App van de week: welk bier moet je drinken? Scover geeft (bier)advies!

App van de week: welk bier moet je drinken? Scover geeft (bier)advies!

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Is het tijd voor een heerlijk biertje, maar heb je werkelijk geen idee welke je moet drinken of uit het schap moet pakken? Open Scover om persoonlijk (bier)advies te vragen aan Fons om met het juiste biertje van het moment te genieten. Nog geen 18 jaar? Houd er dan rekening mee dat je de app niet kan (lees: mag) gebruiken.

Scover: persoonlijk bieradvies

Weet je welke smaken jou aanstaan, maar heb je werkelijk geen idee welke biertjes uit het schap of de tap daarop aansluiten? Dan is een app als Scover onmisbaar. Via een smaaktest kan de app achterhalen welk biertje perfect bij jou past. Het adviestraject in Scover wordt begeleid door Fons, een fictief persoon die je gaat overdonderen met een smaakexplosie, mits je de vragen juist invult, uiteraard.

Gerelateerde artikelen

Nadat je een account hebt aangemaakt, vraagt Fons bijvoorbeeld welk type appels je graag eet, hoe jij koffie drinkt (of dat je helemaal geen koffie drinkt) en welke smaak niet de boventoon mag voeren in een biertje.

App van de week: welk bier moet je drinken? Scover geeft (bier)advies!

Verschillende smaakprofielen

Scover geeft je vervolgens een tutorial over de app, voordat je kennis maakt met je eigen smaakprofiel. In een grafiek, waarin elke balk (en kleur) een ander smaakprofiel vertegenwoordigt, laat Scover zien welke smakenprofielen het beste bij jou passen. De balkjes die boven de andere uitschieten, passen het beste bij jou. Het is mogelijk dat er meerdere profielen hoog scoren. Dat zal vervolgens ook terug te zien zijn in de bieren die worden voorgeschoteld in Scover.

App van de week: welk bier moet je drinken? Scover geeft (bier)advies!

Ga je verder, dan krijg je namelijk een tabblad te zien met de bieren die de app jou adviseert. Mijn bieradviezen worden aangevoerd door Corona Extra, maar ook biertjes als Apple Bandit, Affligem Blond en Brand Oud Bruin worden mij geadviseerd. Volgens de app is het belangrijk om de bieren, nadat je ze hebt uitgeprobeerd, te voorzien van een review. Op die manier kan de app leren van je smaakwensen en jouw smaakprofiel aanpassen om nog effectiever bieradvies te kunnen geven.

Vergelijkbare bieren

Klik je op een biertje in de lijst met bieradviezen, dan vind je bovenaan het smaakprofiel dat bij het biertje past. Je vindt daaronder ook een lijst met locaties waar het biertje verkrijgbaar is. Heb je het biertje al eens gedronken en wil je andere biertjes in dezelfde categorie ontdekken? Onderaan vind je een knop ‘Toon vergelijkbare bieren’, om andere biertjes in dezelfde categorie op te halen. Als je graag nieuwe biertjes ontdekt, is dit – alleen al om die reden – écht een must-have app.

App van de week: welk bier moet je drinken? Scover geeft (bier)advies!

Vergeet bij het bieradvies trouwens niet om het alcoholpercentage naar wens aan te passen. Open je de bieradviezen voor de eerste keer, dan staan er ook 0,0 procent biertjes tussen. Mocht je graag alcoholvrijbier drinken, dan hoef je dat natuurlijk niet aan te passen. Ten slotte moet je ook eens op het ‘Ontdekken’-tabblad kijken. Standaard weergeeft de app de primaire bieradviezen, maar door in het ‘Ontdekken’-tabblad te kijken, vind je ook andere – bijvoorbeeld zomerse of ‘BBQ’ – biertjes die aansluiten op jouw smaakprofiel.

Gerelateerde artikelen

Scover downloaden

Ben je klaar voor je eigen bieradvies? Als het antwoord volmondig ‘ja’ is, dan is het moment daar om Scover uit de Google Play Store of Apple App Store te downloaden. Bij het gebruik van Scover dien je een account aan te maken. Het gebruik van de app is verder gratis. Ga jij Scover downloaden om een bieradvies op te vragen? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk