7 apps die nu een interessante update krijgen

7 apps die nu een interessante update krijgen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Google Play Store staat boordevol met apps die eens in de zoveel tijd een update krijgen met handige nieuwe functies. Wij hebben er een aantal gevonden die de moeite waard zijn.

1. Google Home

De Google Home-app kan in de komende dagen rekenen op een update. Dat staat in de omschrijving in de Google Play Store. Onder andere de volgende functies komen naar de app toe:

  • Gebruik de Home-app om onder meer aan-/uitzetten, volume, afspelen en invoer te bedienen voor je verbonden streaming- en media-apparaten.
  • Gebruikers die zich hebben aangemeld voor aanwezigheidsdetectie, krijgen handige meldingen als hun telefoonlocatie onjuist is.
  • Cameragebruikers kunnen nu videoclips toevoegen als ze feedback over cameragebeurtenissen indienen.  

Ondertussen krijgt deze app ook een compleet nieuw design. De eerste testers krijgen dit design nu al te zien. Bekijk alvast hier de eerste beelden ervan.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

2. Donald Duck

De Donald Duck-app is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en je kan via deze app de Nederlandstalige strips lezen op je smartphone of tablet. Althans, als je een abonnement hebt op de Donald Duck.

Gerelateerde artikelen

De app krijgt nu een update en daar zit onder andere een nieuw spel in: zoek de verschillen! Daarnaast kan je dankzij de update nu ook op bezoek bij je favoriete figuren uit Duckstad en tevens een kijkje nemen op de redactie van de Duckstadkrant. Hiervoor klik je op de getallen om leuke feitjes te bekijken.

Donald Duck

Donald Duck

De cartoon-avonturen van de inwoners van Duckstad blijven leuk. Je kunt de Nederlandstalige strips nu lezen op je smartphone en je tablet. ..

3. UWV

De UWV-app is voor iedereen met een WW-uitkering of een Ziektewet-uitkering na WW. Je kan met de app onder andere snel je Inkomstenopgave invullen via je smartphone en in één overzicht al je ingevulde Inkomstenopgaven zien. Dankzij een update worden er twee nieuwe functies aan de app toegevoegd die betrekking hebben op meldingen en betalingsinformatie:

  • In het nieuwe meldingenoverzicht zie je een herinnering als je de Inkomstenopgave op de 21e van de maand nog niet hebt ingevuld.
  • Als je uitkering is betaald zie je het bedrag en de betaaldatum op het beginscherm staan.
UWV

UWV

Voor wie is de UWV-app? De UWV-app is voor iedereen met een WW-uitkering of een Ziektewet-uitkering na WW. Waarom is de UWV-app handig?Snel je Inkomstenopgave invulle ..

4. Vivino: Bestel de juiste wijn

Ben je op zoek naar de juiste wijn, maar heb je geen idee welke je moet hebben? Dan kan Vivino jou helpen. Je kan met deze app onder andere makkelijk etiketten scannen om dan de score af te lezen die door gebruikers van de app is gegeven, allemaal mensen die de wijn hebben geprobeerd.

Gerelateerde artikelen

De makers van Vivinio hebben een herfstopruiming in de app gedaan. Zo zijn nu de wijngegevens bijgewerkt om plaats te maken voor een heleboel nieuwe wijnstijlen. Daarnaast kun je wijzigingen in je smaakprofiel verwachten, die je Vivino-profiel verder verbeteren en personaliseren.

Vivino: Bestel de juiste wijn

Vivino: Bestel de juiste wijn

Misschien is je vader minder een bierliefhebber en drinkt hij liever een glaasje wijn. In dat geval kan je hem de Vivino-app aanraden, waarmee je wijnen identificeer ..

5. Buienradar - weer

De Buienradar-app is voor velen geen onbekende meer, de app is ook meer dan 5,5 miljoen keer gedownload uit de Play Store. Dankzij updates krijgt de weer-app een paar nieuwe mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Op veler verzoek hebben de makers de dekking van de Europese Buienradar kaart vergroot. Vanaf nu kan je voor heel Europa bekijken waar het wel en niet gaat regenen. Voor Europese locaties zoomt onze app nu automatisch naar het regenbeeld van dat land. Ook heeft ook elke Europese locatie nu een regengrafiek voor de afgelopen en komende 3 uur. Daarnaast is de widget nu wereldwijd te gebruiken.

Buienradar - weer

Buienradar - weer

De Buienradar-app is in totaal meer dan 5,5 miljoen keer gedownload uit de Play Store en de App Store van Apple. De dienst geeft al jarenlang regenradarbeelden en we ..

6. GVB reis app

Met de gratis GVB app kun je reizen met tram, (nacht)bus, metro en veerpont in Amsterdam en in de rest van Nederland. Nieuw in de app is Reizen met je Betaalpas. Reizen met de bussen, trams- en metro’s van GVB in groot Amsterdam is volgens het openbaarvervoerbedrijf hiermee voortaan nog makkelijker geworden.

Gerelateerde artikelen

Reizigers die reizen op saldo reizen kunnen behalve met hun OV-chipkaart vanaf 29 november 2022 ook in- en uitchecken met de contactloze betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. Daarnaast biedt Gappie in de app daarbij een aantal handige functionaliteiten. Koppel je betaalpas en bekijk en download je gemaakte reizen in de app.

GVB reis app

GVB reis app

Wat kun je met de GVB reis app? De gratis GVB app (voor iOS en Android) is een app voor het reizen met tram, (nacht)bus, metro en veerpont in Amsterdam en in de ..

7. Google Arts & Culture

Google Arts & Culture is een app die je vanuit je luie stoel versteld laat staan door kunst en bezienswaardigheden van over de hele wereld. De Arts & Culture-app neemt je mee naar musea, klassieke concerten en dansvoorstellingen van over de hele wereld. Dankzij een update voor de app krijg je nu ook de beschikking over een hele nieuwe widget. Deze widget komt met een vrij eenvoudig design en bootst een ingelijst schilderij na. Je ziet er onder andere de naam van de kunstenaar van het schilderij en het museum waar dat kunstwerk zich bevind.

Gerelateerde artikelen

Je krijgt elke dag een nieuwe kunstwerk en kunstenaar te zien in de Google Arts & Culture-widget, en die selectie is gebaseerd op basis van verjaardagen. Als je op een uitgelicht kunstwerk tikt, wordt de Arts & Culture-app geopend om meer informatie over het kunstwerk en de artiest te delen.

Google Arts & Culture

Google Arts & Culture

De Arts & Culture-app neemt je mee naar musea, klassieke concerten en dansvoorstellingen van over de hele wereld. Deze applicatie biedt dezelfde inhoud als de of ..

Nog meer updates voor apps

Meer apps op Androidworld

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Bedankt Ronald!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk