het wel nog niet duidelijk wat Google hiermee precies bedoeld. Mogelijk gaat het om functies die worden uitgelicht omdat gebruikers ze nog niet eerder hebben uitgeprobeerd, zoals bijvoorbeeld een 'Niet Storen' of een donker thema in de instellingen. We veronderstellen dat dergelijke informatie geen prioriteit krijgt ten opzichte van bijvoorbeeld een agenda-afspraak.

Screenshot van de nieuwe At A Glance-functies

Beschikbaarheid

De functie is voor alle Pixel-telefoons beschikbaar en in dit artikel leer je hoe je ermee aan de slag kan. Wie geen Pixel-toestel gebruikt, hoeft gelukkig niet te treuren, want ontwikkelaars hebben ondertussen al een soortgelijke widget gemaakt die voor alle telefoons werkt, genaamd Another Widget. Je kan die downloaden via onderstaande knop.

Another Widget

Another Widget

Je kan in Android erg veel widgets op je startscherm hebben die allemaal maar in één ding goed zijn, maar tegelijk wel je accu leegslurpen. Deze widget is in een h ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk