Nederland gebruikt Apple en Google corona-tools, zo kan app eruit zien

Nederland gebruikt Apple en Google corona-tools, zo kan app eruit zien

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Corona-app

Verschillende overheden wereldwijd werken aan een digitale oplossing voor contactonderzoek, en Apple en Google ondersteunen die landen met de nodige hulpmiddelen waarmee ze zo'n goedwerkende app kunnen maken. Apple en Googles tools laten het toe om op een nauwkeurige manier gegevens uit te wisselen tussen iPhones en Android-toestellen. Ook in Nederland werkt een groep van experts aan zo'n app die zal functioneren met de Application Programming Interfaces (API's) die de techgiganten ontwikkelen.

Apple en Google hebben eerder al meer bekend gemaakt over de werking van de app en daarover kan je hier alles lezen. Dit keer kijken we naar enkele screenshots van de twee techbedrijven die moeten aantonen hoe zo'n app moet werken. Bij de eerste reeks hieronder zien we een welkomstscherm en de vraag om pushmeldingen te activeren. Die meldingen spelen duidelijk een belangrijke rol voor de werking van de app, want in zo'n melding krijg je te zien of je mogelijk besmet bent met het coronavirus als je vlakbij een besmet persoon bent geweest. De app deelt de datum waarop je in contact bent geweest met een besmet persoon.

Wat als je besmet bent?

In volgende screenshot zien we hoe de app functioneert in het geval van een positieve besmetting. De overheid gaat daarbij werken met een code die gekoppeld wordt aan je test en die kan je dan in de app invoeren, en ook de datum van de test is een belangrijke factor. Op basis daarvan kan de app nagaan met wie je in contact bent geweest de afgelopen 14 dagen, en wie dus via bluetooth een digitale sleutel met je heeft uitgewisseld. Vervolgens krijgt iedereen die met je in contact is geweest de melding dat ze mogelijk zijn besmet.

Screenshots van de app

Eind mei heeft de groep van experts een eerste testversie van de Nederlandse corona-app klaar en publiekelijk delen ze vervolgens de eerste bevindingen daarbij. Wat denk jij van de eerste screenshots die we te zien krijgen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk