App van de week: WiFi Map laat je gratis wifi-hotspots ontdekken

App van de week: WiFi Map laat je gratis wifi-hotspots ontdekken

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Ga je naar het buitenland op vakantie en heb je niet genoeg aan de mobiele data van jouw telecomabonnement, dan kunnen gratis wifi-hotspots een uitkomst bieden. Normaliter zijn niet alle netwerken toegankelijk – simpelweg omdat je het wachtwoord niet weet. Met de WiFi Map-app wordt dat probleem in één klap opgelost.

WiFi Map

Even wat e-mails lezen, het bekijken van een paar YouTube-video's en het versturen van video's van je vakantie – het opsouperen van je mobiele data gaat in het buitenland nog iets gemakkelijker dan in Nederland of België. Thuis heb je toegang tot een wifi-netwerk, zodat je de zwaarste bestanden in elk geval niet hoeft op te halen via mobiele data. In het buitenland is de kans kleiner dat je altijd een wifi-netwerk hebt die je kan bereiken. Ga je op bezoek bij een (lokaal) restaurant, dan is dat ook het perfecte moment om de grote bestanden binnen te halen of te verzenden.

App van de week: WiFi Map laat je gratis wifi-hotspots ontdekken

Als je mobiele data op is, betekent dat mogelijk dat je dagelijks een restaurant moet bezoeken om het bijbehorende wifi-netwerk te gebruiken. Gelukkig is dat met een app als WiFi Map meestal niet nodig. De app laat je namelijk alle nabijgelegen hotspots zien – volgens de ontwikkelaar zijn er zo'n 100 miljoen hotspots opgeslagen. Dat varieert van restaurants, tot wifi-netwerken van hotels en in sommige gevallen zelfs van wifi-netwerken bij mensen thuis. Dit betekent dat je wellicht vanuit je accommodatie verbinding kan maken met zo'n hotspot.

WiFi Map-community

WiFi Map vereist geen extra instellingsmogelijkheden – wel wordt er gevraagd naar toestemming voor het uitlezen van je locatie. Dit gebruikt WiFi Map om lokale wifi-netwerken te kunnen tonen. Voor de weergave van nabije netwerken biedt de app twee afzonderlijke tabbladen. Nadat je WiFi Map voor de eerste keer opent, krijg je een kaart te zien met daarop alle wifi-netwerken in jouw omgeving. Zo kan je op zoek gaan naar een nabije (gratis) wifi-hotspot.

App van de week: WiFi Map laat je gratis wifi-hotspots ontdekken

Het tweede tabblad om lokale wifi-hotspots te ontdekken, is het vijfde tabblad. In dit tabblad zijn alle wifi-netwerken binnen het bereik van je telefoon gebundeld. Mocht er een netwerk zijn die je kan gebruiken met een wachtwoord dat in WiFi Map is opgeslagen dan wordt dit daar weergeven. Dat geldt ook voor open wifi-netwerken die door de community achter de app zijn ingestuurd.

Gerelateerde artikelen

Over de WiFi Map-community gesproken: daarvoor is het tweede tabblad in de app uitgewerkt. Het tabblad bevat op zichzelf weer drie tabbladen: ‘ik’, ‘scorebord’ en ‘live’. Binnen dit tabblad wordt de score van WiFi Map-communityleden weergegeven. Leden van de community krijgen punten als ze een wifi-netwerk toevoegen – zowel open als gesloten (met wachtwoord) – of het wachtwoord van het netwerk aanpassen. De actiefste WiFi Map-leden worden weergegeven in de scorebord-sectie, terwijl live alle aanpassingen weergeeft die momenteel worden doorgevoerd.

Wifi-hotspots ontdekken

Het is niet verplicht om wijzigingen aan te brengen – het is dus ook zonder actieve participatie in de community mogelijk om wifi-hotspots te ontdekken in het binnen- of buitenland. Vergeet voordat je op vakantie gaat niet om – mocht je een beperkte hoeveelheid mobiele data beschikbaar hebben – een offline-bestand van WiFi Map te downloaden. Hiervoor kun je in de app per regio een bestand downloaden met de data van alle wifi-hotspots. Let wel, netwerken worden niet bijgewerkt in deze bestanden. Pas als je weer online bent, kan er een vernieuwd bestand worden opgehaald.

App van de week: WiFi Map laat je gratis wifi-hotspots ontdekken

Dan zit er voor nu niets anders op om de WiFi Map-app te ontdekken. Je kan de app gratis ophalen vanaf de Google Play Store. Standaard bevat de app een flinke hoeveelheid advertenties, maar het blijft daardoor wel gratis te gebruiken. WiFi Map biedt ook een abonnementsdienst aan waarmee onder andere de advertenties worden uitgeschakeld, dit kost 41,99 euro per jaar.

WiFi Map®: Find Internet, VPN

WiFi Map®: Find Internet, VPN

WiFi Map laat je wereldwijd zoeken naar gratis wifi-hotspots die door de community zijn ingevuld: van open netwerken tot lokale hotspots waarvoor normaliter een onbe ..

Themaweek op Androidworld

Deze AW Poll is onderdeel van de themaweek over vakantie op Androidworld. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram of Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

Wil je op de hoogte blijven over onze themaweken? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk