Appgratis stopt er na zeven jaar mee

Appgratis stopt er na zeven jaar mee

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

AppGratis

Deze Franse start-up bracht eerste via de App Store van Apple de mogelijkheid om bepaalde apps gratis te ontvangen. Nadat er een conflict was met Apple, werd de app verwijderd uit de applicatie-winkel. Later kwam de app voor Android uit en wist het bedrijf tussen de 10 en 50 miljoen installaties te bereiken. Het bleek echter geen rendabele business, midden februari 2017 is het bedrijf gesloten.

AppGratis bracht elke dag een gratis app en veel gebruikers maakte hier gretig gebruik van. Eén van de grote nadelen van deze app was dat dit gebeurde met codes in de app. Deze promotiecodes zorgde ervoor dat de aanbieding slechts op één toestel gebruikt kan worden en na het verwijderen van de app kon de betaalde variant niet meer gebruikt worden. Dit geldt ook voor nieuwe toestellen.

Recent zijn er nieuwe mogelijkheden gekomen voor ontwikkelaars om apps tijdelijk gratis te maken, waar er eerst een korting tot een prijs van 10 cent gegeven kon worden. Dit zou de mogelijkheden van AppGratis flink kunnen vergroten, maar het komt te laat.

Alternatieven

Er zijn inmiddels ook meerdere alternatieven voor AppGratis die ervoor zorgde dat het bedrijf het steeds lastiger krijgt. Zo is er nu onder andere AppSales, die aanbiedingen in de Play Store laat zien.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de aanbiedingen in de Play Store, dan kun je ook onze AW Sale-serie volgen. Hierin brengen we elke woensdag de beste aanbiedingen van de Play Store, maar ook interessante aanbiedingen.

Via: AppGratis

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk