App van de Week: Ultimate Facts maakt je elke dag een beetje slimmer

App van de Week: Ultimate Facts maakt je elke dag een beetje slimmer

Wist je dat Amazon eigenlijk Cadabra heette? En dat meneer Lamborghini eigenlijk boer had moeten worden? Zo niet, dan is de app Ultimate Facts - Did You Know? misschien iets voor je. In deze app komen allemaal grappige, informatieve en fascinerende weetjes voorbij. In deze App van de Week bespreken we wat je ervan kunt verwachten.

Ultimate Facts

Wanneer je Ultimate Facts downloadt, dan wil de app meteen van je weten welke onderwerpen je interessant vindt: baby's, dieren, auto’s, noem het maar op. Je kunt allerlei onderwerpen onbeperkt aankruisen of weghalen. Vervolgens vind je in de app een scrollbare lijst met allemaal feitjes over die onderwerpen. Soms is dat heel uitgebreid: bijvoorbeeld dat verhaal over meneer Lamborghini, maar soms is het alleen maar een regeltje, bijvoorbeeld om aan te geven wat het sterkste materiaal op aarde is.

Die feitjes kun je ook naar je toegestuurd krijgen via een pushnotificatie die zelfs de mogelijkheid heeft om je hele vergrendelscherm over te nemen. Dan kun je het feitje lezen en aangeven dat je dat hebt gedaan. Vervolgens verdwijnt het weer. Je kunt er ook meer informatie over lezen, mocht je nog niet klaar zijn met leren. Dat is uiteindelijk waar deze app om draait: allerlei feitjes te weten komen over een tal van onderwerpen. Handig om te weten, zeker als je bijvoorbeeld graag een potje Triviant speelt of een wijsneus wil zijn tegen die vriend die altijd opschept met zijn kennis.

App van de Week: Ultimate Facts maakt je elke dag een beetje slimmer

Feitjes, feitjes en nog eens feitjes

De app ziet er goed uit en is erg overzichtelijk. Je kunt favoriete feitjes opslaan, aanpassen over welke onderwerpen je feitjes wil zien en die pushnotificaties instellen. Je kunt er maximaal vijftien per dag ontvangen en minimaal één, waarbij je zelf kunt kiezen of dat alleen in de ochtend, middag, avond of nacht is. Of meerdere momenten uiteraard. Ik had hem op 10 per dag en dat is wel vrij intens, al hangt het er ook vanaf hoe vaak je op je telefoon kijkt. Doe je dat niet zo vaak, dan krijg je elke keer zo’n feitje voor je kiezen, tenzij je hem wat minder fanatiek instelt.

Toch is het wel leuk om dit soort wetenswaardigheden automatisch gepusht te krijgen. Ik heb bovendien het idee dat de app daarin niet in herhaling valt: dat is die paar dagen dat ik hem gebruikte in ieder geval niet voorgekomen. Wil je dus je kennis wat bijspijkeren zonder al te veel te moeite te doen, dan is Ultimate Facts wellicht een app voor jou. Plus, je hoeft hem natuurlijk niet de rest van je leven op je telefoon te houden: het kan ook voor eventjes.

Ultimate Facts - Did You Know?
Wanneer je Ultimate Facts downloadt, dan wil de app meteen van je weten welke onderwerpen je interessant vindt: babies, dieren, auto’s, noem het maar op. ..

Meer info

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gebruik jij deze app al, nog leuke feitjes om te delen? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties