AppHunt-apps laten je nieuwe applicaties ontdekken

AppHunt-apps laten je nieuwe applicaties ontdekken

AppHunt

Een nieuwe app in de Play Store sneeuwt vaak onder in de soms wirwar die de winkel biedt. Nu kun je wel naar de secties van nieuwe gratis en betaalde apps scrollen in de app of via de computer, maar heel overzichtelijk is het allemaal niet. Dat was één van de beweegredenen voor de ontwikkelaar van het relatief nieuwe AppHunt om de app uit te brengen in de Play Store. Toeval of niet, maar een maand later werd er nog een andere AppHunt-app in de Play Store gelanceerd met hetzelfde doel.

Met de applicaties kunnen gebruikers stemmen op nieuwe applicaties, waardoor er zo lijstjes ontstaan van de meest populaire applicaties. Andere AppHunters kunnen deze lijstjes dan weer inzien en zo de beste, nieuwste apps ontdekken. De app van ontwikkelaar AppHunt Inc. staat net wat langer in de Play Store en laat je inloggen via Twitter als je op een applicatie wilt stemmen. Je kunt meer informatie inzien over wie er op de app gestemd heeft en je kunt een linkje delen.

Een duidelijk menu is echter een gemis, maar is wel weer aanwezig bij de applicatie van ontwikkelaar JorgemF. Via een hamburgermenu aan de linkerkant kun je bijvoorbeeld snel de frontpage bereiken, de top-apps uit het verleden kijken of kijken op welke applicaties jij hebt gestemd om onder de aandacht te brengen. Inloggen om te stemmen moet in deze applicatie via Google+ en al met al heb ik hier net een wat beter gevoel bij, omdat ik de applicatie wat meer af vind.

Apphunt - discover new apps

Apphunt - discover new apps

Beschikbaarheid

Beide apps hebben potentie en zijn handig om nieuwe applicaties te ontdekken, maar verschillen qua lay-out nogal wat. Opzich handig want zo is er voor elk wat wils. De apps zijn beide gratis te downloaden via onderstaande knoppen. Welke app geniet jouw voorkeur?

Lees meer over:
Sociaal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties