App van de Week: Vogelgeluiden Pro leert je welke vogel je wakker houdt

App van de Week: Vogelgeluiden Pro leert je welke vogel je wakker houdt

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is weer warm weer aan het worden en dat betekent dat als je thuiskomt na het uitgaan, je heerlijk kunt genieten van het vroege gezang van allerlei vogels. Spoiler: dat zijn waarschijnlijk merels en zanglijsters, maar wist je dat je dat ook zelf kunt gaan leren? Deze week in App van de Week de uitgebreide app Vogelgeluiden Pro.

Vogelgeluiden Pro

Het heeft iets cools: aan een vogelgeluid kunnen horen welke vogel het is. Een gier herkennen we meestal nog wel, met zijn gegil: hetzelfde geldt voor een meeuw, maar er is nog een hele schat aan prachtige vogelgeluiden om te ontdekken en daar is deze app voor. Zodra je hem downloadt kun je allerlei vogelsoorten kiezen, krijg je meer informatie over de vogel te zien, zoals synoniemen, kenmerken en leefgebied, plus de mogelijkheid om naar geluiden van de vogels te luisteren. Soms zijn dat alleen geluiden van de mannetjesvogel, maar soms van allebei en dan staat het er ook bij.

Je kunt in Vogelgeluiden Pro de geluiden afspelen, al zit daar in de gratis versie wel een restrictie op: soms moet je dan een paar seconden wachten voor hij begint af te spelen, maar heel storend is dat niet. Sowieso word je er na een aantal vogels wel enigszins tureluurs van. Dit is typisch een app die handig is om op je telefoon te hebben om af en toe eens wat te lezen en te luisteren. Ik vond het bijvoorbeeld heel grappig om naar de foto’s te kijken, want vogels kunnen soms zulke onnozele gezichten trekken. Van elke vogel staan er meerdere foto’s op zijn ‘profiel’ en daar kun je makkelijk doorheen swipen. Vooral de uilen zijn erg leuk om naar te kijken, met hun gigantische ogen.

App van de Week: Vogelgeluiden Pro leert je welke vogel je wakker houdt

Vogelencyclopedie op je smartphone

Deze app is een soort vogelencyclopedie op je smartphone en je kunt jezelf er zelfs mee onderwerpen aan quizzen. Je hoort dan een vogel en kunt dan uit 6 vogels kiezen die het zouden kunnen zijn. Je kunt er eventueel zelfs een foto bij zien om het jezelf iets makkelijker te maken. Je kunt je favoriete vogels opslaan en het is mogelijk om te betalen voor de app, zodat je allerlei vogels altijd tot je beschikking hebt. Als je vaak in de natuur bent, dan is deze app een echte aanrader. Heb je er weinig mee, dan kun je deze app volledig links laten liggen, want dit is echt het enige dat hij doet: je meer leren over vogels. Hij doet dat echter wel heel goed, waardoor ik het aanraad aan iedereen die van dieren houdt, nieuwsgierig is naar bepaalde geluiden van buiten en die dus überhaupt graag buiten komen.

Het enige wat we missen is een soort Shazam-functie, waarmee je een tjirp of fluit van een vogel kunt opnemen en dan te horen krijgt met welk gesnavelte je te maken hebt. Mus-zam: toevoegen graag!

Zie jij wel brood in zo'n app? Waar zou je hem voor willen gebruiken? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Vogelgeluiden PRO

Vogelgeluiden PRO

Vogelgeluiden Pro is een uitgebreide app die je leert welke vogel je wakker houdt. Met deze app kun je zelf leren om vogelgeluiden te herkennen. Na het downloaden ku ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk