4 beste apps voor kaarten en navigatie uit Huawei AppGallery

4 beste apps voor kaarten en navigatie uit Huawei AppGallery

1. HERE WeGo

Laten we meteen met de deur in huis vallen, want dit is echt de nummer één app die wij zouden aanbevelen. HERE WeGo is een complete navigatie-app die uitstekende routebegeleiding biedt en andere krachtige functies, ze bevat ook veel horecaplaatsen en andere interessante bestemmingen die in veel andere gratis apps ontbreken. De app bevat ook prijzen voor openbaar vervoer en ze ondersteunt offline kaarten, waardoor ze veel van de belangrijkste Google Maps-functies overneemt.

HERE WeGo is door Huawei zelf naar voren geschoven als de navigatie-app bij uitstek op telefoons van het merk, maar ze is ook geen onbekende. De app werd eerst ontwikkeld door Nokia voor zijn eerste smartphones met het Symbian-besturingssysteem en ze vormde bijna eigenhandig het hoogtepunt van dat systeem.

Beelden van de apps

Beelden van de AppGallery badge

2. Sygic

Deze app zal niet voor iedereen als een bekend alternatief in de oren klinken, maar toch kent Sygic wereldwijd 500 miljoen gebruikers, en ze is ook in de Play Store te vinden. Sygic draait om offline kaarten, want meteen als eerste vraagt ze je om de kaart van je land te downloaden. De app bevat ook interessante plaatsen, ze geeft je huidige snelheid weer en ze heeft een overzichtelijke interface. Toch is ze minder uitgebreid dan HERE WeGo en bepaalde geavanceerdere functies zoals verkeersinformatie zitten achter een betaalmuur.

Beelden van de apps

Beelden van de AppGallery badge

3. MAPS.ME

Deze app was al langer beschikbaar in de Huawei AppGallery en voor de lancering van bovenstaande apps was ze zowat het enige bruikbare alternatief voor Google Maps. Toch zijn de mogelijkheden van deze app beperkt, want app herkent minder plaatsen dan HereWeGo en Sygic. De interface en routebegeleiding werkt ook minder fijn en de app voelt wat gedateerd aan. MAPS.ME dan weer wel helpen bij het boeken van een hotel in je buurt, want ze verwijst dan door naar Booking.com.

Beelden van de apps

Beelden van de AppGallery badge

4. Coyote

Deze app is betalend via een abonnement, maar ze biedt naast gewone navigatie ook real-time informatie over het verkeer, flitsers, snelheidsbeperkingen en alle mogelijke gevaren met uitzondering van traag rijdende senioren op een drukke weg. Grapje. In Coyote krijg je bij het voorstel van een nieuwe route ook meteen een handige opsomming te zien van al die hindernissen op je weg, en je kan de app 30 dagen lang gratis testen.

Beelden van de apps

Beelden van de AppGallery badge

5. Toch gewoon Google Maps?

Google Maps is niet beschikbaar in de AppGallery en de app wordt ook niet overgenomen van je oude telefoon via de Phone Clone-tool van Huawei. Toch kan je de app wel downloaden via een veilige bron zoals APK Mirror waar je de laatste versie kan terugvinden. Begin dit jaar stelden wij vast dat Maps via die methode niet volledig werkt door het ontbreken van Google Play Services, en dat ze geen toegang heeft tot je locatie. Daar is nu verandering in gekomen, want je kan een melding over Play Services wegtikken en dan zoals je gewend bent van de app gebruikmaken. Al krijg je nog steeds geen automatische updates, en die zal je dus handmatig via APK Mirror moeten downloaden.

Wat is jouw favoriete navigatie-app op telefoons met Huawei Mobile Services? Gebruik jij Google Maps of een van bovenstaande alternatieven? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Navigatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties