App van de week: wint Max bij jou de race?

App van de week: wint Max bij jou de race?

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

‘’It’s light out and there we go!’’ Om klokslag twee uur gaan morgen de lichten uit. Max Verstappen en Lewis Hamilton vechten dan tegen elkaar om de wereldtitel in de Formule 1. Om het hele weekend in de F1-sfeer te komen en om zelf een race te kunnen beïnvloeden hebben wij een F1-game voor je: F1 Clash.

Racen tijdens een echte Grand Prix

Formule 1-fan of niet, je kunt er niet omheen dit weekend. In elke talkshow gaat het deze dagen om niemand minder dan Max Verstappen en heel Nederland lijkt ineens Formule 1-fan te zijn geworden, of eigenlijk meer Max Verstappen-fan. Voor liefhebbers van de sport bestaan er meerdere games en apps, waarvan F1 Clash er één is. In deze game strijd je tegen andere spelers over de hele wereld. Dit kan in een duel (1 tegen 1) of door deel te nemen aan een F1-event die op een 'echte' Grand Prix dag wordt gehouden. In deze game ben jij voor een gedeelte de engineer en bepaal jij wanneer jouw rijders bijvoorbeeld een pitstop moeten maken.

App van de week: wint Max bij jou de race?

Geluk en een tikkeltje vreemd

Zo verloopt een race in deze game. Je begint met twee rijders, twee rookies van dit Formule 1-seizoen, Yuki Tsunoda en Nikita Mazepin. Voor de kenners onder ons: in het echt wil je deze twee coureurs niet samen in je team hebben. Dit omdat ze voor redelijk wat schade aan de auto zullen zorgen. Maar wees gerust, in nog geen enkele race die wij 'gereden' hebben is één van deze rijders gespind of tegen de muur geknald. In dit opzicht is het spel al niet realistisch. Daarbij komt dat je voor een pitstop kunt kiezen uit drie verschillende banden: softs, hards en wets. Wat doet deze laatste precies in een droogweerrace? Deze optie is er zodat je tijdens eventuele regenval kan switchen naar de nat-weer-banden, maar het is jammer dat je hierin geen andere opties hebt. Ook is het jammer dat je de kwalificaties niet zelf kunt beïnvloeden en dat sommige items (echt) geld kosten.

App van de week: wint Max bij jou de race?

Strategie 

Maar los daarvan is de game wel gewoon leuk om te spelen en speelt enige strategie ook zeker een rol. Ga jij je rijder bijvoorbeeld snel laten rijden, wat zorgt voor meer bandenslijtage waardoor je dus eerder en wellicht vaker een pitstop moet maken. Of kies je ervoor om je rijder langzamer te laten gaan, waardoor je een pitstop kunt overslaan. Dit zijn keuzes die de race wel degelijk kunnen beïnvloeden. Vooral de pitstopstrategie is dan ook belangrijk, hier win (of verlies) je een race.

Naarmate je overigens meer racet werk je jezelf omhoog en kan je meer updates en/of Formule 1-rijders verzamelen. Zo kan je je auto verder ontwikkelen en deze onder andere voorzien van een beter voorvleugel of je motor voorzien van meer vermogen. Het spel is een 'F1 licensed product', wat inhoudt dat je de echte Formule 1-teams en coureurs tegenkomt.

App van de week: wint Max bij jou de race?

Voor wie juich jij?

Dan rest natuurlijk de vraag: ben jij een Formule 1 fan? En voor wie juich jij dit weekend? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel, we zijn benieuwd! Op onze redactie zijn de meningen in ieder geval verdeeld. De één juicht voor Max, de ander voor Hamilton en ondergetekende voor Seb(?) Vettel. Kortom, we zijn een beetje 'woebeldiwabski' op de redactie.

Gerelateerde artikelen

F1 Clash downloaden

De app is gratis te downloaden in de Google Play Store.

F1 Clash

F1 Clash

F1 Clash is een Formule 1-game waarin je met je team tegen tegenstanders over de hele wereld racet. In deze game ben jij voor een gedeelte de engineer en bepaal ..

Meer apps!

Je vindt elke week op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk