Apple Music heeft nu lossless muziek in Android-app

Apple Music heeft nu lossless muziek in Android-app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Apple Music kan voortaan muziek zonder kwaliteitsverlies spelen in zijn Android-app. De functie was eerder nog in bèta. Daarnaast is er voortaan ondersteuning voor Dolby Atmos-geluid, de zogenaamde 'spatial audio'.

Apple Music lossless

Apple Music kan nu muziek van hoge kwaliteit afspelen op Android-telefoons, ofwel lossless-geluid. De functie was al langer beschikbaar voor gebruikers van iOS, iPadOS en macOS, en het was ook in bèta voor Android. Apple maakt nu bekend in de Play Store dat lossless-audio nu voor alle gebruikers beschikbaar is.

Apple stelt dat lossless-geluid meer puur en nauwkeurig is, maar dat je de beste geluidservaring hebt als je luistert met behulp van een externe DAC, of Digital to Analog Converter. De geluidskwaliteit van telefoons kan sterk verschillen, en niet elke fabrikant besteed evenveel aandacht aan de DAC van zijn telefoons. Apple waarschuwt gebruikers daarnaast dat lossless audio meer data verbruikt.

Apple Music op verschillende apparaten

Apple Music op verschillende apparaten

Dolby Atmos en Crossfade

Apple heeft met deze update ook in één klap ondersteuning uitgerold voor het zogenaamde spatial audio van Dolby Atmos. Telefoons die een Dolby Atmos-functie hebben in de geluidsinstellingen van hun smartphone kunnen voortaan van rijker geluid ervaren in Apple Music. Maar die ondersteuning van Dolby Atmos op je telefoon is dus wel een vereiste.

Gerelateerde artikelen

Als laatste komt Apple met crossfade-ondersteuning, dat wil zeggen dat nummers tijden het luisteren vloeiend in elkaar overlopen. Ben jij een gebruiker van Apple Music en ga je deze functies testen? Bij welke muziekdienst ben jij geabonneerd, of heb je een collectie van losse audiobestanden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Apple Music

Apple Music

Met Apple Music voor Android kun je ook op je Android-smartphone of Android-tablet gebruik maken van de streamingmuziekdienst van Apple. De dienst kost je € 9,99 p ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk