Duurzaam boodschappen doen? Check van tevoren deze 4 apps

Duurzaam boodschappen doen? Check van tevoren deze 4 apps

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Een van de beste manieren om duurzaam te winkelen is lokaal winkelen. Dat is al mogelijk bij heel veel lokale natuurvoedingswinkels, supermarkten en boerenmarkten, gewoon via een app op je mobiel. Androidworld zet een aantal van deze duurzame apps voor jou op een rij.

1. Lekkerder bij de Boer

De missie van Lekkerder bij de Boer is om de boer rechtstreeks in contact te brengen met lokale klanten zodat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. De consument koopt zijn versproducten bij een boer in de buurt, en kan daardoor rekenen op verser, beter en lekkerder eten. Het gaat uiteraard om eten naar de seizoenen waarbij de versproducten weinig voedselkilometers maken, omdat ze uit de regio afkomstig zijn. Je kan op basis van je locatie op zoek gaan naar lokale boeren bij je in de buurt, of je kan zoeken naar een type product. Zodra je een boerderij hebt gevonden, dan kan je ontdekken wat er te koop is. Je vindt er ook het adres, contactgegevens en een reeks foto's, zodat je een goede impressie krijgt.

Kortom: Rechtstreeks kopen bij de boer, zonder tussenhandel. Een kortere keten bestaat er niet. Van het land op het bord. Meer informatie over het vinden van lokale boeren via de app van Lekkerder bij de Boer vind je hier.

Lekkerder bij de Boer

Lekkerder bij de Boer

Lekkerder bij de Boer Je kan je producten haast niet verser hebben dan wanneer je ze rechtstreeks bij de boer gaat halen. Daar is Thomas Siahaya, initiatiefnemer van ..
Duurzaam boodschappen doen? Check van tevoren deze 4 apps

2. Ontdek veganistisch en vegetarisch eten - HappyCow

Als je meer plantaardig en minder dierlijk voedsel eet, dan is dat positief voor je gezondheid en het milieu, legt het Voedingscentrum uit. Heb je geen zin om zelf te koken? Dan vind je met de app van Happy Cow de beste vegan restaurantjes bij jou in de buurt. De app bevat ook vegetarische of glutenvrije opties. Happy Cow geeft daarnaast ook natuurvoedingswinkels, supermarkten, vegetarische B&B's, foodtrucks en boerenmarkten in de buurt weer. Verder bevat de app beoordelingen en foto's van klanten en gedetailleerde informatie over de bedrijven.

HappyCow is naar eigen zeggen de app voor mensen die op zoek zijn naar de populairste vegantenten in de stad. De app is gratis te gebruik, en er is ook een betaalde app (€ 3,99 euro) met meer mogelijkheden.

Ontdek veganistisch en vegetarisch eten - HappyCow

Ontdek veganistisch en vegetarisch eten - HappyCow

Als je meer plantaardig en minder dierlijk voedsel eet, dan is dat positief voor je gezondheid en het milieu, legt het Voedingscentrum uit. Heb je geen zin ..
Duurzaam boodschappen doen? Check van tevoren deze 4 apps

3. Crisp - online supermarkt

Crisp wil net als Lekkerder bij de Boer eten met betere kwaliteit bereikbaar te maken voor meer mensen. Alleen is er een groot verschil, Crisp is een online supermarkt en je kan de producten meteen in de app bestellen. De supermarkt bezorgt landelijk 7 dagen per week boodschappen, en vóór 22.00 uur besteld is de volgende dag in huis. Het assortiment bestaat uit producten afkomstig van meer dan 650 boeren, kwekers en makers. Crisp heeft geen onnodige voorraad, en bestelt pas als jij bestelt.

Het minimale bestelbedrag is wel € 50 en daarboven op komen € 2,95 bezorgkosten. Vanaf € 75 is je bezorging gratis.

Crisp - online supermarkt

Crisp - online supermarkt

Crisp wil net als Lekkerder bij de Boer eten met betere kwaliteit bereikbaar te maken voor meer mensen. Alleen is er een groot verschil, Crisp is een online supermar ..
Duurzaam boodschappen doen? Check van tevoren deze 4 apps

Beat the Microbead

De Beat the Microbead-app is de snelste manier om erachter te komen of jouw cosmetica, douchegel, shampoo of gezichtscrème microplastics (microbeads) bevat. Je scant daarvoor de ingrediënten van het verzorgingsproduct en de app controleert ze op microplastics. De app bevat ook een overzicht met door hun gecertificeerde merken die geen microplastic bevatten, zodat je tijdens het winkelen voor een duurzamer product kunt kiezen.

Beat the Microbeads is gemaakt door de Plastic Soup Foundation. Dat is een non-profit organisatie voor het behoud van de zee en zich inzet voor het verminderen van plasticvervuiling. Sinds 2012 voert de Plastic Soup Foundation de campagne Beat the Microbead. Het doel van de campagne is voorkomen dat microplastics uit verzorgingsproducten in het milieu en onze eigen leefomgeving terechtkomen.

Beat the Microbead

Beat the Microbead

Sinds 2012 voert de Plastic Soup Foundation de campagne Beat the Microbead. Het doel van de campagne is voorkomen dat microplastics uit verzorgingsproducten in het m ..
Duurzaam boodschappen doen? Check van tevoren deze 4 apps

Heb je tips of ideeën voor de themaweek op Androidworld?

Deze week staat Androidworld in het teken van de themaweek Telefoons en duurzaamheid. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel (check ook onze Android-app). Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk